בן חמש האלרגי לחלב הזמין מנה בשרית וכמעט מת

ליאם שושנה בן החמש הגיע למסעדת בורגוס בורגר בר בעיר יחד עם הוריו לחגוג יום הולדת. הוא אינו יכול לאכול מוצרי חלב, לכן הסתפק במנה בשרית. שתי דקות אחרי שהוגשה החל להיחנק ופונה במצב קשה מאוד לביה"ח. לאחר טיפול שוחרר לביתו

תומר ולמר | 17/9/2009 18:15 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ארוחת יום ההולדת כמעט והסתיימה באסון: בסוף השבוע האחרון הגיעו בני משפחת שושנה מאשדוד לחגוג את יום ההולדת של ליאם בן החמש במסעדת בורגוס בורגר בר בעיר. ליאם, הסובל מאלרגיה לחלב, הזמין מנת שניצל. שתי דקות לאחר קבלת המנה החל להחנק עד שפונה במצב קשה מאד לבית חולים קפלן ברחובות. עתה הוא שוהה בביתו תחת השגחה. במשרד הבריאות פתחו בחקירת המקרה.

ליאם שושנה.
ליאם שושנה. צילום: אדי ישראל
ענת ואופיר שושנה הגיעו ביום חמישי האחרון למסעדת בורגוס בורגר בר באשדוד עם ליאם הקטן, שאינו יכול לאכול מוצרי חלב. הוריו הזמינו עבורו מנה שכללה שניצל וצ'יפס, שגרמה לו לבסוף להתקף אלרגיה קשה.

"שתי דקות אחרי שהמנות הגיעו לשולחן, ליאם אמר פתאום שקר לו ושהוא מרגיש צמרמורת", סיפרה ענת בהתרגשות. "בהתחלה חשבתי שזה בגלל המזגן, אבל כעבור דקה הוא התחיל להשתעל ואמר שהוא נחנק".

בשלב זה הבינו ההורים כי ליאם לקה בהתקף אלרגיה חריף ושחייו בסכנה. הם הזעיקו אמבולנס שפינה אותו במצב קשה מאד לבית החולים קפלן ברחובות. "בדרך הילד אמר לי בקול חנוק 'אמא אני עומד למות'. התפללתי לאלוהים ואמרתי לו: 'בבקשה תעשה נס שליאם יישאר בחיים'".

בכניסה למרכז הרפואי המתינו לילד רופאי חדר המיון שהחלו מיד בטיפולים שכללו הנשמה. "הוא הובא לחדר המיון לאחר ירידה חדה בחמצן הגוף ובהחלט הייתה סכנה לחייו", אמר ד"ר ואדים אבלין, רופא בחדר מיון ילדים בקפלן.
"קבלנו את הבן בחזרה"

"מקרים קשים כאלה עלולים לגרום לדום נשימה, אך לשמחתנו לאחר טיפול שכלל עירוי נוזלים ונוגדי אלרגיה הוא החל להתאושש בהדרגה והסימנים של קוצר נשימה פחתו", סיכם אבלין. לפני מספר ימים שוחרר ליאם לביתו ומאז הוא נמצא תחת השגחה רפואית.

"ברגע שנכנסנו למסעדה, שאלתי את המלצרית מספר פעמים אם יש הפרדה בין המנות הבשריות לחלביות והיא אמרה לי שכן", הוסיפה האם ואמרה: "חגיגת יום ההולדת נהרסה אבל בעלי קיבל את הבן שלו בחזרה, וזאת המתנה הכי מאושרת שיכולה להיות בעולם".

אהובה תורג'מן, מנכ"לית רשת בורגוס בורגר בר, אמרה בתגובה למקרה כי המנות החלביות והבשריות מוגשות במסעדה בנפרד, וייתכן שבטעות עורבב מעט חלב במנה הבשרית. "חבל שהאם

לא עדכנה את המלצרית שההפרדה בין חלב ובשר היא מטעמי בריאות. אנחנו רשת לא כשרה המגישה בשר וחלב, אך בעקבות המקרה שף הרשת וטכנולוג המזון בודקים את שרשרת הפעולות וכאשר יתקבלו תשובות נעדכן את ההורים".

שלומית רדר, מנכ"לית עמותת י.ה.ל (יעוץ והדרכה לאלרגיה למזון), אמרה: "הבעיה העיקרית בישראל היא חוסר המודעות של המסעדות ורשתות המזון לכך שישנם אנשים שאלרגים למוצרי מזון שונים, ומבחינתם מדובר בעניין של חיים ומוות.

"בעבר היו מקרים של ילדים שנפטרו כתוצאה מהאלרגיה והמטרה שלנו בעמותה היא להעלות את המודעות הציבורית לטובת הנושא לפני שחלילה יקרה אסון נוסף". אנשי מחלק המזון במשרד הבריאות פתחו בחקירה מקיפה של הנושא.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים