חתול מסטול: קנאביס כאמצעי טיפול בחיות חולות
בארה"ב הולכות ונחלשות הגבלות השימוש בקנאביס ויש לכך השלכות לא צפויות: אמריקאים רבים בוחרים לטפל בחיות המחמד החולות באמצעות הצמח ונשבעים שמדובר בתרופת פלא: "זה רישיון חדש לחיים עבורם"; בינתיים לווטרינרים אסור להצטרף לחגיגה
יותר ויותר בעלי כלבים אמריקאים פונים לתרופה יוצאת דופן לטיפול בחיות המחמד החולות שלהם: מריחואנה. מדינות רבות בארה"ב הכריזו על המריחואנה הרפואית כחוקית לשימושם של בני אדם - ונדמה שרבים בוחרים לחלוק את השלל עם חבריהם הפרוותיים.
''היא פשוט חזרה לעצמה''
צילום: אריק סולטן
בסוכנות הידיעות AP פורסם היום (ד') שלמרות המחסור המשמעותי במחקר רלוונטי, בעלי כלבים וחתולים מוכנים להישבע שהחומר, בין אם בצורת תמצית או משחה ובין אם כאבקה המפוזרת על המזון החביב על חיית המחמד - מסייע בטיפול בחרדות ובהתקפים ומקל משמעותית על דלקות פרקים וסרטן.
"הקנאביס רומם את מצב רוחה של הדסון והפך אותה לכלבה מאושרת", סיפר ל-AP מיכאל פאשמן בעניין כלבתו בת 12 השנים הסובלת מדלקת פרקים חריפה שגורמת לה לצליעה. פאשמן, תושב סן פרנסיסקו, הסביר שאינו מעוניין לתת לכלבתו משככי כאבים כיוון שהם "פשוט מרסקים אותה", לכן הוא סוחט כמה טיפות קנאביס בכך יום אל צלחת היוגורט שלה. "זה לא שהיא השתנתה. היא פשוט חזרה לעצמה".

''אנחנו מקבלים שאלות רבות מלקוחות שמבקשים לרשום מריחואנה לחיות המחמד שלהם, אך אין לנו תשובות''
צילום המחשה: SHUTTERSTOCK
דבריה של לין טינגל, מנהלת מרכז האימוץ לכלבים ומקלט החיות בסן פרנסיסקו, מחזקים את פאשמן: "אתה רואה שינוי אמתי במצב רוחן של החיות. הן לא סובלות מכאבים ולכן שמחות ונינוחות יותר. זה רישיון חדש לחיים עבורן".
לדברי וטרינרים, אין די מידע מדעי שיהווה תימוכין בדבריהם של השניים. למרות שהמריחואנה הרפואית חוקית ב-28 ממדינות ארצות הברית, היא נותרה מחוץ לחוק הפדרלי ולכן מעט מחקרים בלבד נעשו בנושא הפוטנציאל הרפואי של קנאביס על בעלי חיים. לווטרינרים בקליפורניה אסור על פי חוק לרשום או להמליץ על קנאביס ואם יעשו זאת - יסתכנו באיבוד רישיונם הרפואי.

''אתה רואה שינוי אמתי במצב רוחם של החיות''. כלב חולה סרטן
צילום: אריק סולטן
"ידינו קשורות", הסביר ל-AP קן פאולאוסקי, נשיא ההתאחדות הרפואית של הווטרינרים בקליפורניה. "אנחנו מקבלים שאלות רבות מלקוחות שמבקשים לרשום מריחואנה לחיות המחמד שלהם, אך לרוע המזל אין לנו תשובות בשבילם". לקארל ג'אנדרי, וטרינר ומרצה באוניברסיטת קליפורניה, גישה אחרת; הוא נוהג לומר ללקוחותיו שהם יכולים לעשות שימוש בחומר "על דעת עצמם, תוך שהם לוקחים בחשבון שהם עשויים לבזבז כסף רב מבלי לראות כל שיפור, או במקרה הרע יותר - לחזות בהידרדרות במצב".
גם חברות המזון לכלבים הצטרפו למגמה ומספר גדל והולך מהן החלו לשווק מוצרים המכילים קנאביס, למרות שאלת החוקיות המרחפת מעל העניין. אחת מהמייסדות, אליסון אטל, סיפרה: "מצאנו שחיות רבות מגיעות אלינו כמוצא אחרון, כשאין יותר אפשרויות והתרופות הקונבנציונליות לא עובדות. קנביס עוזר מאוד במקרים כאלו".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg