גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


נשנושי מסעדנות

פסטיבל "שף תאכל" יצא לדרך, אהרוני מבשל עם נערי עלם וניוז נוסף מהזירה הקולינרית

nrg מעריב | 8/1/2007 14:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
עד ה – 16 בינואר, מציעים שפים בשרון, בשפלה ובדרום ארוחות ב – 79 שקל (שכוללות מנה ראשונה, עיקרית וקינוח), במסגרת פסטיבל "שף תאכל". זו השנה השלישית שבה נערך הפסטיבל. בשנתיים האחרונות הוא נערך רק באזור השרון וזו הפעם הראשונה שבה משתתפות באירוע גם מסעדות מאזור השפלה והדרום.

הרעיון שעומד מאחורי האירוע פשוט: בעלי מסעדות ושפים מחוץ מתאגדים ומציעים תפריטים במחירים אטרקטיביים לקבל הרחב. לדברי ההודעה לעיתונות, המארגנים רוצים בעיקר להוכיח שיש סצינה קולינרית תוססת גם מחוץ לתל אביב.

לצד מסעדות שף, משתתפות באירוע גם מסעדות כשרות, מסעדות גורמה ומסעדות אתניות. את הפרויקט יזמה חברת "פה אחד", שמייסדיה – טל נחמיה וערן זלינגר, פועלים למען קידום המודעות הקולינרית בארץ. האירוע נערך בשיתוף אתר האוכל Rol.

בשנים האחרונות מגיעות אלינו סנוניות רבות שכאלה - אירועי אוכל שמאוגדים תחת הקונספט של מחירים מוזלים, בכדי ליצור התרחשות במסעדות שונות ברחבי הארץ. אמנם, תמיד מדובר ביוזמה מבורכת, אך לא מעט פעמים נשארת במבקרים תחושת אכזבה, בין אם ממסת ההמונים ובין אם מאופי הדילים עצמם. אין מה לעשות, את שבוע הגורמה בניו יורק - המקור לכל האירועים הללו - באמת קשה לחקות. נקווה שהפעם החיך יישאר מרוצה.

והנה דגימה קטנה מהתפריטים: בלחם ארז שבהרצליה פיתוח, למשל, יציעו סלט הדרים, גרגר נחלים ופיסטוק, קלמרי צרוב בעדשים כתומות, ערמונים, ארטישוק ירושלמי ונענע; באודאון, שממוקמת גם היא בהרצליה פיתוח, יציעו שרימפס קמפרי הדרים וחריימה פירות ים ודגים; במסעדת ניחוח כפרי שבמושב בניה יציעו תבשיל קדירת בקר על מצע אורז ופטריות, שיפודי אנטריקוט על מצע ירקות קלויים; במסעדת אורו שבמושב גאליה יציעו טאג'ין ירושלמי עם ארטישוק ירושלמי ונתחי פרגיות עסיסיים, או טאג'ין קזבלנקה של בשר וגרגירי חומוס. את רשימת המסעדות והתפריטים המלאה תוכלו למצוא כאן.
מסעדת אורקה. צילום: יחסי ציבור
מסעדת אורקה. צילום: יחסי ציבור יחסי ציחבור
מומלצי מפה

אתר מפה פרסם את רשימת המסעדות האהובות בישראל. הבחירות מתבססות על שקלול של בחירת אנשי המערכת וגולשי האתר. לפני שתתחילו לפתח קונספירציות א – לה כוכב נולד, קחו בחשבון שבאתר יכולים להצביע מנויים רק פעם אחת.

באורח שלא ממש מפתיע אותנו, מבין 4,517 בתי אוכל שונים נבחרה מסעדת אורקה התל אביבית למקום הראשון, עם הציון 9.7. אחריה, עם 9.6, מוקמו הקופי בר והבית התאילנדי, גם הן תל אביביות. למקומות הרביעי עד השישי הגיעו עוד שלוש מסעדות מתל אביב – מסה, צ'ימיצ'אנגה, ומסעדת וינס תמר. האחרונה, אגב, ספגה מחלוקות בין הגולשים ולמרות זאת קיבלה את הציון 9.4.

מסעדת דיאנא מנצרת ומסעדת אל באבור המוערכת

מאום אל פאחם קיבלו 9.2. קלואליס הרמת גנית ואורי בורי מעכו הן מסעדות הדגים שזכו לממוצע הגבוה ביותר (9.3). לימוזין מרמת ישי היא מסעדת הבשר בעלת הדירוג הגבוה ביותר (שוב, 9.3). גם השנה זכתה מסעדת אונמי התל אביבית כמסעדה היפנית בעלת הדירוג הגבוה ביותר (9.3).

באחד התחומים הסוערים ביותר בקולינריה המקומית – מסעדות החומוס, ניצחה עלי קרוואן (או אבו חסן, תלוי מאיזה צד אתם נוגסים בפיתה) היפואית עם 9.2.

