נוחרים? אתם בסיכון לתסמונת מטבולית
חוקרים מצאו כי מי שנוחר בעוצמה גבוהה, נמצא בסיכון מוגבר לסבול מקבוצה של גורמי סיכון למחלות לב ושבץ

נוחרים בקול? אתם בסיכון צילום המחשה: אי-פי
במסגרת התסמינים של התסמונת המטבולית נכללים: שומן בטני ניכר, רמות גבוהות של טריגליצרידים בדם, רמה נמוכה של כולסטרול טוב (HDL), יתר לחץ דם וסוכר בדם.
במסגרת המחקר, אותו ניהלה פרופ' וונדי טרוקסל מאוניברסיטת פיטסבורג שבארה"ב, הודגש כי תסמיני הפרעות שינה ונדודי שינה יש בהם כדי להצביע על התפתחות עתידית של אותה תסמונת. המסקנה היא שישנה חשיבות רבה לבחון כל תלונה הנוגעת לאיכות השינה של המטופל, ומומלץ גם לבצע את הסריקות הנוגעות לכך במסגרת הבדיקות הקליניות השגרתיות.
מבוגרים הנוחרים בתדירות גבוהה ובקול רם במהלך השינה שלהם, סיכוייהם לסבול מקבוצת גורמי הסיכון בתוך שלוש שנים גדולים פי שניים בהשוואה לאלו שאינם נוחרים. הסיכון לפתח יתר סוכר בדם גבוה ב-92%.
נחירות רמות
הרופאים בדקו את הרגלי השינה של 812 מבוגרים בני 74-45 שלא אובחנו כלוקים בתסמונת המטבולית כאשר התנדבו למחקר. לאחר שלוש שנים, 14% מהם סבלו מהתסמונת וכשנותחו הממצאים נקבע כי מי שהתקשה להירדם היה בסיכון גבוה עד 80% לפתח את הסיכון לתסמונת בהשוואה לבני גילו שנרדמו בקלות.
המבוגרים ששנתם נדדה או הופרעה (יקיצות תכופות), היו בסיכון גבוה ב-70%
לעומת אלה שישנו כרגיל. בהמשך המחקר נקבע כי רק נחירות בקול רם ניבאו את הסיכון להתפתחות גורמי הסיכון השונים.
על פי נתונים של האקדמיה האמריקאית לרפואת שינה, 24% מהנשים ו-40% מהגברים נוחרים. לדעת החוקרים, נחירות בשינה נפוצות יותר בקרב בעלי משקל יתר, מכיוון שבחלקו האחורי של הגרון שלהם מצטבר יותר שומן החוסם חלקית את מעבר האוויר.