מחקר: שוקולד מריר עשוי למנוע נזקי שיזוף
חוקרים קובעים כי בשוקולד ישנם פולי קקאו עשירים בנוגדני חמצון הפועלים נגד חומרים כימיים מזיקים לגוף
המחקר קובע כי בשוקולד מריר ישנם פולי קקאו טריים העשירים במיוחד בפלבונואידים, חומרים המכילים נוגדני חמצון הפועלים נגד חומרים כימיים המזיקים לגוף. במהלך המחקר בדקו החוקרים שתי קבוצות נחקרים שנחשפו באופן מבוקר לקרינת השמש.
האחת אכלה מדי יום שתי קוביות שוקולד מריר, ואילו הקבוצה השנייה אכלה שוקולד
רגיל. בתום המחקר התברר כי הקבוצה שאכלה את השוקולד המריר הייתה חשופה פחות לנזקי עור הנגרמים כתוצאה מחשיפה לקרני השמש.
"בהחלט ייתכן שאכילת שוקולד מריר העשיר בנוגדני חמצון עשויה להגן על העור", אומרת פרופ' סימה הלוי מנהלת מחלקת עור בבית החולים סורוקה בבאר שבע. היא הוסיפה כי המחקר הבריטי עשוי לשמש כפתח למחקרים עתידיים נוספים בנושא זה. "עם זאת", הדגישה , "חייבים לאכול את השוקולד בצורה מבוקרת ולקחת בחשבון שהוא עלול לגרום לסכרת ולשומנים בגוף".