צריכת שומן רווי מעלה סיכון לשברי צוואר-ירך
מחקר שהקיף כ-137 אלף נשים לאחר גיל המעבר, מצא כי צריכה של חומצות שומן רווי מעלה הסיכון לשברים
המחקר, שממצאיו פורסמו בכתב העת The American Journal of Clinical Nutrition, בחן את הקשר שבין צריכת חומצות שומן לבין הסיכון להופעת שברים על רקע אוסטיאופורוזיס בנשים לאחר גיל המעבר.
למעלה מ-137 אלף נשים לאחר גיל המעבר לקחו חלק במחקר, כשהחוקרים בדקו את צריכת
השומן הרווי באמצעות שאלונים. במקביל, הם בחנו את המקרים שאובחנו של שברי צוואר-ירך.
הממצאים הראו כי צריכה גבוהה של חומצות שומן רוויות מעלה ב-31% את הסיכון לשברי צוואר-ירך. עם זאת, צריכה של חומצות שומן חד בלתי רוויות וחומצות שומן רב בלתי רוויות קשורה לירידה בסיכון לשברים.
מתוך הרשת החברתית-בריאותית כמוני www.camoni.co.il