גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


המאפיה האיטלקית

מסתבר שגם בבית אפשר להכין פיצה נפוליטנית מוצלחת. כל מה שצריך זה טאבון (או תנור ביתי חסון) ואתם מסודרים. קרין גורן מפרגנת מתכונים והמלצות

קרין גורן , סגנון. צילום: דניה ויינר | 10/11/2006 8:30 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מהי פיצה נפוליטנית אמיתית? כמו בעיר המוצא שלה, נפולי, היא עשויה מבצק דק, קריספי ושחום, ועליו תוספות במשורה: קצת רוטב עגבניות (טרי ולא מבושל), כמה פרוסות של גבינת מוצרלה, פה ושם פרוסת עגבניית תמר מתוקה, ויאללה - לטאבון.

כשאין טאבון, אפשר להכין פיצה ביתית נהדרת גם בתנור ביתי. פשוט מחממים אותו על חום מקסימלי למשך עשרים דקות לפני שמכניסים את הפיצה. משתדלים לא להשאיר את דלת התנור פתוחה לזמן רב כדי שהוא לא יתקרר, ואופים זמן קצר יחסית (עשר דקות מספיקות לפיצה מבצק דק אפויה בתנור ביתי).

ויש עוד פטנט שנקרא "אבן אפייה": זוהי לבנת שמוט שקונים בחנויות המתמחות באפייה או אפילו בחנות לחומרי בניין. את הלבנה מניחים בתחתית התנור ומחממים במשך חצי שעה לפחות בחום מקסימלי. הלבנה אוצרת בתוכה חום והופכת את התנור ה"רגיל" לתנור אבן. את הפיצה אופים ישירות על הלבנה (כדי להעביר אותה ללבנה מכינים את הפיצה על גב תבנית מקומחת היטב).

האופים המשקיענים ירכשו "מרדה" - כף גדולה ושטוחה מעץ או מתכת עם ידית ארוכה, שבעזרתה מכניסים ומוציאים את הפיצה מהתנור.

השבוע יגלה לנו נועם אופן, השף של הפיצרייה "ביתא פיצה" (המחזיקה בשני סניפים בתל אביב: לילינבלום 21 ונמל תל אביב, טל': 90 90 50 1599) איך מכינים את הבצק הסודי שלו, פיצה ועוד מיני מאפים איטלקיים.
מתכון בצק בסיסי

כמות: 4 פיצות ענקיות דקות בתבנית תנור ביתי או 6 פוקצ'ות בינוניות, זמן הכנה: שעה וחצי

החומרים:
קילו קמח
50 גרם שמרים טריים (1 שקית שמרית)
650 מ"ל מים
כף מלח
5 - 4 כפות שמן זית

ההכנה:
1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך עשר דקות.
2. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח.
3. מחלקים את הבצק לכדורים לפי גודל המאפה הרצוי. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק.
4. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה במשך 20

דקות.
5. לפיצה או לפוקצ'ה, מרדדים כדור בצק עם מערוך על משטח מקומח עד לקוטר של  35 - 30 ס "מ או למלבן בגודל תבנית התנור.
6. מניחים את הבצק המרודד על תבנית מרופדת בנייר אפייה או מקומחת היטב.
7. מוסיפים תוספות לפי הטעם (שמן זית ועשבי תיבול או רוטב עגבניות וגבינה וכו'), ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום הכי גבוה.
8. מוציאים ברגע שהבצק מקבל גוון שחום גם מלמטה.

רוטב עגבניות בסיסי

זמן הכנה: 10 דקות, כמות: 4 מנות

החומרים:
 6 עגבניות בשלות קלופות ומרוסקות (או עגבניות מרוסקות מקופסת שימורים גדולה)
1 שן שום
1כפית מלח
רבע כפית פלפל
 2 כפיות סוכר

הכנה:
1. מכניסים הכול למג'ימיקס וטוחנים במשך מספר שניות.
2. עוצרים וטועמים את מידת המלח והסוכר, ומשלימים תיבול.
3. ניתן להוסיף על פי העדפה: אורגנו, פלפל שחור גרוס, צ'ילי גרוס, וכדומה. 
4. שומרים במקרר.

רוטב שמנת בסיסי

זמן הכנה: 10 דקות, כמות: 4 מנות

החומרים:
מעט חמאה לטיגון
2 שיני שום כתושות
חצי בצל קצוץ
מיכל שמנת מתוקה
חופן גבינת פרמז'ן

ההכנה: 
1. מטגנים בחמאה שום ובצל עד שהבצל שקוף אך לא זהוב.
2. מוסיפים שמנת מתוקה וחופן של גבינת פרמז'ן.
3. מביאים לרתיחה ומערבבים היטב כדי שהגבינה תימס בתוך השמנת.
4. ברגע שהשמנת מגיעה לרתיחה מכבים את האש. 
5. מצננים ושומרים במקרר.

