גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


נשנושי מסעדנות

בשורות טובות מראש פינה, ביסטרו חדש, הרצאה יפנית ועוד חדשות מהמגזר. המדור חוזר

גבי בר חיים | 4/1/2006 14:51 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מפטיסרי לביסטרו: אידלסון 10, בוטיק המאפים שצבר תאוצה בחודשים האחרונים, משכלל עצמו לביסטרו . הנה כמה דוגמאות למה שתמצאו בתפריט החורף שלהם, שממבט ראשון נראה כנוטה לקלאסיקות.

ראשונות:  פטה כבד עוף בליווי ריבת בצל (42 שקל), קרפצ'יו סלמון עם רוטב צלפים ועגבניות (39 שקל), קלמארי פריך עם איולי צ'ילי וסלט (42 שקל).

עיקריות:  אנטריקוט בנוסח כפרי עם קונפי שום, תפודים ועשבי תיבול (88 שקל); פילה סלמון עם סלט תפו"א, שרימפס ובצל ירוק, ועגבניות מיובשות בויניגרט (77 שקל); חזה עוף בנוסח קורדון בלו עם פרושוטו וגאודה בתוספת קוביות בטטה מטוגנות פטרוזיליה ורוטב לימון (75 שקל); פרגית ברוטב שום בתוספת זוקיני בשני צבעים (65 שקל).

במקום ימשיכו למכור את המאפים המוצלחים של אידלסון.  

אידלסון 10, רח' בן יהודה 252 (פינת ירמיהו) 03-5444154
מנה באידלסון. צילום: יחסי ציבור
מנה באידלסון. צילום: יחסי ציבור יחצ
בבית של רפא

חידושים בצפון: לוקיישן הקדירות המיתולוגי בבית של רפא מציע לסועדים שיבחרו להגיע למסעדה הנחה של 10 אחוז במזומן ו-5  אחוז בכרטיסי אשראי.

ורק כדי לסבר לכם את האוזן, הנה שתי מנות חדשות בתפריט,

אותן אפשר לדגום במקום: קדרת הדוכס- נוסח סגוביה (אסדו עגל, זנב עגל, שוק עוף מעושן עם שעועית לבנה (127 שקל)  וסטייק פילה עגל ברוטב פורט, בליווי פטריות פורטובלו ממולאות תרד ומח עצם (109 שקל)

בבית של רפא, הרחוב העליון, ראש פינה העתיקה. טל':6936192-04
בבית של רפא. צילום : יחסי ציבור
בבית של רפא. צילום : יחסי ציבור יחצ

אלבטרוס

נפתחה: "אלבטרוס", שהבעלים מעדיפים להגדיר כ"בראסרי ים-תיכוני", המשלב טעמים מן המטבח הערבי עם מנות ביסטרו קלאסיות. השף נתי קרוננברג, האחראית על התפריט, מגיעה למקום אחרי שהות ארוכה בניו יורק.  הנה כמה דוגמאות למנות שהיא תגיש באלבטרוס:

ראשונות: קובה ממולאת בבשר בקר ברוטב יוגורט ונענע (31 שקל), חציל קלוי בשום, שמן פפריקה ולימון (35 שקל) קרפצ'יו פילה בקר עם סלט בצל ירוק (45 שקל), כנפי עוף בגריל ברוטב טחינה חריפה (29 שקל) וקלמארי צרובים עם סלט טאבולה (43 שקל).

עיקריות: אוסובוקו טלה עם ירקות שורש ברוטב לימוני (89 שקל) פרגיות סהרה בגריל מוגשות על מאפה הבית עם עשבי תיבול ובצל מטוגן או טחינה  (77 שקל),  שרימפס ברוטב עגבניות (79 שקל), פילה מוסר עשוי בגריל עם פלפלים קלויים וטחינה (75 שקל), פילה דניס בגריל, ברוטב יוגורט עיזים, סומאק וצנוברים (77 שקל).

אלבטרוס, הגולף בגעש, טלפון: 9510325-09.

מנה באלבטרוס. צילום: יחסי ציבור
מנה באלבטרוס. צילום: יחסי ציבור יחצ

ליפשיץ

נפתח 2: ליפשיץ, טאפאס בר. השף אמנון ליפשיץ, שעשה את הסטאז' שלו ב- NOBU הניו יורקית, חילק את תפריט המקום לים, יבשה וצומח.
ליפשיץ מגיש שם בין היתר מולים באוזו, שמן זית וקוביות זוקיני (28 שקל), קלאמרי על הפלנצ'ה בתיבול סומאק וטבסקו (27 שקל), סינטה על הפלנצ'ה בחרדל ובלסמי (32 שקל) וקרנץ נוגט ואגוזים עם גנאש שוקולד (15 שקל).
 באלכוהול מתבלטות במיוחד שורה של וודקות פרימיום ומבחר קאוות.

ליפשיץ בר, בן יהודה 155, תל אביב. טל': 5272517 03

ליפשיץ טאפס בר חדש. צילום: יחסי ציבור
ליפשיץ טאפס בר חדש. צילום: יחסי ציבור יחצ

פקין

טעימות בפקין:  מה- 6 עד ה-14 לחודש יגישו במסעדה תפריט טעימות ויאטנמי.  בתפריט: ראשונה של בשר ויאטנמי או  ספרינג רול ויאטנמי במילוי שרימפס, פטריות שחורות ואטריות שעועית. ביניים: סלט קלמארי ובזיליקום קר, או סלט עגבניות בניחוחות מנטה או סלט עוף קר .

בין העיקריות לבחירה: קלמרי מטוגן ברוטב תמרהינדי, יין אורז ושום, עוף בג'ינג'ר ויאטנמי, עוף ובקר ברוטב יין אורז וכוסברה עוף חמשת התבלינים בניחוחות וייטנאמיים. מחיר:  109 שקל לסועד.

מסעדת פקין, יד חרוצים 13 תל-אביב. טל': 6396887- 03; כל יום מ- 12:00 עד 23:00.

סלט קלאמרי בפקין. צילום: יחסי ציבור
סלט קלאמרי בפקין. צילום: יחסי ציבור יחצ

יוקואונו

שיח יפני ביוקואונו: החברה הגאוגרפית, בשיתוף עם גליה דור ומסעדת יוקואונו (יפנית כשרה), מציעים הרצאה מיוחדת שתעסוק בקשר ההדוק בין האוכל לתרבות היפנית. ההרצאה של גליה דור, המשמשת גם כמדריכת טיולים ביפן, תיערך ב-10 לינואר, ותתמקד בפן הגסטרונומי של התרבות היפנית,ותעסוק באסתטיקה, מנהגי אכילה, פרזנטציה של מאכלים וארוחת הקאיסקי של היפנים.

בסוף האירוע תתקיים ארוחה בה יוגשו סוגים שונים של מאכלים יפנים עבור קהל השומעים, כשהמרצה תעבור ביניהם ותסביר מה הם אוכלים. עלות ההרצאה והארוחה: 250 שקל למשתתף.

תרבות האוכל של יפן, מסעדת יוקואונו, רח' ז'בוטינסקי 1 רמת גן. ההרשמה מראש במשרדי החברה הגאוגרפית, בטל': 03-9279088.

דיון מתקדם באסתטיקה. צילום: רובי קסטרו
דיון מתקדם באסתטיקה. צילום: רובי קסטרו רובי קסטרו

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

חדשות המסעדות

מנות חדשות, דילים שווים וחדשות קולינריות מהארץ והעולם

לכל הכתבות של חדשות המסעדות
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים