נקודת הג'י אינה עונה
טיפול חדש שהגיע לארץ מסתמן כטרנד הבא בעולם הפלסטיקה: ניפוח נקודת הג'י לנשים. אלא שמשרד הבריאות לא אישר להזריק את החומר, וחלק מהמומחים חושבים שזה פשוט לא עוזר. סקירה
והנה הבשורה: טיפול חדש שיובא לארץ מארה"ב מבטיח לקחת את נקודת הג'י ולנפח אותה בצורה שתאפשר מיקסום של ההנאה מיחסי המין ויצירת אורגזמה רחמית. לנו זה נשמע מסקרן ואפילו מלא תקווה, עד שנתקלנו בגניקולוג ישראלי שמגלה סקפטיות לגבי השיטה, ועד שגילינו שהחומר שמוחדר במהלך הניתוח לא מאושר על ידי משרד הבריאות. הפרטים המלאים לפניכם.
את נקודת הג'י גילה החוקר הגרמני ארנסט גרפנבורג בשנת 1950. הוא תיאר אותה במאמר שנתפש באותה התקופה כנועז מאוד, בתור אזור ארוטי בואגינה שגדל כשהוא מגורה ויכול לגרום לריגוש מיני. המיקום המדויק: על דופק הנרתיק, כ-5 ס"מ מהפתח שלו.
הסיבה שסביב נקודת הג'י רוחשים כל כך הרבה מיתוסים היא פשוטה - קשה לנו לשים עליה את האצבע. הנקודה היא קטנה ובלתי נראית לעין בלתי מזוינת, וכיוון שהאנטומיה הנשית שונה מאישה לאישה
לא כל הנשים נהנות בצורה דומה מגירוי הנקודה הלוהטת: יש נשים שחוות סיפוק מיני גדול מאוד בהפעלת לחץ על האזור עד למצב של אורגזמה רחמית (שנחשבת לחזרה מאורגזמת הדגדגן). נשים אחרות חשות בצורך למתן שתן. הסיבות להבדלים טמונות במצבה הגופני של האישה, בדימוי הגוף שלה, במצבה הנפשי בעת קיום יחסי המין ובגורמים נוספים. כמובן שעבור הפרטנר, הקושי שאיתור הנקודה מעורר עוגמת נפש וסקפטיות ללא גבול.
הטיפול החדשני, שמסתמן כלהיט הבא בתחום המתפתח של אסתטיקה ואגינלית בארצות הברית, מציע איתור של נקודת הג'י ועיבוי שלה לצורך הפקת עונג גדול יותר מהמפגש המיני. "חיי המין של האישה רצופים שינויים פיזיולוגיים, הורמונאליים וכאלו הקשורים לשימוש בתרופות", מסביר ד"ר שמואל לוין, לשעבר מנהל מחלקת נשים בבית החולים "וולפסון" ומנהל מחלקת אסתטיקה וגינאלית ב"פרופורציה". "נשים רבות בכל הגילאים מתלוננות על ירידה בחשק ובסיפוק המיני, והטיפול מהווה פתרון בשבילן".
מי יכולה לעבור את הטיפול?
"כל הנשים הבוגרות, כולל אלו שמתקשות להגיע לאורגזמה".
מה לגבי התגובות של נשים לאחר הטיפול?
"נשים שעברו את הטיפול בחו"ל מדווחות על עלייה בחשק המיני, על מודעות פיזית חדשה למיקומה של נקודת הג'י ועל השפעה משמעותית על האורגזמות, תדירותן ועוצמתן. בארץ הטיפול החל לפני כמה חודשים וגם כאן התגובות מצוינות".
לדברי ד"ר לוין, הטיפול לעיבוי נקודת הג'י הוא קצר מאוד ואורך מספר דקות בלבד. הרופא מאתר את הנקודה בסיועה התחושתי של המטופלת, מאלחש את האזור ומזריק למספר נקודות בסמוך אליה CC אחד של חומר טבעי הנקרא רסטילן, ויש לו תכונות של ספיגה בגוף.
במהלך הטיפול החומר מעבה ומתפיח את האזור, ולמעשה 'ממלא' את נקודת הג'י עד לגודל שמתקבל כשהיא תחת גירוי. במצבה המנופח, הנקודה אמורה להקל על נשים להגיע לאורגזמה.
כעבור חצי שנה הרסטילן נספג במלואו, ונקודת הג'י חוזרת לגודלה הרגיל. ד"ר לוין טוען כי הטיפול כרוך בהתערבות כירורגית מועטה, אין לו תופעות לוואי והסיכונים הכרוכים בו נחשבים למזעריים. בנוסף, החזרה לשגרה מינית לאחר הטיפול היא מיידית.
פנינו למשרד הבריאות על מנת לקבל מידע על החומר רסטילן (Restylane, או בכינויו הכימי: Hyaluronic Acid) שבאמצעותו מתבצע הליך ניפוח נקודת הג'י, וכדי לוודא שהוא אכן מאושר לשימוש לטיפול החלוצי.
ממשרד הבריאות נמסר: Restylane הוא חומר ממקור ביולוגי, המיוצר ע"י חברת Q MED משבדיה ומיובא לישראל ע"י חברת "א.מ.י. טכנולוגיות". החומר רשום במשרד הבריאות כאביזר / מכשיר רפואי. החומר מאושר כ"חומר למילוי קמטים ולליחוח העור". החומר לא אושר למטרה של ניפוח נקודת הג'י.
מיבואנית רסטילן, חברת א.מ.י טכנולוגיות, נמסר: "המוצר רסטילן הוא חומר המילוי הנמכר ביותר בישראל ובעולם ומאושר לשימושים נרחבים, בעיקר למילוי קמטים ובהתאם לאישור ה-FDA האמריקני (מנהל המזון והתרופות), ה-CE האירופאי ומשרד הבריאות הישראלי. שימוש ברסטילן להעצמת נקודת הג'י הינו שימוש נפוץ מאוד בארה"ב וכן שימוש התופס תאוצה נרחבת גם במקומות אחרים בעולם. ה-FDA, ה- CE ומשרד הבריאות הישראלי קבעו כי הרסטילן הינו חומר נספג ולכן בטוח לשימוש רפואי ואסתטי".
ד"ר לוין מ"פרופורציה": "מניסיוני המקצועי וכמקובל בעולם, משתמשים ברסטילן למגוון רחב של שימושים רפואיים בהצלחה רבה, ביניהם בטיפול להעצמת נקודת הג'י . ה- FDA בפירוש אישר את החומר ל"הזרקה בשכבת העור העמוקה", וכך נעשה בטיפול האמור".
ד"ר יורם לוטן, גניקולוג וסקסולוג בבית החולים "אסף הרופא", מפקפק ביכולת של הטיפול לשפר את חיי הנשים. "השיטה לא ידועה, לא מוכרת בפרסומים מדעיים ולא הוצגה בכנסים", הוא טוען. "כמו כן, היא זרה אף לאנשי המקצוע העוסקים בתחום. מבחינה מקצועית, למי שמתמחה בסקסלוגיה ומבין את התהליכים הנפשיים והגופניים שאישה עוברת ואת השינויים בגירוי המיני והאורגזמה - אין בהליך זה הגיון".
למה בעצם?
"בין הסקסולוגים קיים ויכוח לגבי הקשר בין נקודת הג'י לאורגזמה הנשית. אבל גם אם מקבלים את ההנחה שיש למקום הזה תפקיד בגירוי המיני של האישה, העובדה שמנפחים ומעבים אותו היא חסרת משמעות לתהליך האורגזמה. לדעתי הפרוצדורה מיותרת, ואני לא חושב שנשים שמתקשות להגיע לאורגזמה ימצאו את הפתרון בשיטה זו. ניפוח של מקום בגוף לא הופך אותו לרגיש יותר. כדי להגיע לאורגזמה האישה צריכה להיות במצב נפשי ופיזי מתאים. המנגנון של האישה לא עובד בצורה כזו של עיבוי וניפוח של רקמה על ידי הזרקה".