גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


X
ראשי » גוף ונפש » בריאות הגוף

כדור נגד חום ואסתמה: מה הקשר?

מחקר בינ"ל מצא שתינוקות שנוטלים כדור פאראצטמול בשנת חייהם הראשונה נמצאים בסיכון מוגבר לחלות באסתמה בגיל 6

מוריה בן ברק | 19/9/2008 17:10 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
השימוש במשכך כאבים המכיל פאראצטמול במהלך השנה הראשונה לחייו של התינוק קשור לסיכון מוגבר לפתח אסתמה חמש שנים מאוחר יותר – כך עולה ממחקר מקיף שנערך בקרב 200 אלף ילדים.

המחקר שתוצאותיו פורסמו השבוע בכתב העת לנצט עוסק בתרופות שמכילות את החומר פאראצטמול (בישראל נמכרות בין השאר תחת נגזרות מסחריות כמו אקמול ודקסמול).

חומר זה נמצא כאפקטיבי להורדת חום גבוה ולשיכוך כאבים.  מאז שנכנס לשימוש לפני 50 שנה, השימוש בפאראצטמול הפך נפוץ יותר ויותר ובמקביל, עלה גם מספר מקרי האסתמה בקרב ילדים. המחקר לא מצא קשר סיבתי בין שני הגורמים, ובהחלט ייתכן כי מרכיבים נוספים שקשורים לאורח החיים יאותרו כגורם מתווך.

החוקרים ביקשו מהורים לילדים בגילאי 6 עד 7 למלא שאלון על סימפטומים כמו אסתמה, אקזמה ותופעות אלרגיות, ולספק פרטים על שימוש בפאראצטמול במקרים של חום בתקופה שבה התינוק היה בן שנה, ובמהלך שנת חייו האחרונה.

החוקרים ביצעו אנליזה בשלושה שלבים, ובמהלך האחרון הם בחנו שאלונים שמילאו הורים של כ-103 אלף ילדים מ-31 מדינות שונות. תוצאות הניתוח העלו כי שילדים בני 6-7 שהשתמשו בפאראצטמול

יותר מפעם בחודש במהלך השנה האחרונה היה בסיכון של פי שלושה לסבול מאסתמה.

ילדים שהוריהם נהגו לתת להם את משכך הכאבים בתדירות בינונית או גבוהה במהלך שנת חייהם הראשונה היו בסיכון מוגבר של 46 אחוז לפתח אסתמה עד הגילאים 6-7, לעומת ילדים שלא קיבלו את התרופה כלל. השימוש בפאראצטמול נקשר גם עם סימפטומים חמורים של אסתמה, ועם סיכון מוגבר לפתח אקזמה - דלקת בעור.

לבדוק את הטמפרטורה

אחד ההסברים לממצאי המחקר הוא שפאראצטמול עשוי לגרום לשינויים בגוף שגורמים לילד להיות יותר פגיע לדלקות ולאלרגיות (ובניסוחו של מוביל המחקר, פרופ' ריצ'רד ביזלי מאוניברסיטת אוקלנד - מכניזם אפידמיולוגי).

הסבר נוסף הוא שהשימוש בחומר בקרב ילדים הוא סמן למשהו אחר, שגורם לרמות המוגברות של אסתמה, כגון אורח חיים או זיהומים מוגברים שגורמים לחום. "המחקרים עד היום לא זכו להרבה תשומת לב ולא אורגנו בתמונה כללית, אבל אנחנו לוקחים בחשבון עקביות של העדויות ולכן בדקנו את הפאראצטמול", אמר פרופ' ביזלי בראיון ללנצט-אודיו.

פרופ' ביזלי מדגיש כי הממצאים מדגישים את חשיבותה של ההמלצה הנוכחית של ארגון הבריאות העולמי: להימנע משימוש בפאראצטמול בקרב ילדים אלא רק במקרים בהם החום שלהם עולה על 38.5 מעלות והם סובלים מחוסר נוחות או מכאב מובהק.

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
הכי נקרא
הכי מדובר