הערכה: הבחירות ברחובות יוכרעו בסיבוב שני

שלושה נאבקים על הכיסא שפינה ראש עיריית רחובות המודח, שוקי פורר. הש"סניק - ליכודניק רחמים מלול. שיאן השכר עוזי סלנט. ובן המייסדים המיליונר עמי פינשטיין. הקרב צמוד והסיכויים גבוהים לסיבוב בחירות נוסף

רונן דמארי | 9/11/2009 7:24 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ביום שלישי בעוד שבועיים יתבקשו תושבי רחובות ללכת לקלפיות ולבחור לעצמם ראש עירייה בפעם השלישית בתוך שנה. רק בנובמבר אשתקד פתח ראש העירייה המודח, שוקי פורר, בקבוקי שמפניה לאחר שניצח בסיבוב השני.
עוזי סלנט, מועמד לראשות עיריית רחובות.
עוזי סלנט, מועמד לראשות עיריית רחובות. צילום: יהונתן שאול


כיום הוא יושב בביתו עם אות קלון, לאחר שהורשע בקבלת תרומות מקבלן, תמורת מסירת עבודות עירוניות לידיו ללא מכרז לאחר הבחירות. על קולות הבוחרים מתמודדים שלושה: הראשון מביניהם הוא אלוף משנה במיל' עוזי סלנט, בעבר מנכ"ל קו פת חולים מאוחדת.

סלנט מוביל בסקרים, ממש כפי שבזמנו הוביל את טבלת מקבלי השכר בשירות הציבורי עם עלות שכר של כ-85 אלף שקל בחודש.  סלנט נכנס למערכת הפוליטית בעיר לקראת הבחירות המוניציפליות אשתקד והצליח לגרור את פורר לסיבוב שני, שם הפסיד לאחר שקיבל רק 44 אחוז מהקולות.

כדי לנצח הפעם יהיה עליו להתנער מה? תדמית היהירה שמנסים להדביק לו יריביו, ומדוח מבקר הפנים של קופת החולים שבה עבד, המו? תח ביקורת חריפה על התנהלותו כמנכ"ל.
הכיפה של מלול הוסתרה

המועמד השני, רחמים מלול,משמש כיום כממלא מקום ראש העירייה. זאת, לאחר שהתמודד למועצת העירייה מטעם סיעת הליכוד, שזכתה למספר המנדטים הגדול ביותר.

מלול הוא חרדי, איש חינוך לשעבר ואיש תנועת ש"ס המקורב לאריה דרעי. בעבר כיהן כחבר כנסת מט? עם התנועה

ואף שימש כסגן יו"ר הכנסת. עם דעיכת כוכבו של פטרונו דרעי, הוא נדחק מהרשימה הארצית.

ניסיון בניהול רשויות מקומיות אינו חסר למלול: בעבר ניהל את היישוב הבדואי כסייפה כיו"ר מועצה ממונה מטעם משרד הפנים. לאורך כל הקמפיין הוא הסתיר את עובדת היותו חרדיובשלטי הבחירות ניתן לראות כי נעשה מאמץ להסתיר את הכיפה השחורה, אותה הוא חובש בקביעות.
ממלא מקום ראש עיריית רחובות רחמים מלול
ממלא מקום ראש עיריית רחובות רחמים מלול צילום: זמן רחובות

לפני כמה שבועות הוא התראיין לזמן רחובות והתהדר בכך שהוא שאיפשר לפתוח מקומות בילוי בשבתות-התבטאות שעוררה את זעם העדה החרדית בעיר והביאה להפצת פשקווילים (כרוזים) נגדו.

פיינשטיין יסגור את מחלקת החנייה

המועמד השלישי, עמי פינשטיין, הוא הצבעוני ביניהם. הוא הגיע מאוסטרליה, בה שהה שבע שנים עם משפחתו, רק כדי להתמודד על התפקיד שהתפנה. הוא צאצא של אחת ממשפחות מייסדי רחובות, שמחזיקה לא מעט קרקעות בעיר ונחשבת אמידה במיוחד.

פינשטיין אינו דמות חדשה בפוליטיקה המקומית-זו לו הפעם השלישית שהוא מנסה לכבוש את כס ראש העירייה. הכישלונות בבחירות 1993 ו- 1998 לא ריפו את ידיו ואף שהוא מפגר בסקרים אחר שני המועמדים האחרים - הוא ממשיך לפתוח מטות ברחבי העיר ולהוביל בשלטי החוצות. אחיו תמיר, שמכהן כמנכ"ל העירייה, יצא לאחרו? נה לחופשה ואף צפוי לעזוב את עבודתו במידה שפינשטיין ינצח.

במהלך הקמפיין הספיק פינשטיין לפזר הבטחות תמוהות: בין היתר, התחייב להעניק חניה חינם לתושבים בכל העיר ולסגור את מחלקת החניה. הבטחה נוספת שלו היא בניית איצטדיון עירוני מפואר לאריות הכדורגל המקומי: הפועל מרמורק ומכבי שעריים.

עמי פינשטיין
עמי פינשטיין צילום: יח''צ

מומחים מעריכים שהציבור החרדי בעיר יהווה את לשון המאזניים: אחת מדמויות המפתח, האדמו"ר מקרעשטניף, כבר תומך במלול. האם זה יעזור לו? על פי תמונת המצב, המצביעה על פערים קטנים בין המועמדים, נראה כי סיבוב שני ריאלי בהחלט וכי תושבי רחובות יקבלו בקרוב הזמנה נוספת לקלפיות.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים