עניין של זמן

רוב הרופאים טוענים שאין להם די זמן כדי לטפל כראוי בחולים שלהם, ומציעים שהציבור יקבל עליו את האחריות על בריאותו

ליאם אקשטיין | 15/3/2007 15:40 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
77 אחוז מהרופאים טוענים שאין להם די זמן כדי לטפל כראוי בחולים שלהם - כך מגלה מחקר חדש שנערך עבור כנס חיפה הראשון לאחריות חברתית שיערך בשבוע הבא באוניברסיטת חיפה. מהמחקר עולה שרוב הרופאים (81%) תומכים בכך שהציבור יקבל על עצמו את האחריות על בריאותו, בעוד ש-15% מהם מתנגדים לכך.

לעומת הרופאים, מסתבר שהאזרחים פחות ששים לקבל על עצמם אחריות לבריאותם. המחקר מצא שפחות ממחצית מהציבור הישראלי מסכים שהמדינה תעביר אליו את האחריות על בריאותו. למרות זאת, ממשיך משרד הבריאות במגמה של העברת האחריות לציבור.

"אזרחים שחסרים את היכולת וההשכלה לחיפוש אקטיבי של מידע בתחום הרפואי אינם מקבלים שירות רפואי באותה רמה כמו הציבור שנגיש למידע רפואי ומשמעות הדבר - חוסר שיוויון", אמר פרופ' אבי דגני ממכון גאוקרטוגרפיה,
שיציג את המחקר בכנס באוניברסיטת חיפה.

בדומה למגמות במדינות מערביות אחרות, גם בישראל ישנה מגמה לפיה משרד הבריאות מעביר לציבור חלק מהאחריות על בריאותו. בישראל מדובר על חוק בריאות ממלכתי, שמאפשר לאזרח לבחור בין ארבע קופות החולים והחלטה על 114 תרופות שאותן ניתן לקנות ללא מרשם רופא, ומעתה גם מחוץ לבתי המרקחת. מי שכן מסכימים לקחת את האחריות הם בעיקר צעירים בעלי השכלה גבוהה והכנסה גבוהה.

"מערכת הבריאות היא אשר חוללה את התהליך של העתקת אחריות, והעצמת חלקו של צרכן הבריאות בטיפול בעצמו ובצורך וביכולת לקבל החלטות בעלות אופי רפואי, אולם זהו מצב עניינים חדש ומגמה שרוב הציבור, כמסתבר, איננו יכול לעמוד בה, ואיש לגם לא שאל את פי הציבור אם טוב הדבר בעיניו ואם הוא בטובת בריאותו", ציין פרופ' דגני.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים