גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


סטייק ברוטב בצלים ויין אדום

של שי-לי אנג'ל-ליפא

NRG מעריב | 13/3/2006 9:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
סטייקים עם רוטב סמיך של יין אדום ובצלים מתקתקים. הרוטב יכול לשמש כליווי לכל מנה בשרית
אחרת. מומלץ להשתמש בסטייקים שיושנו עשרה ימים לפחות אצל הקצב. לבשר מיושן צבע אדום, עמוק וכהה, וכאשר תוחבים אצבע לתוכו, נשארת במקום גומה לכמה שניות. אם הגומה נעלמת במהירות, הבשר טרם מוכן.

כדאי לרכוש סטייקים משוישים, כלומר כאלה שפסי שומן מעטרים אותם, דבר המעניק לנתח עסיסיות וטעם נפלאים. חשוב להוציא את הסטייקים מהמקרר כשעה לפני הכנתם, כדי שיהיו בטמפרטורת החדר.

המצרכים ל- 6 מנות:
6 סטייקים של אנטרקוט, כל אחד במשקל 300 גר'
פלפל שחור גרוס טרי
שמן קנולה או תירס

לרוטב:
2 כוסות יין אדום משובח
1/4 כוס חומץ בלסמי משובח
1 כוס ציר בשר או עוף
2 כפות סוכר
18 בצלי פנינה קלופים
100 גר' חמאה חתוכה לקוביות
מלח ופלפל שחור גרוס טרי

הכנת הרוטב:
שמים בסיר קטן את היין, החומץ, הציר והסוכר, מערבבים היטב ומרתיחים. מבשלים
על אש גבוהה ללא מכסה 10 דקות. מוסיפים את הבצלים לסיר, מרתיחים ומבשלים כ-35 דקות ללא מכסה על אש בינונית, עד שהנוזל מצטמצם ומסמיך מעט. מכבים את האש.

עד כאן ניתן להכין מראש ולשמור את הרוטב במקרר. מוסיפים את קוביות החמאה לסיר, מערבבים עד שכל החמאה נמסה, ממליחים ומפלפלים. אם שומרים את הרוטב במקרר, יש להביאו לרתיחה, לכבות את האש ורק אז להוסיף את החמאה.

הכנת הסטייקים:
מוציאים כשעה לפני ההכנה את הסטייקים מהמקרר. מחממים על אש גבוהה מחבת כבדה (עדיף
להשתמש במחבת פסים), מורחים את הסטייקים בשמן, מפלפלים ומטגנים 4-3 דקות מכל צד, עד שהסטייקים שחומים ו"סגורים". מנמיכים את האש וצולים על להבה נמוכה 3-2 דקות נוספות, לדרגת הצלייה מדיום.

להגשה:
מניחים כל סטייק על צלחת ויוצקים עליו שתי כפות רוטב ושלושה בצלים.
מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה ברוזמרין.



כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים