שלישיית היום
יאיר גת החליט לבדוק שלושה יינות אדומים משלושה יקבים שונים
"היין החדש מבטא את היכולות האמיתיות של יקב גדול – הפקת יינות איכותיים במחיר טוב המשווק בכלל השוק ולא רק בחנויות יין מתמחות". במילים אלה השתמש מיכאל שנידרמן, ראש אגף שיווק ומכירות ביקבי כרמל, בהודעה לעיתונות שמלווה את השקתו של "שיראז 2005" מסדרת "Private "Collection.
היין מורכב ממאה אחוז ענבי שיראז - ולא סתם ענבים. לדברי היקב, מדובר ביחידה מובחרת של ענבים שנאספו מכרמים מצטיינים בגליל העליון ובהרי יהודה. היין, שיושן בחביות עץ אלון אמריקאיות וצרפתיות, אמור לספק שילוב של איכות מעולה ותמורה מצוינת למחיר.
היין נראה לא רע. צבעו אדום כהה והוא צלול. ריחות העץ המעושן שלו, לעומת זאת, מכסים עד כדי השתלטות עוינת את שמץ הפרי הבשל ואת התיבול המעט חריף. המגע עם החיך קליל ונעים ויש בו נטייה למתיקות, שנשארת בסביבה הרבה אחרי שהיין עזב. ברמת המחיר שלו, מדובר ביין סביר, אבל המדפים בסופרים שלנו מלאים בכאלה וכדי לשחק אותה באמת, נראה לי שיקבי כרמל יאלצו להתאמץ קצת יותר.
יקבי כרמל, "שיראז 2005", "Private Collection". המחיר: 55 – 59 שקל

במחיר שני בקבוקי "שיראז 2005" של כרמל, תוכלו לקחת הביתה בקבוק של "שיראז רזרב 2004" מיקב דלתון. הענבים מהם הוא עשוי גדלו במורדות הר מירון וכרם בן זמרה, בכרמים מרוסנים שבהם הוגבלו היבולים כדי שיגיעו לאיכויות גבוהות.
המרחק הקצר מהכרם ליקב אפשר לענבים להגיע אל רצפת הייצור דקות לאחר שנבצרו, להתרסק ולעבור לתסיסה בת עשרה ימים - במהלכה עורבב הנוזל עם הקליפות מספר פעמים ביום – תהליך שתורם למיצוי מירבי של הצבע. לאחר התסיסה עבר היין לחביות עץ אלון אמריקאיות, רובן חדשות, למשך עשרה חודשים, ומשם לבקבוקים
היין כהה מאוד, כמעט שחור. את ריחות האדמה שלו ניתן להריח כשהכוס עדיין מונחת על השולחן. שכשמגיעים לקרבה אינטימית עם הכוס, עוטפים את האף ריחות של מנטה ופלפל שחור. הגוף המלא שלו מלטף את החיך בעוצמה שקטה והסיומת מתובלת בחריפות.
ייתכן שמי שמחפש בשיראז שלו רעננות מתפרצת, מלווה במטחי פרי לפנים, ימצא את היין הזה מופנם מדי. לטעמי, זה סוד הקסם שלו. לצד השיראז, השיקו החודש ביקב גם "מרלו רזרב 2004" ו"קברנה סוביניון רזרב 2004". בקרוב נברר גם מה מתחולל בבקבוקים הללו.
"שיראז רזרב 2004", יקב דלתון. המחיר: 120 שקל

זו השנה השלישית שבה בוחר הצוות של מסעדת "אורקה" חבית יין מיקב בוטיק ישראלי לטובת סדרה פרטית שנמכרת רק במסעדה. היין הראשון שנבחר היה "קברנה מרלו 2002" של יקב צ'ילג, ממנו יוצרו 277 בקבוקים ממוספרים שנמכרו כולם. בשנה לאחר מכן היה זה "קברנה סוביניון 2003" כרם יחיד, של יקב בן – חנה שבעמק האלה. מהיין הזה יוצרו 258 בקבוקים שגם הם נמכרו עד לאחרון שבהם.
השנה מצטרף לסדרה "קברנה שיראז 2003" של גינתון. היקב הוקם בשנת 1999 על ידי דורון כהן ובנג'ו דוק, בעלי חברה לבנייה ופיתוח שהחליטו לבנות ולפתח יקב, בחצר ביתו של דורון במושב גינתון שליד לוד. כיום הם מייצרים כ – 5,000 בקבוקים בשנה.
היין מורכב מ – 75 אחוז ענבי קברנה סוביניון מכרם בן זמרה, בתוספת 25 אחוז ענבי שיראז מכרם גבעת ישעיהו שבשפלה. כל אחד מהזנים התיישן בנפרד במשך שנה וחצי. בסיום התקופה הפגישו בין שני הזנים והם עברו לחבית משותפת. בה הם התיישנו יחד במשך שישה חודשים נוספים.
מדובר ביין כהה מאוד עם נטייה לחום בקצוות. האף עתיר שזיפים שחורים ופטל עם רקע של עץ מעושן ופלפל שחור. בפה יש לו נוכחות רבה, הוא חמצמץ ומעורר תיאבון, בלי להשתלט כליל על בלוטות הטעם. מהיין יוצרו 280 בקבוקים וניתן יהיה להשיג אותו רק במסעדה.
"קברנה שיראז 2003", יקב גינתון, Orca Selection. המחיר: 155 שקל לבקבוק, 39 שקל לכוס