פרופיל חדש
תלמידי שנה ב' במכללה לעיצוב ויצ"ו חיפה שקדו על כרזות לרגל 58 שנות עצמאות, שמביעות מציאות נושכת
לרגל יום העצמאות שיחול השבוע, עיצבו הסטודנטים (הנחייה: חיים שטייר), ארסנל כרזות, שבדומה לאלו המוצגות ביפו, עוסקות בשיח הפוליטי, המדיני והיומיומי בישראל. גילי שרר, למשל, הציגה את העבודה "מגש הכסף" - אותו מגש מטאפורי שעליו ניתנה המדינה במחיר הנופלים על הקמתה. שרר בחרה להציג מגשית כסופה ומטונפת, הנראית כאילו שימשה זה הרגע את חוגגי המנגל של יום העצמאות.

כרזה של עידן זילברברג. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

כרזה של טל אור. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

כרזה של גילי שרר. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור

כרזה של שני חן. צילום: יחסי ציבור יחסי ציבור
מיכל פייטלסון עיצבה כרזה על הישמטות השלום מידינו. זאת באמצעות המילה "שלום" שמחוירה בכרזה וכמעט יוצאת מהדף. הכרזה עוצבה בהשראת כרזה דומה שעוצבה בעבר על ידי המעצב החזותי דוד טרטקובר ליום העצמאות ה- 30, ובה המילה שלום הוצבה במרכז הדף כהבטחה. עכשיו, 28 שנה לאחר הכרזה ההיא, הולכת התקווה ומתפוגגת. ואדים סברדלוב הציג את הכרזה "בובה של מדינה", המציגה את מדינת ישראל העצמאית באופן קרירטורי, לפיה
ישראל איננה אלא מריונטה שמופעל ע"י ארה"ב.
המימד הפוליטי בא לידי ביטוי גם בעבודתה המצויינת של הגר לוין, שעיצבה כרזה בדמות המפגן האווירי המסורתי המתקיים ביום העצמאות. רק שהפעם, בניגוד למטוסי חיל האוויר, חגים טילים בשמיים. מעניינות היו גם עבודתיהן של טל אור, שהשתמשה בדגל ישראל כסמרטוט רצפה, ועבודתה של שני חן שציירה סימון של אדם מת (כמו בזירת רצח) עם הכיתוב "על במותיך חלל".