בחדרי חדרים: ארוחה מענגת ב"חדר אוכל"
המחירים עלו, הרעש נותר כשהיה, והקונספט עדיין קשה לעיכול - יושבים מסביב לשולחנות ארוכים כמו בקיבוץ. ובכל זאת, "חדר האוכל" היא הפייבוריטית שלנו מסיבה אחת ויחידה
האוכל - זו התשובה שאנחנו עונים לעצמנו שוב ושוב, מדוע אנחנו לא יושבים באחת המסעדות הסמוכות לבתינו אלא לוקחים את הרכב, משלמים עבור חניה, ממתינים בתור, ולבסוף גם צריכים להציע לעצמנו סכו"ם. נדמה שהמנות היצירתיות של עומר מילר הן שתי רמות מעל הקונספט המוזר הזה, המקום צר מלהכיל את עודף היצירתיות של השף. מבחינתנו, היה עדיף לשלם עוד כמה שקלים תמורת אותן המנות במקום אחר.
כשהוקמה מסעדת "חדר האוכל" לפני שנה וחצי, על חורבות "פוד ארט", היא התיימרה להגיש מגוון מרשים של מנות במחירים שפויים, אלא שבלי ששמנו לב, מאז פתיחתה עד היום עלו מחירי המנות בקצב אינפלציוני מרשים. לו הייתה זו מניה בבורסה של תל אביב, היה כדאי להשקיע בה. יותר מכול אלה המנות העיקריות, שמחיריהן עבר את גבול הטעם הטוב - מנות פשוטות למדי שמחירי חומרי הגלם שלהם נמוך במאות אחוזים. מנת עוף שחור עולה כאן 76 שקלים, פרגית עם מג'דרת קוסקוס - 52 שקלים , ושיפוד אנטרקוט אחד, של בשר במשקל מאתיים גרם - 94 שקלים. טיפה מעל לפופיק.

בשורה התחתונה, מגוון המנות הראשונות מרשים (25 מנות), והוא נמכר כאן במחירים שנותרו סבירים. המלצתנו היא פשוט לוותר על המנות העיקריות ולהזמין כמות גדולה יותר של מנות ראשונות. לא בגלל המחיר, אלא בגלל מגוון הטעמים העשירים שכדאי ליהנות מהם. כדאי - כי כל מנה ב"חדר האוכל" היא, אם לשאול מונח מעולם המונדיאל - מראדונה.
קרם חצילים (18 שקלים) למשל הוא מנת חובה. לא רק בשל מחירה הפעוט, אלא בזכות הגאונות בה. לבנה ודבש תמרים הם המרכיבים העיקריים

מנות ראשונות נוספות מסקרנות: סלק ממולא בבשר עגל, יוגורט ורכז רימונים (36 שקלים); כרובית מטוגנת עם טחינה לימונית, אורגנו ובצל סגול (19 שקלים); סלט תמרים לחים עם רוקט, גבינת עזים ואגוזי מלך (28 שקלים); וקובה עגל עם סלט בורגול, טחינה ורכז רימונים (24 שקלים). זה טעים כמו שזה נשמע.
מהמנות העיקריות טעמנו רק את שיפוד האנטרקוט; הוא הגיע מאכזב למדי: צלוי מדי, חלקו שרוף, בשרו מעט יבש, ולצדו חצי בטטה אפויה. מנה פשוטה שאינה מתכתבת עם היצירתיות שבשאר המנות, ובוודאי לא עם מחיריהן.
"חדר האוכל", שדרות שאול המלך 23 (מול הקאמרי), 03-6966188








נא להמתין לטעינת התגובות





