שיר המכולת: ביקורת בסושי טו גו ברמת השרון ובכפר סבא

מסעדה שהיא בעצם מכולת של סושי. רעיון טוב? תתפלאו, דווקא יופי של רעיון שמבוצע מצוין

יעוז סבר | 31/1/2010 16:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
תל-אביבים ותיקים מכירים מצוין את סושי טו גו (הלוגו במקור באנגלית, אבל לכו תתחילו לעבור בין שפות במקלדת המעצבנת). מדובר בחנות שהעתיקה קונספט שקיים בכל העולם, אבל לא בישראל - מכולת סושי. הקונספט די פשוט.

הסושימן במקום מכין מנות זהות, בודדות או קומבינציות, של סושי ומחזיק אותן במקררים מיוחדים. הרעיון הוא שככל שיגיעו יותר אנשים ל"מכולת" ויקנו יותר סושי, התחלופה תהיה גבוהה והטריות לא תיפגע.
סושי טו גו ברמת השרון
סושי טו גו ברמת השרון צילום: נאור רהב

לכאורה רעיון הזוי. בסושי טריות החומרים היא כמעט הכל. מי שראה דג חתוך חצי שעה אחרי שחתכו אותו, לא ירצה לחזור על המחזה הקשה. למרות הסייג הנ"ל, בסושי טו גו טוענים שהם מחזיקים את הסחורה במקררים איכותיים, ששומרים על הדג בטמפרטורה סבירה, שלא תקלקל את המרקם שלו. אם המקום מצליח והתחלופה אכן רצה, מבטיחים בסושי טו גו שהמנות נשארות טריות וטעימות.

החלטנו לנסות. לנסוע עד לרמת השרון, או לכפר סבא, לא היה לנו כוח. כך יצא שהסתמכנו על שירות המשלוחים המצוין של המקום. המשלוח הגיע מהר, ארוז היטב, לא מטפטף, ומפנק במיוחד בכל הנוגע לרטבים. עניין חשוב רטבים כשמדובר על סושי. נסו לאכול את הסושי הטוב בעולם בלי וואסבי/ג'ינג'ר/סויה/ספייסי מיונז, ותאמינו לי שתתגעגעו לאוכל של הצבא. אין עצוב יותר מסושי יבש.

עכשיו לגבי המחירים. ברור ש"מכולת סושי", צריכה לשמור על מתח מחירים נמוך. עניין מפחיד קצת כשמדובר בסושי, כיוון שדגים הם מחומרי הגלם היקרים בשוק. המחירים של סושי טו גו הם נמוכים, אבל לא מפחידים. 62 שקל עולה קומבינציה ממוצעת שכוללת 24 חתיכות סושי. בהן מאקי, ומאקי אינסייד אאוט. מחיר סביר ויותר מזה, ומצד שני כזה שלא מפחיד יותר מדי ולא מעורר קונוטציות של דגים מהקישון.

ליד הסושי מציעים במקום גם מנות איטריות במחירים סבירים (למשל מנת איטריות צמחונית ב-29 שקל. גיוזה במחיר מצוין של 30 שקל למנה וירקות מוחמצים אסייתים במחיר יפה של 12 שקלים). כמובן שאפשר לקנות גם רולים בודדים, ולא רק קומבינציות, וגם במקרה הזה המחירים סבירים.

נשאר רק לברר מה הטעם. במקרה הזה אין מקום ליותר מדי התפלפלות. סושי יקר צריך להוציא ניצוצות מהלשון ובעיקר מהסכין של השף. בכלל, סושי יקר הוא מהמאכלים הבודדים שהם חגיגה בפה בכל ביס. אם שמתם פעם בפה סושי איכותי אמיתי, כמו זה שעושים למשל באדיסון (אבל יקר יותר כמובן), אתם מבינים את המטפורה.

ליד סושי "הניצוצות", קיים הסושי היום-יומי. זה שאוכלים בשביל לשמור על מנה בריאה, לא משמינה יחסית, מלאה ויטמנים וחלבונים וטעימה באופן יחסי. בדיוק לנישה הזאת, לדעתי, מנסים להיכנס בסושי טו גו, ולמען האמת מצליחים בכבוד.
בלי יותר מדי ניצוצות ובלאגן

מתוך שלוש הקומבינציות שהזמנו, לא מצאנו ניצוצות. אף מנה לא נכנסה לפה שלנו והותירה אותנו עם חיוך מאוזן לאוזן, כזה שנמחק רק לאחר שינה ארוכה. מצד שני, מי ציפה לניצוצות? הסושי של סושי טו גו הוא פשוט יופי של סושי ליום-יום.

סושי טו גו ברמת השרון
סושי טו גו ברמת השרון צילום: נאור רהב

הוא הגיע טרי בצורה מפתיעה, ארוז בצורה אטרקטיבית ומקורית במיוחד ובעיקר פשוט טעים. המאקי סלמון סקין וקנפיו (דלעת יפנית) היה מצוין. מנות האינסייד אאוט שהיו עטופות בדגים או באבוקדו נעשו בסך הכל ביד בוטחת ואיכותית. הם לא התפרקו בפה, הם לא היו גדולים או קטנים מדי, פשוט סושי כמו שסושי צריך להיות, בלי יותר מדי ניצוצות ובלאגן.

לצד הסושי מאוד נהננו מהגיוזה. גיוזה זה מאכל אפילו קל יותר להכנה מהסושי. בצק טוב, מילוי שנעשה ביד טובה שיודעת את העבודה, טיגון מדויק (וכאן מותר הגיוזה מהדים סאם המאודה) ויש לכם גיוזה מצוינת. בסושי טו גו, מכולת סושי או לא, כנראה נמצא מישהו שיודע את העבודה, והגיוזה היתה המנה המנצחת של הערב מבחינתנו. כמעט הלכנו עליה מכות (הזמנו בטעות רק שש חתיכות), ומה אתם יודעים, בביס אחד מקרי אפילו נצפו ניצוצות...

דווקא מנת האיטריות, הבאמת פשוטה להכנה, טיפה אכזבה אותנו. היה ברור שהיא נעשתה מחומרים טובים וביד אוהבת, אולם השילוב של הברוקולי, חלב קוקוס ופסטו
פשוט לא קנה אותנו. אנחנו אנשים של טעמים תאילנדים מובהקים יותר, ופה מדובר בשילוב שפחות קנה אותנו. מה שכן, במקום יש עוד מנות איטריות, וכיוון שמנת האיטריות בסך הכל הוכנה בצורה טובה ומדויקת, אנחנו מאמינים שמנות אחרות דווקא עשויות להצליח.

בשורה התחתונה, ונדמה לי שכתבנו את זה במסגרת המדור עשרות פעמים, אוכל זה גם עניין של סימון מטרות ועמידה בהן. אם אתם לוקחים 150 שקל על מנה, כדאי שתכוונו לאיזור שלושה כוכבי מישלן. אם אתם פלאפליה קטנה ופשוטה, כדאי שתשתדלו לתמחר את הפלאפל שלכם כך שלא יעבור את ה-12 שקל למנה, ואם אתם "מכולת סושי", כדאי שהסושי שלכם יהיה זול, טרי, מהיר וטעים.

בסושי טו גו מבינים את הכלל הפשוט הזה ועומדים בו בצורה נהדרת. הסושי שלהם לא מאתגר את החיך ובוודאי לא את הארנק. הוא זול, טוב, טרי ומגיע מהר הביתה, בדיוק כשנתקעתם בלי ארוחת ערב ואתם ממש לא בעניין של מנה חמה. מסעדות ישראליות, כבר אמרנו, לא תמיד קולעות למטרה. סושי טו גו, מסתבר, פגעו בול.

Shushi2go, רמת השרון וכפר סבא

סושי טו גו ברמת השרון
סושי טו גו ברמת השרון צילום: נאור רהב

לשימור:
הטעם, המחיר, המקצוענות

לשיפור:
עוד קצת סושי פרימיום, וסויה קיקומן כמו שצריך

בשורה התחתונה:
בלי יומרות, בול למטרה

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

צו עיכול

יעוז סבר, תושב רעננה, נשוי+1, חובב אוכל מבטן ומלידה, חי בשביל לאכול, ועוד לא ראה חיה שלא הסכים לטעום. הקורס היחיד שהוא הצטיין בו אי פעם היה קורס ברמנים. כיום עורך זמן השרון

לכל הכתבות של צו עיכול

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים