אל תקלפו את השקדים
מחקר חדש מצא כי בקליפה הדקה של השקד מצויים פי 10 נוגדי חימצון מבשקד עצמו. נוגדי החימצון הללו מגינים על גופנו מסרטן
מתברר כי תכולת המרכיבים נוגדי החימצון (אנטי אוקסידנטים) בקליפה החומה של השקד, היו גבוהים פי 10 מאותם מרכיבים בשקד עצמו.
נוגדי החימצון פועלים כנגד פעילות רדיקלים חופשיים בגוף: בתהליך החימצון המתקיים באופן טבעי בתאי הגוף, נוצרים חומרים הנקראים רדיקלים חופשיים. חומרים אלו אינם יציבים מבחינה כימית ולכן עלולים לפגוע בדי.אן.איי של התא. בכך הם למעשה מעלים את הסיכון להתפתחות תאים ממאירים. נוגדי חימצון הינם חומרים המגנים על תאי הגוף כנגד נזק זה על ידי היקשרות לאותם רדיקלים חופשיים והפיכתם לחומרים 'יציבים'.
יש לציין כי מלבד השקד, נמצאו תכונות דומות גם באגוזי מלך, אגוזי לוז, אגוזי פקאן, ערמונים, בוטנים, שזיפים ודבלים. בדומה לירקות ולפירות, המזונות הללו עשירים במגוון רכיבים צמחיים מגינים: ויטמינים, מינרלים, סידן, פיטו-כימיקלים וסיבים תזונתיים מינרלים ועשירים בסיבים תזונתיים ונוגדי חמצון המגנים מפני מחלת הסרטן.
"על סמך המחקרים הקיימים היום, אנו ממליצים לציבור לאמץ אורח חיים בריא, הכולל תזונה נכונה ופעילות גופנית" אומרת מירי זיו, מנכ"ל האגודה למלחמה בסרטן. "המלצות אלה מקטינות את הסיכון לחלות בסרטן המעי הגס, החלחולת, סרטן השד וסוגי סרטן נוספים".
על פי המלצות האגודה למלחמה בסרטן, כדאי לשלב בתפריט התזונה כמויות מתונות של אגוזים מסוגים שונים, שקדים, גרעיני
למרות יתרונותיהם הבריאותיים, מומלץ להגביל את צריכת הפירות היבשים כיוון שהם מכילים רמה גבוהה של סוכרים וקלוריות, העלולים לגרום לעלייה במשקל.
ירקות ופירות נוספים המכילים נוגדי חמצון:
* ירקות ופירות שצבעם צהוב: פלפל צהוב, תירס, מלון ומנגו.
* ירקות ופירות שצבעם אדום: עגבנייה, פלפל אדום, גמבה, צנון, צנונית, תפוח, תות, אבטיח, אשכולית אדומה, ענבים אדומים, רימון.
* ירקות ופירות שצבעם כתום: פלפל כתום, גזר, דלעת, בטטה, דלורית, תפוז, אפרסמון וקלמנטינה.
* ירקות ופירות שצבעם ירוק: ברוקולי, קולורבי, ענבים ירוקים.