רוטב פסטו בסיסי

זמן הכנה: 10 דקות, כמות: 4 מנות

החומרים:
 2 כוסות דחוסות בעלי בזיליקום
שן שום
כפית שטוחה של מלח
חופן צנוברים
2 חופנים של גבינת פרמז'ן
300 מ"ל שמן זית

ההכנה:
1. מכניסים את כל הרכיבים פרט לשמן זית לתוך מג'ימיקס וטוחנים.
2. מוסיפים לאט לאט את שמן הזית עד שכל התערובת הופכת סמיכה ואחידה.
3. מעבירים לצנצנת אטומה, מוזגים מעט שמן זית מעל למניעת השחרה ושומרים במקרר.

פוקצ'ה קפרזה

זמן הכנה: שעה

החומרים:
בצק לפיצה (מתכון לעיל)
רוטב עגבניות לפיצה (מתכון לעיל)
כדורוני מוצרלה קטנים
עגבניות שרי חצויות
מלח
אורגנו
עלי בזיליקום טריים
מעט שמן זית

ההכנה:
1. מרדדים את בצק הפיצה לקוטר צר יותר (25 ס "מ), אפשר גם למתוח לאליפסה בידיים.
2. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים מעט רוטב עגבניות.
3. אופים בחום גבוה עד שמתקבל גוון שחום בשוליים וגם בתחתית.
4. אחרי שהפוקצ'ה יוצאת מהתנור חותכים לארבעה חלקים שווים.
5. מסדרים על כל משולש חצי כדורון מוצרלה וחצי עגבניית שרי. ממליחים מעט, מפזרים מעט אורגנו.
6. מקשטים בעלי בזיליקום טריים ומעט שמן זית ומגישים.

פוקצ'ה קפרזה
פוקצ'ה קפרזה דניה ויינר

פיצה אלפרדו

זמן הכנה: שעה

החומרים:
בצק לפיצה (מתכון לעיל)
רוטב שמנת לפיצה (מתכון לעיל)
פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק
בצל אדום פרוס דק
מלח ופלפל
מעט שמן זית

ההכנה:
1. מרדדים את בצק הפיצה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מוסיפים רוטב שמנת ומורחים על כל הבצק, פרט לשוליים - ברוחב ס"מ.
3. מפזרים פטריות שמפיניון טריות פרוסות דק ובצל אדום פרוס דק.
4. מוסיפים מעט מלח ופלפל על הפטריות, ומכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה גבוהה. אופים עד שהבצק זהוב בשוליים ובתחתית.
5. כשהפיצה יוצאת מהתנור מזליפים מעל מעט שמן זית ומגישים.

פיצה אלפרדו
פיצה אלפרדו דניה ויינר

פיצה עם עלי רוקט ופרמזן

זמן הכנה: שעה

החומרים:
בצק לפיצה (מתכון לעיל)
רוטב עגבניות (מתכון לעיל)
פרוסות מוצרלה טרייה
עלי רוקט
גבינת פרמז'ן
מעט שמן זית

ההכנה:
1. מרדדים את בצק הפיצה ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מוסיפים רוטב עגבניות ומורחים על כל הבצק, פרט לשוליים ברוחב של ס"מ.
3. מפזרים את פרוסות המוצרלה על פני הפיצה עם רווחים בין פרוסה לפרוסה.
4. מכניסים לתנור שחומם מראש לטמפרטורה הכי גבוהה ואופים עד שהבצק זהוב בשוליים ובתחתית. 
5. חותכים את הפיצה לארבעה חלקים, מוסיפים שכבה של עלי רוקט שיכסו את כל פני הפיצה.
6. מפזרים מעל מעט חופן פרמז'ן ומטפטפים מעט שמן זית.

פיצה עם עלי רוקט ופרמזן
פיצה עם עלי רוקט ופרמזן צילום: דניה ויינר

קלצונה עגבניות, גבינת פטה וזיתים

זמן הכנה: שעה

החומרים:
בצק לפיצה (מתכון לעיל)
רוטב עגבניות לפיצה (מתכון לעיל)
עגבניות מיובשות קצוצות
גבינת פטה מפוררת בידיים
זיתים מגולענים

ההכנה:
1. מרדדים את בצק הפיצה לעיגולים בקוטר 20 ס"מ ובעובי של חצי ס"מ. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
2. מוסיפים כף רוטב עגבניות במרכז בלי למרוח על פני הבצק.
3. מפזרים רק על חצי מהעיגול עגבניות מיובשות קצוצות, גבינת פטה וזיתים מגולענים.
4. מזלפים על התוספות רוטב פסטו וממליחים קלות.
5. מקפלים את חצי הבצק הריק מעל התוספות ואוטמים את השוליים בצביטה.
6. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים בחום גבוה עד שהבצק משחים.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים