נשנושי מסעדנות
תפריטים מתרחבים, מנות חורף מתחדשות, ניצחונות לשפים ישראליים וניוז נוסף מהגזרה הקולינרית
השירות פועל בימים א' – ה' מהשעה 12:00 בצהריים ועד חצות. בימי שישי הוא מתחיל ב – 19:00 ומסתיים בחצות.
בטי פורד, נחלת בנימין 48 תל אביב, טל': 5100650 – 03
בין התאריכים 16 – 22 לנובמבר נערכה בלוקסמבורג תחרות גביע העולם לקולינריה - Expo Gast. 2006. נבחרת ישראל (שיצאה לדרך מטעם איגוד השפים הישראלי) שבה משם עם מדליות זהב וארד.
השפים שנבחרו לייצג את ישראל הם צ'רלי פדידה (מלון שרתון, תל אביב), גלית ברטלה (קונדיטוריית גאיה ברטלה), אבי ברו (מלון הילטון, תל אביב), אוליסיוס גולד (מלון הילטון, תל אביב) וחי שוורץ
הנבחרת זכתה במדליית זהב בקטגוריות "צלחות מסעדה" ו"פלטות ראווה", ובמקום רביעי בקטגוריית "מסעדת עמים". למקרה שתמהתם, בקטגוריה זו הם בישלו ארוחה במטבח שקוף ל – 105 סועדים תוך ארבע שעות.

השף טל זאבי (לשעבר מ"אלומה", בקרוב ב"בקונצ'ה") יצר מנות חורף חדשות עבור מסעדת "קם סון" האסייתית מהוד השרון. התפריט משלב מאכלים מסין, תאילנד ויפן.
המנות החדשות כוללות פטריות פורטבלו במרינדה אסייתית (37 שקל); רצועות פילה סלמון מטוגנות בפנקו (37 שקל), צלעות טלה ברוטב טריאקי (89 שקל) ועוד. לצידן, ממשיכים במקום להגיש את המנות המוכרות מהתפריט, וביניהן עוף בסלסלה וקשיו פיקנטי (47 שקל), עוף בלימון בציפוי בצק פריך (45 שקל) ועוד. בנוסף, מגישים במקום שישה תפריטים עסקיים לסועד, שמחירם נע בין 49 – 75 שקל.
בעוד כחודשיים, אגב, יחגגו במקום פסטיבל תאילנדי בשיתוף שגרירות תאילנד בישראל.
קם סון, דרך השרון 95, הוד השרון. טל': 7444888 – 09

השבוע, מסעדת "יוקו אונו" (היפנית הכשרה) הצליחה להנפיק לנו את פינת הביזאר. ביום ה', 7.12, יציינו במסעדה 26 שנים למותו של ג'ון לנון, בערב של הופעות מחווה עם שירים פרי עטו.
את ההופעה תלווה ארוחת קומבו המתאימה לזוג ונושאת, כמובן, את השם "ג'ון ויוקו". הקומבינציה ההיפית הזו כוללת שש יחידות מאקי קטן, ארבע יחידות מאקי גדול, שש יחידות ניגירי, שמונה מיוחדים, ארבע יחידות קטרפילר וקנקן סאקה חם ללא הגבלה (140 שקל). יש להזמין מקום מראש.
יוקו אונו, ז'בוטינסקי 1 (בניין מכבי), רמת גן. טל': 7524666 - 03

מסעדת "גן בעדן מקדם" הירושלמית, שמשמשת גם כיקב וגן אירועים, תיפתח מעכשיו גם בשבתות. בנוסף, מציגים במקום גם תפריט חורף חדש, המבוסס על בשרים, קדירות (בקר, שוק טלה, צ'וריסוס וזנב שור), מרקים (דלעת עם חלב קוקוס, קובה), סלטים אורגניים בשילוב תבליני גינה וחמין בסופי השבוע.
גן בעדן מקדם, מושב עג'ור, 9912450 – 09
מסעדת גפן מארנת לעצמה חגיגת יום הולדת שתתאים בעיקר לחובבי ז'אנר החמארות. לדברי ההודעה לעיתונות, יופיע הזמר יוסי בשירים תורכיים עממיים ומודרניים, שירים יווניים ושירי עמים בליווי אורגן. יאסו.
במהלך הערב יוגשו מנות תורכיות שיכללו מזטים, עלי גפן, פלפלים וכרוב ממולאים, קדירת טלה ברוטב רימונים, קבבים עם פיסטוקים ועוד. ניתן לבחור גם בארוחת טעימות שכוללת כוס יין (159 שקל). מומלץ להזמין מקום.
גפן, שוקן 19, תל אביב. טל': 6827788 - 03

השף אבי קונפורטי ממסעדת "צ'ימיצ'אנגה" מציג תפריט חורף חדש שמתרכז במרקים, תבשילי בצירים שונים וכמובן, השפעות מהמטבח של סנטה פה.
המרקים מוגשים כחלק מעסקית הצהריים (שכוללת נאצ'וס, מנה ראשונה, עיקרית וחניה, 88 שקל) ומשתנים מדי יום. תוכלו למצוא ביניהם מרק ארטישוק ירושלמי עם תמצית כמהין להן ורסק צ'ילי, מרק שעועית צהובה מעושנת עם סלסת שורשים ושום אפוי ועוד.
בין המנות החדשות מופיעות בתפריט סביצ'ה שורשים עם גבינת מאנצ'גו, שמן צ'ילי ריחני ואגוזי ענק (44 שקל), לשון טלה בציר לימונים וצ'ילי הבנרו (49 שקל), לחי עגל מושחר עם ירקות גן בזיגוג גזר – הבנרו ותמצית כמהין לבן (105 שקל), פילה בקר מיושן עם ציר יין אדום, צ'ילי אנז'ו וגבינת קברלס (109 שקל) ועוד.
צ'ימיצ'אנגה, קרמנצקי 6, תל אביב. טל': 5613232 – 03

מסעדת SanatFe האילתית פותחת סניף חדש ברמת החי"ל שבתל אביב. לפי ההודעה לעיתונות, נראה שמדובר במטבח שמשלב השפעות מקסיקניות, אינדיאניות וצפון אמריקאיות.
את המקום עיצב גדי הלפרין (מסטודיו גדי הלפרין) ועל התפריט אחראי השף (ואחד מבעליה) אדי לוגסי. לוגסי התבסס על תפריט המסעדה באילת, הוסיף כמה מנות ותפריט ראפים.
סנטה פה, הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביב. טל': 7674625/6 - 03

השף משה כהן (לשעבר "מנטה ריי ו"לילית") מציע מנות חורף חדשות בביסטרו אנג'לינה שבהוד השרון.
בתפריט העונתי משובצות מנות כמו רביולי ריקוטה ופרמז'ן ברוטב פטריות, טימין וחמאה (42 שקל), סינטה עגל צלוי בגריל ברוטב פלפלת עם סלט פטרוזיליה ופירה (92 שקל), קדירת דגים ופירות ים (78 שקל) ועוד. בגזרת הקינוחים תמצאו קרפ סוזט ברוטב תפוזים, קרמל, חמאה וקוואנטרו (32 שקל), מוס שוקולד עם דבש ותבלינים (28 שקל) או שוקולה – משקה שוקולד סמיך שעשוי משוקולד בלגי מריר (13 שקל) ועוד.
אנג'לינה, הבנים 14, הוד השרון. טל': 7441444 - 09

במסעדת מנדי'ס מתחילים להגיש תפריט ארוחות בוקר. הארוחה מוגשת עם לחם הבית, מטבלים, ובחירה בין שני משקאות – מיץ סחוט, שמפניה או שתייה חמה. בין הארוחות המוצעות: מוזלי עם פירות וגרנולה, אגז בנדיקט, קוויאר עם תפוח אדמה מטוגן, שקשוקה מקסיקנית חריפה ועוד (39 – 58 שקל).
מנדי'ס, מרכז דניאל לחתירה, שדרות רוקח 2, תל אביב. טל': 6996404 - 03