ת"א: ההקלה שהעירייה מנסה להסתיר מכם

סוף למדיניות השערורייתית: מעתה אפשר לקבל תו חניה אזורי בלי להעביר את הרכב על שמכם. אבל העירייה עושה הכול כדי שלא תדעו את זה

מוריה בן יוסף | 9/11/2009 7:39 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
כל מי שעבר להתגורר בתל אביב וניגש לעירייה להוציא תו חניה אזורי כבר יודע כי יזכה בתו המיוחל רק אם שמו רשום כבעל הרכב ברישיון הרכב.
דוח חניה
דוח חניה  ראובן קסטרו


המדיניות הישנה הזו, שקיפחה במשך שנים את כל מי שהרכב הצמוד שברשותו נשאר רשום על שמם של קרובי משפחתו או מקום העבודה שלו, אילצה תושבים רבים להעביר בעלות על הרכב, והדבר הביא להורדה אוטומטית של הערך הכספי שלו.

אז לידיעת תושבי העיר - לא עוד! מתברר שבהסכם פשרה חדש שהושג בין עורך הדין עידן שניר ובין עיריית תל אביב לפני כמה ימים, בעקבות עתירה שהגיש שניר בעניין, נקבע כי אפשר מעתה להוכיח בעלות על כלי הרכב באמצעות מסמכים חוקיים אחרים, בלי שיהיה צורך לשנות את הבעלות במשרד הרישוי.

עם זאת, בעירייה לא ממהרים ליידע את תושבי העיר - ותיקים וחדשים - על שינוי המדיניות. ממידע שהגיע ל"זמן תל אביב" עולה כי הסיבה לכך היא שבפשרה נקבע כי תנאי ההסכם בין עורך דין שניר לעירייה ייוותרו חסויים! ! !
בשביל תו חניה אני אאבד יד?

" הם שומרים את ההסכם הזה בשושו", הסביר גורם בכיר בעירייה. "למשל, אם יגיע עכשיו תושב חדש לעיר ויבקש להנפיק תו, רוב הסיכויים שעדיין יבקשו ממנו אישור לבעלות ברישיון הרכב, וגם לא ינדבו לו את המידע שלפיו אפשר להוכיח בעלות גם בדרכים אחרות".

העתירה שהגיש עורך הדין שניר התבשלה כבר בשנה שעברה, לאחר שעבר לתל אביב ממבשרת ציון. המכונית שברשותו נרשמה על שם אחיו, המתגורר בלונדון, ובגלל זה הוא קיבל, כנהוג, תו חניה זמני לשנה הראשונה בלבד. כשהגיעה השנה לחדש את התו הוא נתקל

בסירוב בטענה שהוא לא שינה ברישיון הרכב את סטטוס הבעלים, אבל להבדיל מרבים אחרים, החליט שניר לא לוותר לעירייה.

"בדקתי וראיתי שהנוהל הזה לא עומד בתנאי חוק העזר העירוני", מסביר שניר. "העדיפות הראשונה היא אמנם שהרכב יהיה רשום ברישיון על שמך, אבל אם לא, יש גם אפשרות להשתמש בהסכם מכר או במסמכי תשלום על ביטוחי הרכב והטיפולים השוטפים בו כדי להוכיח שהרכב בבעלותך. אני החלטתי שאני לא רוצה להחליף בעלות ולהפסיד כסף בירידת ערך המכונית. מה, בשביל תו חניה אני אאבד יד?"

ואז יצאת למאבק.
"נכון. קודם כול עשיתי הסכם מכר עם אחי, ובו כתבנו שהוא מעביר לי את הבעלות על המכונית. גם צירפתי תצהיר שהשימוש הבלעדי ברכב הוא שלי ושאני משלם את הביטוחים על הרכב, אך לצערי זה לא הועיל. לא העברתי בעלות כמו שהעירייה דרשה, ובגלל זה היא החלה לגבות ממני קנסות חניה, שלא כדין".

לדברי שניר, מבחינת "החוק היבש" מספיק ששני אנשים מסכמים ביניהם בעל פה כי אחד מהם מעביר לשני את הבעלות על מכונית כדי שהסכם זה יהיה בר תוקף. כאמור, את הסלקציה של עיריית תל אביב גם ההסכם הזה לא עבר.

עורך הדין עידן שניר
עורך הדין עידן שניר  צילום: עצמי

"העירייה מבחינתה חוששת שאנשים ירמו אותה ויוציאו המון תווי חניה, אבל אני טענתי למשל שזה לגמרי מצב סביר שהורים קונים רכב לילד, אבל משאירים אותו רשום על שמם, בין היתר כי הם אחראים לתשלומים השונים. הרי לא משנה מי הבעלים של הרכב, אלא מי משתמש בו. הוויכוח היה איך מגדירים בעלות".

עורך הדין שניר טוען כי העירייה הייתה צריכה מלכתחילה לבדוק בקלות מי ממבקשי תווי החניה הוא תושב העיר, לפי חוזי שכירות או בעלות על דירה, חשבונות ארנונה ומסים עירוניים אחרים. "אין לי מושג אילו ראיות יספקו היום את העירייה כדי להעניק תווי חניה אזוריים, אבל לפי המצב החוקי, נכון להיום, הם כבר לא יכולים להקשות סתם על התושבים".

מעיריית תל אביב נמסר בתגובה: "העתירה נמחקה בהסכמה, בלי שהתקיים בה דיון בבית המשפט. אין בהסדר שהושג בין העירייה ובין עורך הדין שניר כדי לפתור תושבים מהוכחת בעלות על הרכב ".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים