פרשת רמדיה: המנכ"ל והבעלים זוכו מגרימת מוות ברשלנות. טכנולוג המזון הורשע
השופטת ליה לב-און החליטה הבוקר לזכות את בכירי ומנהלי רמדיה בגרימת מותם ברשלנות של התינוקות גיא גולדמן, אבישי זיסר וענבר שובע, אך הרשיעה את פרדריק בלק, טכנולוג המזון של החברה. השופטת: "אירוע בלתי נתפס וטרגדיה קשה"

אחת השאלות המשפטיות הקשות ביותר עמן צריכה הייתה לב-און להתמודד בכתיבת הכרעת הדין, שלה תהיה השלכה רוחבית רבת-משמעות, היא האם יבואן של מוצרי מזון ויבואן יכול וצריך לפקח על הליכי ייצור שנערכו אצל היצרן, בעיקר כאשר מדובר ביצרן ממדינה מערבית ומודרנית כמו גרמניה.
שאלה נוספת היא האם בעלים ומנהל של חברה כזו צריך לשאת באחריות פלילית למעשי החברה. כמו כן, השופטת תצטרך לקבוע האם בכירי רמדיה היו יכולים להיות מודעים לתקלה במזון התינוקות, בנסיבות הקונקרטיות, בין היתר באמצעות בדיקה קפדנית יותר של מסמכים והודעות שקיבלה מחברת הומנה.
פרשת רמדיה התפוצצה ב-7 בנובמבר 2003, לאחר שהתברר כי תינוקות רבים שהופנו לבתי-חולים בישראל סובלים מבעיות התפתחות קשות במערכת העצבים, עקב צריכה של מזון צמחי לתינוקות מתוצרת החברה הגרמנית הומנה, ששווקה על-ידי החברה הישראלית רמדיה. הסיבה לתחלואה החמורה, שהביאה למותם של שלושה מהתינוקות הללו, הייתה חסרונו של ויטמין B1, החיוני להתפתחות התינוק, במזון.
הפגיעה הקשה בתינוקות הובילה
כ-6 שנים לאחר פרוץ הפרשה הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד 3 מבכירי רמדיה ו-5 מעובדי משרד הבריאות. לנדסברגר, מילר ובלק, שהיה טכנולוג המזון של רמדיה, הואשמו כאמור בגרימת מותם ברשלנות של 3 תינוקות, וכן בעבירות של חבלה ברשלנות (בכ-23 תינוקות נוספים), הטעיית צרכנים בנסיבות מחמירות, שיבוש הליכי משפט ואי-מילוי הוראות תקן רשמי. בלק ולנדסברגר נאשמים גם בעבירת קבלת דבר במירמה, ולנדסברגר ומילר גם בקשירת קשר לעוון.
האישומים נגד 5 עובדי משרד הבריאות שעמדו לדין בפרשה - בהם ד"ר דורית ניצן-קלוסקי, מנהלת שירות המזון הארצי במשרד הבריאות - הסתיימו לפני כשנתיים בהסדרי טיעון עם הפרקליטות.
העובדים הודו כי ביצעו עבירה של "מעשה העלול לגרום להפצת מחלה", ובתמורה הם לא הורשעו בפלילים, והוטלו עליהם עונשים של עבודות לתועלת הציבור בלבד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של מעריב