סובלים מלחץ דם? תאכלו שוקולד
החדשות הטובות: צריכה של שוקולד מריר מורידה את לחץ הדם. החדשות הרעות: נדרש ורצוי שתאכלו כמות קטנה מאוד; בערך נשיקה וחצי של שוקולד Hershey's
מחקרים קודמים כבר קשרו בין שוקולד מריר ובין סגולות רפואיות שונות, אבל זהו המחקר הראשון שקובע שמספיק להסתפק בכמות קטנה.
המתנדבים שנבדקו במחקר אכלו רק מעט יותר משישה גרם שוקולד מריר ביום במשך חמישה חודשים – מנה שוות ערך לנשיקה וחצי של שוקולד Hershey's. מי שאכל את הכמות הזו סיים את המחקר עם לחץ דם נמוך יותר בהשוואה לאלו שאכלו שוקולד לבן.
לאחר 18 שבועות בהם אכלו הנבדקים נשיקה וחצי של שוקולד Hershey's ביום, לחץ הדם הסיסטולי (הערך העליון), ירד אצלם בשלוש נקודות ואילו לחץ הדם הדיאסטולי (הערך הנמוך) ירד בשתי נקודות.
הבדיקות שהתבצעו במחקר הראו כי צריכה קבועה של שוקולד מריר עודדה שינויים כימיים שעזרו להסדרת לחץ הדם. החוקרים ציינו כי במהלך המחקר נאסר על הנבדקים לאכול מוצרים נוספים שהכילו קקאו, והם גם נדרשו לנהל יומן מעקב תזונה.
ד"ר דירק טאוברט, חוקר באוניברסיטת קולון ועורך המחקר, אמר כי למרות שמדובר בירידה קלה בערכים, היא משמעותית בכל הנוגע להורדת הסיכון למחלות לב וכלי דם.
המחקר, שכלל 44 נבדקים בעלי לחץ דם קל מאוד בגילים 56 עד 73, תאם לתוצאות מחקרים אחרים על צריכה של קקאו באופן כללי. קקאו מכיל רכיבים נוספים, שמצויים גם ביין אדום ונמצאו כיעילים
תוצאות המחקר גררו תגובות רבות, בעיקר בכל הנוגע לבעייתיות שבאכילת מוצרי מתיקה. "גם אני אשמח לאכול יותר שוקולד", אמרה בתגובה ד"ר לורה סבטקי, מנהלת המרכז ליתר לחץ דם באוניברסיטת דיוק. "אבל התוצאה של אכילת כמויות גדולות של שוקולד מריר עשויה לסתור כל סגולה רפואית שישנה בסוג השוקולד".
לדבריו של ד"ר לורנס אפל, מבית הספר לרפואה על שם ג'ונס הופקינס, השיטה הכי יעילה להורדת לחץ הדם היא צריכה מתונה של מזון ואכילת כמה שפחות מלח. אכילת שוקולד מריר תסייע, לדבריו, רק למי שמקפיד גם כך על התזונה היומית שלו. "עבור רוב האנשים", אמר אפל, "ככל שלחץ הדם שלך נמוך יותר כך גדלים הסיכויים שאתה אדם בריא יותר. שימוש במספר גדול של אסטרטגיות להשגת המטרה הזו, בהחלט יכול להיות דבר חיובי בטווח הרחוק", סיכם אפל.