לא ברור עד כמה החומרים שיש בקליפת השקד רעילים או מגנים מפני סרטן - יש על כך דעות סותרות ומחקרים סותרים.
מה שכן, קליפת השקד די קשה לעיכול ולכן לא רצוי להרבות באכילת שקדים בלתי-קלופים. כמו-כן, כפי שצויין, השקדים וכל האגוזים למיניהם מכילים אחוזי שומן גבוהים כך שלא רצוי להרבות בצריכתם אלא לאוכלם במידה.
לא ברור (לי לפחות) עד כמה תהליך ''הלבנת'' השקדים באופן מסחרי הוא תהליך מזיק, ולכן אני מעדיפה את השיטה של השרייתם במים רותחים לכמה דקות וקילופם סמוך לאכילה (כך גם לא נאכל יותר מדי אם אנחנו מתעצלים לקלף...)