גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


ותודה שטסתם איתנו

ביקב וילה וילהלמה שבבני עטרות קטפו מדליה בתחרות טרה וינו. בחדר הטעימות שלהם, 15 דקות מנתב"ג, תשתו יינות טובים ותתנתקו קצת מהמציאות

מני פאר, מעריב | 1/8/2006 7:27 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
יקבי הבוטיק המשפחתיים פורחים ליד הכרמים באזורים היפים ביותר בישראל. כל מסע טעימות הופך לטיול שקוסם גם לבני המשפחה שאוזנם כבר עפיצה לשיחות יין. נותרה בעיית היום הפנוי לטיול הארוך.

גם ביקור באחד מיקבי השרון הקרובים לתל-אביב יגזול חצי יום. יקב וילה וילהלמה שבמושב בני עטרות נולד לגיחת אינסטנט מקסימה שיש בה הכל. במרחק רבע שעה מתל-אביב מסתתרת מושבת הטמפלרים הגרמנית שלא נופלת ביופיה מבית לחם הגלילית.

משפחת גולדמן הגיעה לבני עטרות ממושב מרחביה במיתון של שנות ה-60. הם קיוו למצוא את פרנסתם בבית הגרמני שפרח בארץ ישראל בזכות פרדסיו ורפתותיו. מוטי, בן הדור השני, הוסיף לחקלאות נופך תעשייתי.

הוא הקים במרתף הבית יקב קטן עם כמה חברים שהכיר לאחר פציעתו בעת השירות הצבאי. את מלחמת לבנון הוא סיים עם עיטור העוז ועם ההרגשה שהוא רוצה לשנות משהו בחייו. היקב היה נשאר בגדר קוריוז אלמלא ההיסטוריה סדרה לו מפגש עם עמרם סורסקי, היינן הוותיק.

אחרי יותר מ-40 שנות פעילות ביקבי כרמל, ברקן ובנימינה פרש סורסקי לגמלאות כשהחשק לעשות יין עוד תוסס בו. נודע לו שבנם של חבריו בני המושבה מרחביה בה גם הוא נולד, מייצר יין במשקם הקטן בבני עטרות. לפני שלוש שנים הם חידשו ביחד את פני היקב.
שוטרים בריטים כבר פגשתם?

בחודש שעבר זכה המדוקברנה 2004 של וילה וילהלמה במדליית כסף בתחרות טרה וינו. היין הבורדולזי הזה הוא גולת הכותרת של היקב. קברנה סוביניון מגובה במרלו יוצר בלנד שרוטשילד חלם עליו כשהקים את יקבי כרמל. היין הזה נועד להתיישנות משפרת של לפחות שלוש שנים לפני שיגיע למיצוי טעמיו.

בווילה וילהלמה יש הפתעות שפורצות מעבר לחבית היין. לזכר שנות חניכותו בכרמל קורא סורסקי להברקה אלכוהולית שלו בשם "אוסטה", לכבוד דוקטור אוסטשינסקי המיתולוגי שניהל שנים רבות את אגודת הכורמים.

אוסטה הוא ליקר ברנדי שנועד לאלה שעבורם ברנדי עמוס אלכוהול ועץ הוא כבד מדי וליקר תעשייתי הוא מתוק מדי. כוסית אוסטה של סורסקי היא קליעה בול לפה הישראלי שמחפש הרפיה נעימה אחרי ארוחה דשנה ומתובלת.

גם הפורט וליקר תות השדה שווים טעימה. באגף המתוקים המוסקט

הוא קלף מנצח. במחיר 35 שקל אתם זוכים ביין מתוק שחוזק בברנדי שהפסיק את תסיסתו. במאה שקל שלושה מוסקט מקוררים כאלה ירכיבו לכם מסיבה עליזה מאוד.

באגף הלבנים יש שני סוגים של שרדונה. הגראן שרדונה הוא יבש ומלא יותר. הסוביניון בלאן (35 שקל) מפתיע בטעם העשבי. הוא לא פרחוני כרוח יינות הזמן הזה ומעניק לך כמעט ניחוח חציר. ככלל, הצלחתו של עמרם סורסקי טמונה ביכולתו להפיק מיינותיו טעם של פעם. יינות עם כבוד לטעם העץ שבו התיישנו ולמתיקות הפרי שלא נעלמה.

רבע שעה מתל-אביב ונדמה לכם שטסתם למקום אחר. חדר הטעימות בבית הטמפלרי מבודד אתכם מנהמת המטוסים שנוחתים בנתב"ג שמעבר לכביש. סיפרו לי שבבני עטרות מארגנים גם סיורים תיאטרליים מודרכים עם טעימות יינות וילה וילהלמה. אם תשתו יותר מדי אולי תפגשו גם שוטרים בריטים בדרך הביתה.

לתיאומים, טלפון: מוטי גולדמן, 054-4564526.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

ביקורת יין

בכל שבוע מספר מבקר היין על התרשמויותיו מבקבוק אחד, איך היה טעמו ומה היה טיבו

לכל הכתבות של ביקורת יין
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים