מדוע באונ' העברית עדיין משתמשים בלוח וגיר?
במשרד החינוך אסרו על שימוש בגירים מחשש כי הם מכילים חומרים מסרטנים, ואילו באוניברסיטה העברית נעשה בהם עדיין שימוש

לוח וגיר עיבוד מחשב
במשרד החינוך מודעים כבר שנים לבעייתיות בשימוש בגירים, על אף שהמסקנות הרפואיות בנושא אינן חד-משמעיות. לפני כמה שנים אף התגבשה קבוצת מורים שחלו בסרטן וביקשו שיכירו בהם כנפגעי תאונת עבודה. בשל כל זאת, וכן בשל החשש כי שימוש בגירים פוגע לא רק במורים כי אם גם בתלמידים הסגורים איתם בכיתה, משרד החינוך הוציא הנחיה לעבור ללוח עם טושים מחיקים. בעקבות הדברים כיום כבר נדיר למצוא בתי ספר שבהם יש כיתות עם לוחות גירים.
אולם בדיקת "זמן ירושלים" מעלה כי מה שמשרד החינוך השכיל לעשות, האוניברסיטה העברית לא השכילה ובכיתות רבות בגבעת רם, כמו גם באופן אירוני בכיתות השייכות לבית הספר לחינוך בקמפוס הר הצופים, עדיין משתמשים בלוח גירים.
"יש אמנם יתרון במצגות (המוקרנות על מקרן המוצב בחלק מהכיתות מעל הלוח - ע"פ, נ"ד), אבל בשיעורים מסוימים יש גם צורך לכתוב על הלוח ולפעמים אנחנו באמת נחנקים, בעיקר בכיתות קטנות", מבהירה אחת מן המרצות המלמדת בכיתה שכזאת. לדבריה, "הנושא הזה מועלה מדי פעם בישיבות הצוות, אך נראה כי האוניברסיטה לא כל כך מתייחסת לעניין. כנראה
שהחלפה ללוחות עם טוש מחיק זה תהליך אטי שלוקח זמן ותקציב".
מהאוניברסיטה העברית נמסר בתגובה: "מאחר שאין הוכחה חד-משמעית באשר לסכנה הנובעת משימוש בגיר, בחלק מהקמפוסים עדיין קיימים לוחות גיר.
"עם זאת, בבית הספר לחינוך מתוכננת החלפה הדרגתית של הלוחות, ובקמפוס אדמונד י' ספרא (גבעת רם) הנושא יידון בקרוב בוועדה".