לסיים את תקופת החגים עם טעם ועיצוב של עוד...
כך תעצבו את שולחן החג המושלם

שולחן חג צילום: יח''צ
שמחת תורה, החג המסיים את חגי תשרי, הוא ללא ספק מאורע מרכזי שמאפשר לנו להעניק ליקירנו טעם של עוד. ומשום כך זו הזדמנות להשקיע לא רק באוכל אלא גם בעיצוב חדשני, מפתיע ומעורר תאבון.
לקראת שמחת תורה ולמען אלו המארחים את משפחותיהם וחבריהם ומעוניינים להעניק להם חוויה קולינארית ואסתטית במיוחד, נרתמה ענת פונרו- כפרי מעצבת ראשית ברשת DOMO הרשת המובילה בישראל לכלי בית ואירוח ומציגה את כול מה שרציתם לדעת על שולחנות חג מעוצבים ומושלמים:
אחד מהאלמנטים הבסיסיים בעת עריכת שולחן החג הוא יצירת הרמוניה בין צבעי הפריטים שיונחו על השולחן. שולחן החג יתאפיין בעיקר בצבעי לבן, שמנת וזהב חגיגיים, כצבעים מרכזיים, בשילוב נגיעות של שחור, ירוק, כחול ופוקסייה.
מפת שולחן מהווה את הרקע הכולל לתפאורה המושלמת. ניתן לרכוש מפה חדשה או לשדרג את זו הקיימת באמצעות הנחת בד בגוון וטקסטורה שונה. היות ואנשים רבים מסבים אל שולחן החג וגם ככה השולחן עמוס מכל טוב מומלץ לשמור על מראה מסודר באמצעות פלייסמנטים תואמים המונחים מתחת לכל צלחת ומעניקים תחושה של תיחום ועם זה סטייל אמיתי.
דקורציה ואביזרים משלימים יכולים לשדרג כול שולחן ולהכניס בו מראה חדש ומפתיע. מומלץ להוסיף פרטי דקורציה כדוגמת נרות דקורטיביים ופרחים יבשים בגובה שלא יעלה מגובה העין – 25 ס"מ או בגובה מעל העין – 50 ס"מ שלא יפרע לקשר עין בין הסועדים. למי שאין נרות יכול להשתמש בכוסות שתייה מזכוכית שקופה כבית נרות צבעוניים וריחניים ובמקביל, להציב במרכז השולחן פמוטים גבוהים עליהם מוצבים נרות ארוכים.

שולחן ארוחת חג צילום: יחסי ציבור
מעבר לצבע החידוש בתחום הצלחת הוא הצורה, הצלחת העגולה מציגה מראה קלאסי אך, כיום קיימות צלחות מרובעות, צלחות א-סימטריות או בצורת משולש שהשילוב בניהן, ובמילים אחרות ה"מיקס אנד מאטש", יוצר אמירה שונה ומקורית לשולחן.
העיצוב בא לידי ביטוי לא רק בצלחות להגשת המנות העיקריות אלא גם בצלחות לקינוח, צלחות מרק ועוד. לרוב, ניתן להבחין במכנה משותף לכל הכלים המרכיבים את הסט, כך שגם כאשר מדובר בעיצובים ססגוניים, דרמטיים או קלאסיים ניתן תמיד להבחין בקו המוביל את העיצוב.
ביכולתן של הצלחות ליצור עיצוב קונספטואלי המעביר מסרים בעלי הומור ומחשבה, כך שלעיתים ניתן להבחין בדיאלוג אסוציאטיבי המעביר מסר של ממש על אופי הארוחה ועל הרעיון העומד מאחורי המנות המוגשות.

שולחן ארוחת חג צילום: יחסי ציבור
שתיית היין זהו טקס ייחודי אליו מצטרפים כל החושים עיצוב הכוסות משרת את המשקה והחושים המשתתפים בחוויה. כלי קיבול היין וכך גם מבנה הכוסות בהן יוגש המשקה בעלי חשיבות והשפעה רבה על טעמו רצוי להניח כוסות לשתיה קרה מזכוכית עם פס זהב ולצידם גביעים מעוטרים בפרחים או הדפסי תחרה.
רשת דומו מציעה מגוון עצום של כלי אוכל, אירוח והגשה כסטים או בודדים בסגנונות שונים.
טווחי המחירים לצרכן: צלחות החל מ – 200 ₪, סכום החל מ – 129 ₪, גביעים החל מ – 15 ₪, כלי הגשה ואירוח החל מ – 30 ₪.
רשת DOMO לעיצוב כלי בית מציגה טיפים ועצות שיסייעו לעצב שולחן חגיגי, ייחודי ונוטף סטייל ולהפוך את ארוחת החג למעוררת התפעלות:
• מומלץ לרכוש מפיות נייר משלימות את מראה המפה ועליהן להלביש חבקים עשויות ממתכת או עץ
• במידה ואין נרות בבית ניתן להשתמש בכוסות מזכוכית שקופה למלא אותם במעט מים ועליהם להניח נרות צפים במגוון צבעים.
• רצוי להציב במרכז השולחן מנורה משולבת מאבנים צבעוניות או פמוטים גבוהים עליהם נרות צבעוניים וגבוהים.
• כדאי לעטר את בקבוקי היין בבד אורגנזה חגיגי או לקשור סרטים בצבעים משלימים כך בקבוק היין מקבל נופח שונה..
• את הסכו"ם מומלץ לעטר בחבקי אורגנזה או תחרה בגווני שמנת, זהב או כסף.