עוגת צפיחית בדבש (טארט טאטין)
של הקונדיטור בן עמי ברתיני שביט
תבנית מלבנית 33x27
2 ק"ג תפוחים קלופים מגולענים וחצויים
200 גרם חמאה
200 גרם דבש
100 גרם סוכר
לעוגת תופין דבש:
200 גרם חמאה
500 גרם סוכר
100 גרם דבש
וניל
4 ביצים
320 גרם קמח
4 כפיות אבקת אפייה
2/3 כפיות מלח
300 מ"ל חלב
אופן ההכנה:
מבשלים במחבת את החמאה, הדבש והסוכר עד שהסוכר נמס. מוסיפים את התפוחים ומבשלים עד שהתפוחים מתרככים ומקבלים צבע קרמל. מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מסדרים את התפוחים על התבנית ושופכים את הקרמל על התפוחים.
אופן הכנת העוגה:
מנפים יחד את הקמח, המלח ואבקת האפייה. מקציפים את החמאה והסוכר לקרם תפוח ואוורירי, מוסיפים תוך כדי הקצפה את הדבש והווניל, מוסיפים 2 כפות קמח במהירות איטית, את הביצים אחת אחת ומערבבים.
מוסיפים את החלב במהירות איטית לסירוגין עם הקמח עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מוזגים את העיסה על התפוחים ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות עד שהסכין יוצאת יבשה. מקררים והופכים את העוגה על מגש הגשה.
עדכון אחרון : 20/10/2005 11:52