בחדרי חדרים: ארוחה מענגת ב"חדר אוכל"

המחירים עלו, הרעש נותר כשהיה, והקונספט עדיין קשה לעיכול - יושבים מסביב לשולחנות ארוכים כמו בקיבוץ. ובכל זאת, "חדר האוכל" היא הפייבוריטית שלנו מסיבה אחת ויחידה

אלון צרפתי | 6/6/2010 16:00 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
האוכל. זו התשובה הנכונה היחידה. האוכל. אנחנו חוזרים ל"חדר האוכל" פעם אחר פעם, מאז נפתחה לפני שנה וחצי, רק בזכות האוכל היצירתי, המרענן, המושקע. כי כמעט כל מה שמתרחש מסביב לאוכל מעכיר את הקסם. האקוסטיקה במסעדה נוראה - חייבים לדבר בקול רם, ממש אוקטבה אחת לפני צעקה כדי לנהל שיחה שפויה; הכיסאות לא נוחים - בייחוד לא הספסלים; הקונספט מבעית - רק כאן, כמו בחדר האוכל בקיבוץ, תיאלצו לשבת בשולחן ארוך אחד עם אנשים שאתם לא ממש מכירים, מרפק אל מרפק; והפינוק כאן לעולם לא יהיה מושלם - בייחוד אם אתם מאלה שצריכים לקחת לעצמם מפית וסכו"ם מהכלבויניק שעל השולחן ולארגן לעצמם שולחן. רק על משימת שטיפת הכלים מוותרים לכם פה.

האוכל - זו התשובה שאנחנו עונים לעצמנו שוב ושוב, מדוע אנחנו לא יושבים באחת המסעדות הסמוכות לבתינו אלא לוקחים את הרכב, משלמים עבור חניה, ממתינים בתור, ולבסוף גם צריכים להציע לעצמנו סכו"ם. נדמה שהמנות היצירתיות של עומר מילר הן שתי רמות מעל הקונספט המוזר הזה, המקום צר מלהכיל את עודף היצירתיות של השף. מבחינתנו, היה עדיף לשלם עוד כמה שקלים תמורת אותן המנות במקום אחר.

כשהוקמה מסעדת "חדר האוכל" לפני שנה וחצי, על חורבות "פוד ארט", היא התיימרה להגיש מגוון מרשים של מנות במחירים שפויים, אלא שבלי ששמנו לב, מאז פתיחתה עד היום עלו מחירי המנות בקצב אינפלציוני מרשים. לו הייתה זו מניה בבורסה של תל אביב, היה כדאי להשקיע בה. יותר מכול אלה המנות העיקריות, שמחיריהן עבר את גבול הטעם הטוב - מנות פשוטות למדי שמחירי חומרי הגלם שלהם נמוך במאות אחוזים. מנת עוף שחור עולה כאן 76 שקלים, פרגית עם מג'דרת קוסקוס - 52 שקלים , ושיפוד אנטרקוט אחד, של בשר במשקל מאתיים גרם - 94 שקלים. טיפה מעל לפופיק.
צילום: דורון קדך
חדר אוכל. את הכלים הם ישטפו עבורך צילום: דורון קדך

בשורה התחתונה, מגוון המנות הראשונות מרשים (25 מנות), והוא נמכר כאן במחירים שנותרו סבירים. המלצתנו היא פשוט לוותר על המנות העיקריות ולהזמין כמות גדולה יותר של מנות ראשונות. לא בגלל המחיר, אלא בגלל מגוון הטעמים העשירים שכדאי ליהנות מהם. כדאי - כי כל מנה ב"חדר האוכל" היא, אם לשאול מונח מעולם המונדיאל - מראדונה.

קרם חצילים (18 שקלים) למשל הוא מנת חובה. לא רק בשל מחירה הפעוט, אלא בזכות הגאונות בה. לבנה ודבש תמרים הם המרכיבים העיקריים

שכתובים בתפריט, אולם נוסף להם מרכיב סודי שגילינו רק בעקבות מחקר מעמיק שערכנו במקום: ביצה עלומה. התוצאה המעודנת פשוט ממכרת. פילה בקר צרוב (49 שקלים ) מגיע כמנה ראשונה על לביבת תפוחי אדמה נדיבה, הוא מתובל ברוטב בקר ולידו חזרת לבנה. מנה טעימה עד מאוד. אפילו הסלט הירוק (42 שקלים), הפשוט לכאורה, מגיע כאן עם טוויסט בעלילה: בקערה גדולה מצאנו לבבות חסה טרייה, גבינת עזים, שקדים קלויים ואגס ביין. שילוב מנצח, שסכומו גדול מסך מרכיביו.

צילום: איתי ספיבק
הפיצה של חדר אוכל. הכי רחוק מחדר אוכל צילום: איתי ספיבק

מנות ראשונות נוספות מסקרנות: סלק ממולא בבשר עגל, יוגורט ורכז רימונים (36 שקלים); כרובית מטוגנת עם טחינה לימונית, אורגנו ובצל סגול (19 שקלים); סלט תמרים לחים עם רוקט, גבינת עזים ואגוזי מלך (28 שקלים); וקובה עגל עם סלט בורגול, טחינה ורכז רימונים (24 שקלים). זה טעים כמו שזה נשמע.

מהמנות העיקריות טעמנו רק את שיפוד האנטרקוט; הוא הגיע מאכזב למדי: צלוי מדי, חלקו שרוף, בשרו מעט יבש, ולצדו חצי בטטה אפויה. מנה פשוטה שאינה מתכתבת עם היצירתיות שבשאר המנות, ובוודאי לא עם מחיריהן.

"חדר האוכל", שדרות שאול המלך 23 (מול הקאמרי), 03-6966188

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים