לקראת החגים – איך לצאת לחופשה ועדיין לשמור על הגזרה
סקר שערכה רשת "פתאל" מראה כי 41.9% מהישראלים חושבים שהם אוכלים הרבה פחות בריא בחופשה 33.2% טוענים שהאוכל במלון פשוט יותר טעים מבבית ולכן 50% מהם אוכלים יותר הדיאטנית נאוה רוזנפלד: " רבים מרשים לעצמם בחופשה לאכול יותר, שלא לומר יותר מדי.."

החגים מגיעים ועימם מתקפת הקלוריות, וזה קשה במיוחד בארוחות החג. כאשר ההיצע והמגוון כלכך גדול ומגרה. אך מתברר שניתן גם אחרת, לראשונה בישראל, מתגייסת רשת מלונות עממיים לטובת המודעות לתזונה נכונה של משפחות שיוצאות לחופשה לקראת החג וגם בימים רגילים.
מסקר שערכה רשת המלונות "פתאל" עולה כי האוכל היא המרכיב החשוב ביותר לישראלים בחופשה
(כ-40% מהנשאלים) , רובם (33.2%) חושבים שהאוכל בבית המלון טעים יותר מאשר בבית
ו- 50% מהם מודים כי הם אוכלים משמעותית יותר בחופשה.
עם זאת – 41.9% ציינו כי הם אוכלים הרבה פחות בריא במהלך החופשה, ו- 53% אמרו שהם רואים חשיבות רבה באפשרות לאכול יותר מנות דלות-קלוריות במהלך החופשה.
עם נתונים אלו עדיף שלא להתווכח אלא לעשות מעשה, כך החליטו ברשת מלונות פתאל שמייסמת את עקרונות התזונה הבריאה בתפריטי המזון במלונות העממיים.
על החדרת המהלך , והמהפך במלונות - ניצחה נאוה רונזפלד, דיאטנית קלינית .
לדברי רוזנפלד: "אוכל מהווה אחת מהנאות החיים הבסיסיות, ולכן רבים מרשים לעצמם בחופשה לאכול הכול ויותר, שלא לומר יותר מדי. לא פעם הדבר מלווה בנקיפות מצפון כבר בהזמנת החופשה, במהלכה ואחריה...
בחודשים האחרונים הוסרו מהשימוש במטבחי המלונות חומרי גלם רבים -
הופסק השימוש במרגרינה בפינת ההכנה של הביצים, שולבו פריטים התורמים להורדת כולסטרול כמו זרעי פשתן טחונים ועוד.
האורחים שיכנסו לחדרי האוכל ימצאו מזנון בריאות שעל כל אחת מהמנות שלט עם הערכים הבריאותיים המאפיינים אותו –עתיר סידן, פחות סוכר, פחות שומן וכדומה.
ואפילו בחלק מהמלונות יעברו בין האורחים בזמן הארוחות דיאטניות שייעצו מה כדאי לשים בצלחת.
ומי שירצה להזמין בשירות חדרים ימצא ליד שמות המנות גם את כמות הקלוריות שהם נושאים.
במסגרת המהפך גם הוכנסו לתפריט עופות טריים (במקום העופות הקפואים!) , ובחדרי האוכל יועמדו עמדות מיוחדות של חיתוך סלטים על המקום (כפי שנעשה היום ברשתות המזון המהיר).
אם ניקח דוגמא מאחד המלונות באילת, במלון רויאל טוליפ לדוגמא, תוכלו ליהנות מארוחת ערב חגיגית הכוללת שולחנות מעוצבים במיוחד לחג ומבחר מנות כגון דג סלמון אפוי בעשבי תיבול, אווז ברוטב אוכמניות, צלע עגל בניחוח רוזמרין, כתף כבש ברוטב פטריות ויין אדום.
למקרה ששכחתם, ברויאל טוליפ אפשר להנות גם מארוחת בוקר מאוחרת עד השעה 12, ואף ניתן להיכנס ולצאת מחדר האוכל כמה פעמים שרוצים, כך שלא צריך להעמיס על הצלחת.
טיפים לאכול נכון בחופשה
1. הביטו ובחרו קודם בעיניים רב הארוחות המוצעות בחדרי האוכל במלונות הן בסגנון מזנון, בופה. לכן, עוד לפני שלוקחים צלחת וניגשים למלא אותה. עשו סיבוב ואחרי שתראו בחרו את האפשרויות המועדפות יותר.
2. השתמשו בצלחת אחת הניחו את כל מה שאתם רוצים בצלחת אחת, כולל הלחם ומעדן החלב. גם אם נמלא רק צלחת אחת, עדיין נאכל יותר ממה שאנחנו אוכלים בדרך כלל. הדברים היחידים שאפשר לאכול עוד ועוד הם ירקות לא מתובלים.
3. אכלו בנחת ובכיף אתם בחופשה, נינוחים עם שפע של זמן. לכן, הארוחות מתארכות. שימו לב לכמויות שאתם אוכלים ואל תקומו מהשולחן למזנון פעם אחר פעם. איכלו לאט ולעסו היטב את האוכל.
4. שתו מים והרבה לעיתים נפרש את הרגשת הצמא כרעב. אם נשתה מספיק יש סיכוי שנאכל פחות, הקפידו לשתות כעשר כוסות ביום, וכדאי להתחיל כל ארוחה בשתייה של מים. המים חשובים לתפקוד תקין של הגוף
5. צאו מהשגרה גם באוכל ותרו על מאכלים שאת מכירים מהבית, כמו ביצים, חביתות, תפוחי אדמה, זיתים. העדיפו מאכלים שאין בבית.
6. לאכול מהכל היות שלא הגעתם לחופשה של יום אחד, אל תנסו את כל התפריט בבת אחת. כל יום בארוחת הבוקר/ הערב, נסו מאכל או שניים חדש. אם אכלתם פנקייק ביום חמישי, נסו משהו אחר ביום שישי. כך לא תפספסו שום דבר מצד אחד ולא תגזימו מאידך.
7. לאכול כל מספר שעות גם אם אתם בחצי פנסיון, הקפידו על אכילה כל 304 שעות. אם לא תדלגו על ארוחות לא תגיעו לארוחה הבא רעבי, ואז יש סיכוי שתאכלו הרבה יותר. פתרון הביניים הזמינו ארוחה קלה בלובי או קחו יוגורט ופרי מהמיני בר.
8. פעילות גופנית השתמשו במתקני המלון, שחו בבריכה, העדיפו טיפוס במדרגות על פני שימוש במעלית ואל תשכחו את נעלי הספורט בבית.