חוטפים כריזה: תושבי מגדיאל נגד בית הכנסת המרכזי
מזה כחודש, מנוחת שישי של תושבי מגדיאל בהוד השרון מופרעת ע"י מערכת הכריזה של בית הכנסת המרכזי, ממנה עולים ניגונים לשבת. פניות למוקד העירוני לא הועילו. היום ייפגש סגן רה"ע עם אנשי בית הכנסת

למצולם אין קשר לכתבה. צילום ארכיון: ברקאי וולפסון
התושבים, הרגילים לנוח בשעות הללו, פנו עם תחילתו של המטרד לפני כחודש למוקד העירוני כמה וכמה פעמים, אך ללא הועיל. לפני כיומיים אף פנה יושב ראש סיעת קצ"ב בעיר, אמיר כוכבי, אל ראש עיריית הוד השרון, חי אדיב, בפניה דחופה בעקבות ריבוי התלונות שהגיעו אליו לדבריו, בנוגע להפרת השלווה בשכונה.
"במשך שנים ידעו התושבים לכבד את נוכחות בית הכנסת, נמנעו מפתיחת עסקים בשבת ובחגים ומרבית המקומיים אף נוסעים בכבישים צדדיים כדי לא להפריע בזמני תפילה", כתב כוכבי, "בחודש האחרון נוצרה תופעה שאין איך להגדירה מלבד הפרעת הסדר הציבורי".
"מדובר בהפעלה רועשת במיוחד של מערכת שמע המשדרת בדציבלים גבוהים שירים ומסרים אחרים מבלי להתחשב בתושבי השכונה ובעובדה שמרבית התושבים מנצלים את יום שישי למנוחה. אני קורא לך לפתור את הסיטואציה במהרה לפני שתתנפח מעבר לכל פרופורציה הגיונית בעיר פלורליסטית כעירנו".
"מוכנים להתחשב, אבל לא במחיר פגיעה באיכות החיים"
תושב מגדיאל, המתגורר בסמוך לבית הכנסת, מספר על המטרד החדש: "בית הכנסת הגדול במגדיאל הוא אחד מסמליה החשובים של העיר, ולנו כתושבים אין שום בעיה איתו. אולם בחודש האחרון החליטו משום מה להשמיע משם מוזיקה בווליום מוגזם ובלתי סביר.
"פנינו למוקד העירוני אבל המצב לא השתנה. אם יהיה צורך נצא גם להפגנות, אנחנו מוכנים להתחשב, אבל לא במחיר של פגיעה באיכות חיינו בשכונה שהיא בדרך כלל שקטה ונעימה".
ל-nrg מקומי נודע, כי היום (ה') צפויה להתקיים פגישה בין
סגו ראש העירייה לראשי בית הכנסת בעניין. האם בעקבותיה יופסק המטרד? את התשובה יקבלו תושבי מגדיאל מחר.
מעיריית הוד השרון נמסר בתגובה: "הוד השרון הנה עיר קהילה המהווה דוגמא לפלורליזם ולכבוד הדדי בין תושביה. זה לצד זה חיים חילוניים לצד שומרי מסורת ודתיים שאורחות חייהם שונים זה מזה אך שורה ביניהם סובלנות וערבות הדדית. כל אלו מהווים ביטוי לצביונה הייחודי של הוד השרון. לעירייה הגיעו מספר תלונות בנושא המדובר. העירייה בוחנת את הנושא על היבטיו".