גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


תינטע לי בורגר

מה הקשר בין המבורגר אדום וקשוח לפירות יבשים מתקתקים? מתברר שיש קשר והוא טעים במיוחד.

נמרוד סגל | 26/1/2010 9:07 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
 
המבורגר BBB
המבורגר BBB צילום: יח''צ

רשתBBB Burgus Burger Bar  היא רשת מסעדות בורגר בר בסגנון דיינר אמריקאי המונה 9 סניפים בפריסה ארצית.
ונדב קמפ שף הבית של רשת BBB בורגוס בורגר בר גייס את
כל הטוב שבט"ו בשבט ומגיש לנו מתכונים מעוררי תאבון לקראת חג הנטיעות - המבורגר עם קשיו וחמוציות וקינוח אגסים ממולאים בקרם גבינה - לארוחה מלאה בכל טוב הארץ.

המבורגר עם קשיו וחמוציות:

מתכון:
1 ק"ג צלעות בקר - טחון
300 גרם שפונדרה - טחון
20 גרם מלח
5 גרם פלפל שחור גרוס
רבע כוס סודה לשתיה
150 גרם קשיו לא קלוי
50 גרם חמוציות בייבוש טבעי (ללא תוספת סוכר)

הוראות הכנה:
יוצרים קציצות המבורגר וצולים על האש משני הצדדים למידת העשיה הרצויה.
קינוח לטו בשבט: אגסים אלכוהולים
מצרכים לבישול האגסים:
4 אגסים קלופים שלמים לא הליבה
8 גבעולי זעפרן
פקק וויסקי
1 כוכב אניס
1 מקל קינמון
כוס סוכר
כוס מים
כוס יין לבן


קינוח אגסים ממולאים בקרם גבינה:

מצרכים לקרם גבינה:
250 גרם גבינה לבנה 9%
4 כפות אינסטנט פודינג וניל
חצי כוס שמנת מתוקה להקצפה
חצי כוס שקדים חצויים קלופים ואגוזי פקאן מסוכרים - מעורבב
חצי כוס תאנים מיובשות קצוצות וצימוקים אשר הושרו לילה ברבע כוס יין לבן, פקק ברנדי, 4 כפות סוכר ורבע כוס מים חמים וסוננו.

הוראות הכנה אגסים:
שמים בסיר את הזעפרן ומחממים 20 שניות.
שופכים מעל את כל הנוזלים, מוסיפים את התבלינים והסוכר, מערבבים להמסת הסוכר ומוסיפים את האגסים.
מביאים לרתיחה ונכבים את האש.
משאירים את האגסים בפנים למשך שעה וחצי עד שעתיים (כדי שיקבלו צבע צהוב).
מוציאים את האגסים ומבשלים את הנוזלים עד שנוצר רוטב סמיך.

הוראות הכנה קרם גבינה:
מערבבים את הגבינה עם הפודינג.
מקציפים את השמנת ומערבבים עם הגבינה בתנועות מעטפת,
מוסיפים את תערובות הצימוקים והאגוזים.

הגשה:
ממלאים את האגסים בתערובת הקרם, מניחים על הצלחת, שופכים מעל האגס את הרוטב ומקשטים את הצלחת ברוטב. לקישוט - מפזרים שקדים טחונים / פיסטוק גרוס ומעט אבקת סוכר.

בתאבון...

אוכל ומשקה

צילום: יח''צ

בחוץ גשום וקר אבל בפנים חם וטעים.
אין כמו החורף להתנסות בטעמים חדשים ומפנקים.
מה בא לי עכשיו? מרק של אמא או שוקו חם?

לכל הכתבות של אוכל ומשקה
  • עוד ב''אוכל ומשקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
  • מדורים