שר הפנים נגד השכנים: קרב המרפסות של אלי ישי
חברי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה בירושלים יעמדו מחר בפני חשש לניגוד אינטרסים: האם לאשר את בקשת הממונה על הוועדה, שר הפנים אלי ישי, לתוספת בנייה בדירתו בשכונת הר נוף, למרות התנגדות שכנים. השר ישי: "נציגים שלי לא יישבו בוועדה"

הבניין של השר אלי ישי בירושלים. צילום: פלאש 90
אלא שגורמים משפטיים בעיריית ירושלים הצביעו באחרונה על חשש לניגוד אינטרסים בעייתי שיש בדיון הספציפי הזה, כיוון שהוועדה המקומית, כמו כל ועדות התכנון בארץ, כפופה לאלי ישי מתוקף תפקידו כשר הפנים.
"זו פעם ראשונה שאני נתקל במקרה כזה", אמר גורם בעירייה המכיר את הסוגיה, "ולדעתי, צריך לבדוק את חוקיותה של בקשה מעין זו, כי היא מעמידה את חברי הוועדה במצוקה קשה. תראו לי אחד שלא יאשר לממונה שלו את הבקשה. זה כמו שהשר לביטחון פנים יבקש מהמפכ"ל רישיון לקיים הפגנה. נראה לך שהמפכ"ל לא יאשר".
ישי: לא רציתי להיות מעורב בתהליך
מדובר בבקשתו של השר ישי, יו"ר סיעת ש"ס, להתקנת שתי מרפסות והוספת שטח לדירתו הפרטית. בנוסף, מבקש השר ישי מהוועדה המקומית לצרף לנכס שלו נכסים של משפחה נוספת המתגוררת בבניין. מאז שהוגשה הבקשה הספיקו, כאמור, שניים מהדיירים להגיש התנגדות להתקנת המרפסות ולביצוע העבודות במקום.
בין היתר, טענו השניים, אחד מהם באמצעות עורך הדין טל ליפר, כי תוספת הבנייה תמנע מקרני השמש להגיע לדירותיהם ותחשיך אותן. הם הוסיפו
כי מדובר בשכונת מגורים צפופה ממילא, אשר גם כך נחשבת לבעייתית מבחינת כמות האור המגיע לדירות באזור. עם זאת, ציין אחד הדיירים כי יהיה מוכן להסיר את התנגדותו בתנאי ששטח המרפסות החדשות יוקטן באופן משמעותי.
שכונת הר נוף שבה שוכנת הדירה של ישי נחשבת למבוקשת מאוד, בעיקר בקרב הציבור הספרדי-חרדי בירושלים. זאת, בין היתר, מאחר שבשכונה, לא הרחק מישי, מתגורר המנהיג הרוחני של ש"ס, הרב עובדיה יוסף.

שר הפנים אלי ישי. צילום: ראובן קסטרו
יש לציין כי סוגיית תוספת הבנייה בדירה הובאה בפני בית דין תורה לענייני משפט והלכה בירושלים, שהוא בית דין פרטי הדן בסכסוכי ממון בקרב ציבור הדתי והחרדי. "אני חושש מאוד שתוספת הבנייה שמבקש השר ישי תפגע בנו", סיפר דייר המתגורר בסביבה. "זה ממש לא בסדר מה שהוא רוצה ומתכנן לעשות בבניין".
אלי ישי מסר בתגובה: "הבקשה הוגשה לפני חמש שנים ולא רציתי להיות מעורב בתהליך. אמרתי לנציגים שלי שלא יהיו חלק מהוועדה. אחד השכנים התנגד, והגענו לפשרה לפיה אני מסכים שגם הוא יבצע תוספת בנייה בדירתו הפרטית. הגשתי כעת תוכנית הרבה יותר מצומצמת שמוסכמת על כל הצדדים ".