תושבי ברקאי: צומת הכניסה לקיבוץ מסכן את חיינו
חברי קיבוץ ברקאי חסמו את התנועה בכביש 547 במחאה על צומת הכניסה המסוכן אל הקיבוץ. ראש המועצה, אילן שדה: "לא נחכה לשפיכות דמים". מע"צ: "שיקום הצומת לא נמצא בתכניות שלנו"

התושבים מוחים על הסכנה הגדולה הטמונה בצומת ברקאי, על סף הכניסה לקיבוץ. לטענתם, איש אינו מקשיב להם, ובכלל זה החברה הלאומית לדרכים (לשעבר מע"צ), שהטיפול בבעיה אמור להיות באחריותה.
תחילת הכביש במדובר בכביש ואדי ערה, והמשכו ביישובים סמוכים. על הכביש הוצבו טרקטור, ערימות חציר ומכוניות, דבר שיצר עומסי תנועה גדולים לבאים מכיוון צפון ודרום.
מחאת התושבים החלה עוד לפני עשר שנים, במהלכן התריעו אנשי המקום כי צומת ברקאי מסכן את כל הגורמים, החל מרכבים ועד לאנשים ותלמידים, אשר עושים את דרכם מדי יום לעבודה ולבתי הספר.
לדבריהם, הגורם המרכזי לכך הוא היעדר הסדרי תנועה ותמרורים בפנייה שמאלה אל הקיבוץ, פנייה הנמצאת על הכביש הראשי ומאלצת את הנהגים לעצור בלב הכביש עצמו. נהגים אחרים המגיעים מאחור ורוצים להמשיך בנסיעתם נאלצים לסטות מן הדרך, לחצות את קו השוליים ולעלות על דרך הכורכר שבצדי הכביש.
לטענת חברי הקיבוץ, מדי יום מתרחשות עשרות עבירות תנועה שכאלה, המסכנות את כל העוברים במקום, כשרק בדרך נס אחוז התאונות במקום אינו גבוה במיוחד.
בין המפגינים ביום ראשון היה ראש המועצה האיזורית מנשה אילן שדה התומך במאבק התושבים מול החברה הלאומית לדרכים.
"יש פה הרבה בלגן לאורך שנים, ולצערי החברה הלאומית לדרכים לא עושה כלום", אמר שדה במהלך ההפגנה, "בסיור שעשו איתנו אנשי החברה ממש כאן, הם הזדעזעו לראות מה קורה פה. יש כאן עשרות מקרים של סכנה לנהגים ולהולכי רגל.
"לצערי, כשמגיעים למשרדים שלהם בירושלים הם עושים רק דבר אחד: פותחים ספר ובודקים כמה הרוגים היו פה. כשאין יותר מדי הרוגים, הם פשוט לא סופרים את הצומת. כנראה שצריך להישפך פה דם כדי שהם יתעוררו ויעשו פה מעשה. אני טוען ההפך - תעשו עכשיו הכול כדי שלא ניאלץ לראות פה שפיכות דמים".
עינת סלם, תושבת ברקאי, היתה בין יוזמי הפעולה. "אנחנו כבר שנים חווים פה פחד ביציאה ובכניסה לברקאי", מוחה סלם. "יש כאן תנועה מאוד גדולה של רכבים, אך נתיבי השתלבות בכביש ממש אין. זה הצומת היחיד בכל רחבי מועצת מנשה שסובל מהבעיה הזאת.
"החברה לדרכים טוענת שהצומת יתפקד בעתיד ככניסה לחריש ולכן אין טעם להשקיע תקציב לשיפור כרגע. למרות ששלחנו מכתבים רבים, לאף אחד זה לא אכפת. כנראה
חסימת הכביש גרמה לפקקים גדולים במקום משני הכיוונים, כשיושבי הרכבים שנתקעו בעל כורחם, ניסו לדבר אל לבם של המפגינים כדי שאלו יפנו את הכביש, אך ללא הועיל. כעבור מחצית השעה הגיעו כוחות משטרה למקום וציוו על המפגינים לפנות את הצומת, מכיוון שלא קיבלו אישור להפגין. התושבים נשארו עוד מספר דקות ופינו את הכביש.
בנוסף למגרעות הצומת, המפגינים ציינו כי בימי גשם הופך כל המתחם לבריכה אחת גדולה. "עכשיו יש פה בוץ רב, זכר לימים הגשומים האחרונים. כשיורד גשם, כל המים שמצטברים על החולות פה ליד, נשפכים הישר אל הכביש. גם על זה צריך לתת את הדעת", אמרו התושבים.
מהחברה הלאומית לדרכים נמסר בתגובה: "שיקומו של צומת ברקאי בעתיד יחייב הסדרת מערכות תשתית שונות, בהן מתן פתרון למערכת הניקוז הנובעת מסמיכות הכביש לנחל עירון, והקמת גשר חדש במקום הגשר הישן שהוקם לפני יותר מ-60 שנה. לצורך כך, לפני הריסת הגשר הישן, תידרש הקמת צומת חלופי זמני לתקופת ביצוע העבודות. שיקום צומת ברקאי אינו נמצא בתכנית העבודה הנוכחית של החברה הלאומית לדרכים".