סופו של מוסד: כף אחרונה בחדרון "עזורה"
60 שנה עומד עזורה מאחורי הסירים. אבל הצורך באישורים גרמו להעברת המסעדה הירושלמית. הבעלים, עזרא שרלפר: תמיד היה מלא ותמיד עם אווירה של בית. כל הבוהמה הירושלמית ישבה אצלי

עזרא שרלפר במסעדה צילום: פלאש 90
הבשורה לסועדים: מסעדה חדשה נפתחה במקום סמוך. אולם לדברי הסועדים "אין כמו המסעדה הקטנה והצפופה עם הריח החזק, הסירים הגדולים ותחושת הבוהמה שאפפה את החדרון הקטן".
עזרא שרלפר, המכונה בפי חבריו "עזורה", פתח את מסעדתו הראשונה בשוק בשם זה כבר בשנת 1949. "זה היה בשנות הצנע", סיפר. "מכרתי פול ומג'דרה בכוסות קטנות. אנשים היו אוכלים בעמידה וממשיכים לדרכם. תוך שעה היה נגמר הכל והייתי סוגר".
מאז, פתח שרלפר וסגר את המסעדה בכמה מקומות בשוק, ואף עבד במשכן הכנסת ("שרון היה מזמין סטייקים ענקיים, בגין היה מבקש עוף שלוק במים"), עד שבתחילת שנות השמונים הגיע לשוק העיראקי, שם פתח מסעדה קטנטנה שנשאה גם היא את שמו.
"היינו עובדים רק אני
ואשתי", נזכר שרלפר, כשהוא יושב במסעדתו החדשה, "כל הזמן היה מלא ותמיד עם אווירה של בית. כל הבוהמה הירושלמית ישבה אצלי. יוסי וגברי בנאי, חיים גורי, גאולה כהן, ג'קי לוי, שרים, שחקני כדורגל. עורכי דין מצד אחד ועבריינים בצד השני. כולם ישבו כאן".
אחד המוסדות החשובים בעיר
ותיקי המבקרים במקום מספרים על תורים ארוכים מחוץ לדלת הקטנה. "אני זוכר פעם שחיכיתי חצי שעה בתור לארוחה של 20 דקות", סיפר לקוח נאמן. "לפעמים היינו מגיעים ולוקחים בעצמנו אוכל מהסירים כדי לקצר את התהליך. וזה היה בסדר, כי כל מי שהגיע לשם הרגיש כמו בבית".

עזרא שרלפר בימים הטובים צילום: פלאש 90
"הייתי מעדיף שהמקום הקטן, עם 13 מקומות הישיבה, ימשיך לפעול, על פני המקום החדש עם 30 המקומות", סיפר אמש שרלפר. "זה היה המקום היחיד שבלי תעודת כשרות עדיין הגיעו רבנים, כי סמכו עליי שאני כשר".
אבל לכל ברור כי מלבד האווירה, מי שעשה את המקום הוא שרלפר בעצמו, שעמד מאחורי הסירים מאז קום המדינה. "המקום שלצערי נסגר הוא אחד המוסדות החשובים בעיר", אמר אמש השף המצליח עזרא קדם, "המסורת והפשטות הופכים את המקום לנפלא".







נא להמתין לטעינת התגובות






