נשנושי מסעדנות
אבי קונפורטי עוזב את צ'ימיצ'אנגה, מסעדות חוגגות יום הולדת, מנות חורפיות ושאר טעימות מהסצינה הקולינרית
קונפורטי עזב את המסעדה לטובת פתיחת סניף נוסף של מסעדת מוזס ברמת החי"ל עם שותפו, יורם ירזין (יחד הם שותפים גם במסעדת זוזוברה), אך נראה כי בעיקר לטובת מסעדת הקונספט החדשה שלו, Zepra, שתיפתח במרץ הקרוב בבית אמפא שבתל אביב.
יש לציין כי צ'ימיצ'נגה היא המסעדה הראשונה שפתח קונפורטי בישראל, לאחר שחזר מלימודים בארצות הברית. שותפיו למסעדה, האחים יורם וארי ירזין, פתחו עימו גם את מעצמת הנודלס זוזוברה והדיינר מוזס, בתל אביב ובהרצליה.
את מקומו של קונפורטי בצ'ימיצ'נגה יתפוס יורם אליעזר, שניהל את המטבח במקום בשנתיים האחרונות.
צ'ימיצ'אנגה, קרמנצקי 6, תל אביב. טל': 5613232 - 03

אחרי ארבע שנות פעילות בתל אביב, החליטו במסעדת הטאפס טפאו לתקוע יתד גם בהרצליה. השף אביבית פריאל - אביחי, המוכרת מהסניף התל אביבי ומתמחה במטבח הספרדי והקטלוני, תפקח גם על המטבח החדש.
מלבד בר גדול, תמצאו במסעדה החדשה גם גלריה בקומה השנייה, המיועדת לארוחות אינטימות. את המקום עיצבו בהשראת האמן הספרדי חואן מירו ומוטיבים נוספים מהתרבות הספרדית.
התפריט מזכיר עד מאוד את המוצע בסניף האם התל אביבי:
בין מנות הטאפס יוגשו שיפוד סקאלופס ובייקון ( 18 שקל); בייבי קלמארי עם שעועית שחורה, (22 שקל), סינטה בקראסט פלפל שחור (36 שקל) ועוד. עוד יוגשו במקום פאייה שחורה של פירות ים (36/72 שקל), תמנונים על הפלנצ'ה (18 שקל) ועוד.
טפאו, שנקר 9, הרצליה פיתוח. טל': 9546699 - 09
תאגיד ההמבורגרים אגאדירמצייו עשור להיווסדו עם דרינק שני חינם בהזמנת כל מנה בסניפים בתל אביב, ראשל"צ והרצליה. השבוע, ביום ה', 18.1, תיערך גם במועדון האומן 17 התל אביבי תערוכה שסוקרת עשור של עבודות גרפיות שנעשו עבור המקום. צפו לשוטי הנבואה, רביד יהושוע ועוד. הקוקטייל למוזמנים יחל בשעה 22:00.
אגאדיר, נחלת בנימין 2, תל אביב. טל': 5104442 – 03
אגאדיר הוטל, התערוכה 3, תל אביב. טל': 5444045 – 03
לזרוב 33, ראשון לציון. טל': 9416060 – 03
המנופים 9, הרצליה פיתוח. 9516551 - 09

כבר כתבנו כאן שלכבוד יום הולדתה ה – 11 של מסעדת דארנא, מארח אילן סיבוני, השף והבעלים, ארבעה שפים: שלום קדוש (פלאזה שרתון ירושלים), איל לביא (אקס פסטיס), מנה שטרום (אקס פרונטו ואיל פאצו) ושחף שבתאי (מינה טומיי) יצרו מנות שיוגשו לסירוגין במסעדה, כשמדי שבוע תוגש מנה אחרת.
למרות שאת המנות היו אמורים להגיש במקור רק עד סוף ינואר, כמענה לדרישת הקהל ישנו סיכוי לא רע בכלל שגם בחודש הבא תמצאו שם את התפריט המיוחד.
השבוע תוגש שוב, לפי דרישת הקהל, המנה של השף איל לביא: מנת פריטו מיסטו של סרדינים במילוי פסטו שקדים ורוטב רוי (28 שקל). כפי שצוין, בדארנה שומרים לעצמם את הזכות להגיש בשבועות הקרובים גם את המנות של השפים האחרים שהשתתפו באירוע, כמרק הח'רירה של שף שלום קדוש; פסטייה פרגית עם חמישה תבלינים (דים סאם סיני) ופסטייה עם קוקוס (תאילנדי) של השף שחף שבתאי והטימבלו (כלי בישול איטלקי) עם ראגו עוף של מנה שטרום. המחירים לנות אלו טרם נקבעו.
דארנא, יוחנן הורקנוס 3, ירושלים. טל': 6245406 – 02

במסעדת יוקו אונו, היפנית הכשרה, מרחיבים את תפריט הדגים. בין המנות החדשות, תוכלו למצוא שם פילה דג לוקוס מוקפץ בשמן זית על מצע בוק צ'וי עם שום ויין לבן (129 שקל); פילה דג בס ים על קוסקוס וירקות ברוטב קרם עגבניות (95 שקל); פילה דג טונה אדומה צרוב ברוטב טריאקי על מצע ירקות שורש מבושמים בניחוח ים ושמן שומשום (86 שקל) ועוד.
יוקו אונו, ז'בוטינסקי 1 (בניין מכבי), רמת גן. טל': 7524666 – 03

מסעדת אינדירה חוגגת 15 שנה ומציעה 15 מנות ב – 15 שקל, שיוגשו עד ה – 15.2. בין 15 המנות תמצאו מרק דאל (מרק עדשים וירקות כתושים), פקורה ירקות (מבחר ירקות מצופים בקמח עדשים ומטוגנים); מונגדאל פקורי (כדורי ירקות מצופים בקמח חומוס, שומשום ותבלינים; בגי'ה בצל (טבעות בצל בנוסח הודי), צ'יקן זעפרני (פילה עוף מושרה במרינדה של פטרוזיליה, שום פלפל חריף, צלוי על גחלים) תפוח אדמה קטמנדו (קוביות תפו"א ובטטה מוקפצות) ועוד.
אינדירה, שדרות שאול המלך 4, תל אביב. טל': 6954437 - 03

בימים אלה מציגים בביסטרו קמפיו מנות חדשות בתפריט, שיצר שף גדי עדיני (לשעבר יקיניקו טנקה).
בין המנות הראשונות תמצאו שם סינטה צרובה מפולפלת (44 שקל), כבד אווז על מצע אננס, כוסברה ושן שומשום בליווי רוטב יין אדום מתקתק (56 שקל), קבבוני לוקוס ועוד.
בשלב העיקריות תמצאו פילה בקר ברוטב פלפלת (96 שקל), פילה בס צרוב על עלה מנגולד, אורז וצנוברים (76 שקל) ועוד. לקינוחים התווספו קדאיף (28 שקל) ואצבעות פילו ממולאות באגוזים (28 שקל).
קמפיו, הבונים 4/4, אשדוד. טל': 8520111 - 08
שף מארק שולמן מטאטי מציע מנות חורף חדשות. מלבד מנת פילה בקר בחומץ בלסמי, בצל, רוזמרין וענבים לצד פירה (89 שקל) תוכלו למצוא גם טריו גריל (מיקס גריל עם איולי שום וצ'ימיצ'ורי אדום, לצד תפוחי אדמה מוקפצים), פסטה פרפדלה עם כבדי עוף בתחמיץ הבית, שום ועשבי תיבול, לצד רוטב פסטו ושמנת (56 שקל) ועוד.
טאטי, דרך השלום 53, גבעתיים. טל': 7315880 - 03

מדי שנה, חונכים בגלידריית אייסברג את גלידת התותים בשמנת במסיבה המונית. גם ביום ו' הקרוב, 19.1, מתעתדים לחזור שם על האירוע.
צפו לדי.ג'יי, ערמונים חמים, גלידה במחירים מוזלים, ציורי רחוב, קוקטיילים מיוחדים על בסיס תותים ואם מזג האוויר יאפשר – ערימת שלג מהחרמון. המסיבה פתוחה לקהל הרחב.
אייסברג, 19.1, 12:00 – 18:00
בן יהודה 108, תל אביב. 5225025 – 03








נא להמתין לטעינת התגובות


