מרק בשר תימני
של הבאגסי ביסטרו בר
חצי קילו כתף בקר חתוך לקוביות
2 בצלים לבנים חתוכים גס
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
3 עגבניות מגורדות
2 שיני שום
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
1.5 כפות חוויאג' למרק
חצי כף כורכום
חצי כף כמון
רבע ליטר ציר בקר
כף כוסברה יבשה טחונה
כף שמן זית
ההכנה:
1. מטגנים את שיני השום והבצל טיגון קל בסיר עם שמן זית.
2. מוסיפים 2 ליטר מים ואת ציר הבקר ומביאים לרתיחה.
3. לאחר הרתיחה מוסיפים את הבשר, צרור הכוסברה, צרור הפטרוזיליה והעגבניות ומביאים שוב לרתיחה.
4. לאחר שהמרק רתח בשנית מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים: הכורכום, החוויאג', הכמון והכוסברה היבשה ומבשלים במשך שעתיים.
5. מוסיפים את תפוחי האדמה, חצי ליטר מים נוסף ומבשלים כעשרים דקות.
6. מומלץ להגיש עם חילבה, טחינה ירוקה ולחם.