ראשי ערים דורשים: לספח קרקעות מהמועצות האזוריות

ראש עיריית בית שמש, משה אבוטבול, עומד בראש פורום חדש של ראשי ערים, הדורש לספח לערים קרקעות שנמצאות בבעלות מועצות אזוריות. אבוטבול: "עלינו לתקן את העוול לפיו אוחזות המועצות האזוריות בעתודות קרקע עצומות, בעוד ערים סמוכות כורעות תחת גרעונות"

רותם סלע | 28/6/2011 16:12 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פורום חדש של ראשי ערים יוצא למאבק נגד המועצות האזוריות בנושא הבעלות על קרקעות. הפורום, המכנה עצמו "פורום ראשי הערים לצדק חלוקתי", מבקש לשנות את המצב הקיים בו מספר מועצות אזוריות מחזיקות בשטחים גדולים יחסית למספר התושבים המצומצם המתגורר בשטחן. מצב זה מאפשר במקרים רבים לאותן מועצות לחלוש על הכנסות נדיבות מכספי ארנונה כתוצאה מאחזקה בקרקעות עליהן מוקמים פארקי תעשייה.
 
בית שמש
בית שמש צילום: שימי נכטיילר

"הערים כורעות תחת גרעון תקציבי, ובמלחמה הזו – כל האמצעים כשרים", אומר משה אבוטבול, ראש עיריית בית שמש ויו"ר הפורום, המבקש לדבריו לשנות את המפה המוניציפלית בישראל.

"עלינו לתקן את העוול לפיו אוחזות המועצות האזוריות בעתודות קרקע עצומות המניבות להן הכנסות עתק - בעוד ערים רבות הסמוכות להן כורעות תחת גרעונות מחמת מצוקת קרקעות לתעשייה, המהווה מקור הכנסות עיקרי עבורן", אומר אבוטבול.

אל ראש עיריית בית שמש חברו ראשי העיריות של נתניה, לוד, קרית שמונה, ערד, דימונה, אבו גוש, קרית מלאכי, שלומי, אלעד ואופקים. לעת עתה קיבל הפורום את הסכמתו של ח"כ אמנון כהן, יו"ר ועדת הפנים בכנסת, התומך בצדק חלוקתי, לסייע בקידום חקיקה או תקנות בנושא.
מודל הקשת המזרחית

בכוונת הפורום לפעול באגרסיביות ובכל המישורים, החל בהנעת תושבי הערים לפעולות מחאה וכלה בפעילות חקיקתית והקמת שדולה למען מטרות הפורום בכנסת.

בנוסף, מתכוון אבוטבול לגייס לטובת הפורום את ח"כ מאיר שטרית, שבתקופת כהונתו כשר הפנים חתם על סיפוח שטחי תעשייה משטח השיפוט של מועצת מטה יהודה אל שטחי העיר בית שמש. זאת, בעקבות החלטה של ועדה מקצועית שהוקמה על ידו עוד בתקופת כהונתו של ראש עיריית בית שמש הקודם.

סוגייה זו עומדת בימים אלה בפני בג"צ, לאחר שבחודש אפריל השנה אישרר שר הפנים אלי

ישי את החלטת קודמו בתפקיד, שטרית. בג"צ הוציא צו ביניים כנגד האישרור והקפיא את העברת אזור התעשייה הנדרש לבית שמש.

בפורום מבקשים להיתלות באילנות גבוהים, ומקבילים את השימוש במושג "צדק חלוקתי', לזה שנעשה בעתירת בג"צ הקרקעות שהגישה הקשת המזרחית בשנת 2002. אז פסל בית המשפט העליון את החלטת מועצת מקרקעי ישראל שהעניקה לקיבוצים ומושבים פיצויים - בקרקע ובכסף – תמורת הסכמתם לשינויי ייעוד קרקע חקלאית לבנייה, תעשייה, מסחר, תיירות וקיט. זאת, בשל היעדר משקל ראוי לשיקולי צדק חלוקתי.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/local/jerusalem/ -->