מולים בחלב קוקוס, ג'ינג'ר וסויה
של השף איל לביא, מסעדת פסטיס
1 ק''ג מולים נקיים ושטופים
1 פחית חלב קוקוס משומר (כ-350 מ''ל)
2 שיני שום כתוש
1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
2 כפות רוטב סויה (עדיף מסוג תמרי-המתקתק)
2 כפות כוסברה טרייה קצוצה
1/2 כוס ציר דגים (במידה ואין-חבל, אך אפשר בלי) או ציר ירקות
50 גר' חמאה
פלפל לבן טחון
1 ענף למון גראס חתוך לרוחב דק
ההכנה:
ממיסים את החמאה בסיר גדול עם מכסה, ומטגנים את השום. מוסיפים את הג'ינג'ר וציר הדגים או הירקות ומצמצמים ב-1/2 מהכמות. מוסיפים את המולים, חלב הקוקוס, והלמון גראס ומכסים את הסיר.
מביאים לרתיחה ולבשל על אש בינונית עד לפתיחת כל הצדפות. מוסיפים לסיר כוסברה וסויה ומערבבים.
מתבלים בפלפל לבן לפי הצורך. מגישים חם- מקובל להגיש בתוך סיר הבישול.