סלמון פיצה טוסטאדה עם פריחולס ויניגרט כמון ויוגורט עיזים
של השף אבי קונפורטי ממסעדת צ'ימיצ'אנגה
החומרים:
6 טורטיות קמח תירס
600 גרם סלמון כבוש בטקילה וליים פרוס דק
200 גרם פריחולס
יוגורט עיזים
ויניגרט כמון
מיקרו עלים ותפרחות פרחים
ההכנה:
1. קולים את הטורטיות לרמת פריכות גבוה.
2. מורחים פריחולס על הטורטיות בשכבה דקה.
3. מפזרים את הסלמון כשטיח בכל גבולות הטורטיה.
ההגשה:
1. חותכים את הפיצה ל-4 ומסדרים בצלחת מתאימה.
2. מפזרים ויניגרט כמון, יוגורט העיזים ומיקרו עלים ותפרחות.
החומרים לפריחולס:
150 גרם שעועית שחורה מבושלת ורכה עם מעט נוזלי בישול
1 בצל קצוץ
1 שן שום קצוצה
4 גבעולי אורוגנו – עלים בלבד
מלח
מערבבים הכול במעבד מזון לטחינה גסה.
החומרים לויניגרט כמון:
50 מ"ל שמן זית/ שמן צ'ילי ירוק
50 מ"ל חומץ יין אדום
1 כף זרעי כמון קלויים
1 פלח אבוקדו
1 צ'ילי חריף ללא קליפה
מעבירים את כל המצרכים בבלנדר, לתבל במלח ולסנן.