מסעדת אדורה התל אביבית נחשבת במדריך לכניסה החדשה והמרשימה ביותר, עם ממוצע של 9.2. גם ללה מעפולה נרשמה בין הכניסות החדשות עם 8.5, אחריה זוני ביסטרו הירושלמית (8.1) והנמל 24 מחיפה (8).
שפים למען נערי לילית. צילום: יחסי ציבור
שפים למען נערי לילית. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

אהרוני מתארח בלילית

ישראל אהרוני ועומר בן גל, שף מסעדת לילית, מציעים ארוחת גאלה חגיגית שכל הכנסותיה קודש לעמותת עלם. מחיר הארוחה לסועד הוא 250 שקל. האירוע ייערך מחר, יום ג', 3.1. זוהי יריית פתיחה לפרויקט שבו יתארחו בחודשים הקרובים מאיר אדוני ממסעדת כתית, ערן שרויטמן מאורקה, יונתן רושפלד, אבי קונםורטי מצ'ימיצ'אנגה ועוד.

את התפריט שיצרו השניים במיוחד לאירוע הם יכינו עם נערי העמותה, העובדים במטבח המסעדה. בני הנוער המטופלים דרך העמותה, עובדים במטבח המסעדה במשך שנה ובמהלכה הם מקבלים הכשרה קולינרית, שתאפשר להם למצוא עבודה בהמשך דרכם.

בין המנות הראשונות תמצאו בורקס בשר טלה, מנגולד וחצילים, מסבחה חמה עם חציל בלאדי קלוי וכבדי עוף על הגריל, ומטבוחה מעגבניות טרופות וסרדינים ממולאים. כמנת ביניים יוגש מרק גונדי או דושפרה עם דובדבנים חמוצים, חומוס ושאלוט.

בין העיקריות תמצאו חריימה של מוסר ים, צוואר טלה וקוסקוס עם סלסת רימונים, תמרים וכוסברה ועוד. בשלב הקינוחים יוגשו מגש ממתקים מזרחי, מעמול תמרים וג'ינג'ר או חבושים מבושלים עם סורבה קוקוס וממתק מרציפן. יש להזמין מקום מראש.

ארוחת גאלה בלילית, 3.1, 20:00
דפנה 3 (בית אסיה), תל אביב. טלפון: 6091331 - 03

סניף נוסף לגוצ'ה

מסעדת גוצ'ה זכתה לפרסום רב כשנפתחה ברחוב דיזנגוף שבתל אביב לפני שלוש שנים לערך והציעה פירות ים במחירים שווים לכל כיס. בימים אלה התבשרנו כי בסוף פברואר ייפתח להם סניף נוסף - ברחוב אבן גבירול, על חורבות לה פטיט ביסטרו. 

הראל מקורי, אחד הבעלים והמנהל העתידי של הסניף מספר כי "הקונספט של הסניף החדש יתרכז יותר בחיי הלילה. במרכז המסעדה יעמוד בר ושעות הפתיחה יגלשו אל תוך השעות הקטנות. איתן ששון, שאחראי למטבח בסניף בדיזנגוף, יהיה אחראי גם למטבח החדש ועל הליווי הקולינרי אחראי השף אייל לביא. כמובן שנשמור על רמת המחירים הידועה שלנו. גם השפה העיצובית שלנו תישמר".

גוצ'ה, דיזנגוף 171, תל אביב. טל': 5222886 - 03
אבן גבירול 14, תל אביב

סטרצ'י. צילום: יחסי ציבור
סטרצ'י. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

סטרצ'י

על חורבות נלו, המסעדה היפואית, עומדת להיפתח מסעדה חדשה שמנסה לשלב בין עקרונות הדיינר אמריקאי והבראסרי צרפתי. סטרצ'י, בשבילכם, תיפתח להרצה ביום חמישי הקרוב (11.1).

במטבח ניצב השף רוני בלנדי, שהתחיל את דרכו במסעדת טורקיז. התפריט שהוא מתקין ל"סטרצ'י" מתבסס על שילובי טעמים טרנדיים, שלקוחים מכל העולם.

תמצאו בו מנות דוגמת פאייה פירות ים עם עיטור סרטן כחול (73 שקל); סלק בלאדי אפוי וממולא בטרטר דגים ברוטב מיונז, ווסאבי וסויה מתוקה (27 שקל); איטלו טונטו – רוסטביף של סינטה עגל חלב ברוטב פטרוזיליה וטונה (29 שקל) ועוד.

סטרצ'י, אילת 11, יפו. טל': 5101919 – 03

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות המסעדות

מנות חדשות, דילים שווים וחדשות קולינריות מהארץ והעולם

לכל הכתבות של חדשות המסעדות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים