טארט פסיפלורה
של מיקה שרון
לבצק:
250 גרם קמח תופח
2 ביצים
150 גרם חמאה
40 גרם סוכר
50 גרם שמנת מתוקה
למלית:
600 גרם מחית פסיפלורה (מפירות טריים)
65 גרם לימון
8 ביצים
600 גרם סוכר
400 גרם חמאה
2 כפות שמנת מתוקה
ההכנה:
הבצק:
ממיסים חמאה בקערה מעל סיר עם מים רותחים. בקערה נפרדת טורפים ביצים, שמנת וסוכר. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהיא נבלעת ומוסיפים את הקמח. אופים בחום של 15 מעלות כ- 25 דקות.
למלית:
שמים פסיפלורה ולימון בסיר קטן ומחממים על אש קטנה. בוחשים מדי פעם. במקביל טורפים את הביצים, הסוכר והשמנת.
שופכים את הפסיפלורה לתערובת הביצים תוך בחישה מתמדת ומחזירים לאש. מערבבים מעל האש ומוסיפים בהדרגה את החמאה, עד שהיא נמסה והתערובת חלקה.
מקררים את התערובת במקרר, יוצקים על הבצק ומקשטים באבקת סוכר. ניתן לשרוף סוכר לבן למעלה בסגנון ברולה.