גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן
  1. גרור את לוגו מעריב אל סימן הבית שבסרגל הכלים בראש הדפדפן (ראה תמונה).
  2. בחר "כן" (או Yes) בתיבת הדו-שיח שמופיעה.
  3. זהו, סיימת!

סגור


סדנת בישול

בישול לחולי סכרת יכול להתאים לכל המשפחה. כמה מתכונים מבית 'מכבי שירותי בריאות' שיאפשרו לכם לבשל לכולם וגם ליהנות מהאוכל

סטלה חקון | 29/10/2006 15:14 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
מנה ראשונה

מרק דלעת (10 מנות)

1 ק"ג דלעת
2 בטטות בינוניות
1 גזר גדול
1 בצל גדול
2 כפות שמן קנולה/זית
1 כף מרק עוף טבעי – הכוונה לתערובת תיבול שנקראת Herbamar
1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר

אופן ההכנה:

1. חותכים את הבצל לחתיכות בינוניות ומאדים בחמאה עד להשתקפותו
2. מקלפים וחותכים גס את שאר הירקות – מוסיפים לסיר עם הבצל
3. מאדים על אש נמוכה כחמש דקות
4. מוסיפים מים – עד שיכסו את הירקות (אך לא יותר)
5. מרתיחים, מוסיפים את תערובת התיבול הטבעית לסיר ומנמיכים
6. מבשלים כארבעים דקות, עד שהירקות מתרככים
7. טוחנים את המרק בבלנדר ומחזירים לסיר
8. מוסיפים את אגוז המוסקט ומחממים שוב לפני ההגשה
מנה שווה – 1 מנת פרי, 1 מנת שומן
שניות ותוספות

מנה שנייה

פשטידת בצל וגבינות (8 מנות)

750 גרם גבינה לבנה ביו 5%
2 מיכלים של יוגורט 3%
250 גרם גבינת קצ'קבל מגוררת
2 בצלים גדולים חתוכים דק
3 ביצים / חבילת טופו רך מפורר
2 כפות שמן קנולה/זית

אופן ההכנה:

1. מאדים את הבצלים בחמאה עד שהם משחימים
2. מערבבים עם כל שאר החומרים ונותנים לנוח כחמש דקות
3. משטחים בתבנית פיירקס גדולה
4. אופים בחום בינוני – גבוה, 150 מעלות כשעה
מנה שווה – 3 מנות חלבון (גבינה/ביצה), 4 מנות שומן, 2/3 מנת לחם, 1/3 מקצובה יומית של כולסטרול

פשטידת ברוקולי וגבינות (8 מנות)

1 חבילת ברוקולי של "סנפרוסט"
200 גרם "מוצרלה" מגוררת
100 גרם "קצקבל" מגוררת
200 גרם "בולגרית" 5% מפוררת
4 ביצים
מלח ופלפל שחור
שומשום, לזריה

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הברוקולי במים עד להתרככותו
2. מועכים את הברוקולי במזלג (לא חייבים למעוך לגמרי)
3. מוסיפים את שאר החומרים
4. משטחים על תבנית קפיצים עגולה
5. זורים סומסום מעל הפשטידה
6. אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה
מנה שווה – 2.5 מנות חלבון (גבינה/ביצה), 3 מנות שומן, 1/3 מנת לחם, 1/3 מקצובה יומית של כולסטרול

תוספות

סלט קינואה (8 מנות)

1 כוס קינואה
 1/4 בצל סגול
2 שני שום קצוצות             
2 כפות חמוציות
1 בצל חתוך דק
3 כפות אגוזי מלך קצוצים
1 כף שמן זית
 1/2 לימון
1/2 צרור כוסברה             
1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1.מאדים בצל ושום בכף שמן עד להשתקפותו
2. מוסיפים את הקינואה

ומערבבים
3. מוסיפים 2 כוסות מים, מרתיחים, מוסיפים 1/2 כפית מלח ומנמיכים את האש
4. מבשלים אל אש נמוכה עד שהנוזלים מתאדים
5. מצננים את הקינואה
6. מוסיפים כוסברה קצוצה, חמוציות, בצל סגול קצוץ, אגוזי מלך, מיץ מחצי לימון ומערבבים
7. מקררים כרבע שעה לפני ההגשה
מנה שווה – 2/3 מנת לחם, 1 מנת שומן

סלט כרוב עם שקדים וסומסום (10 מנות)

1 ראש כרוב ירוק
1/2 כוס שקדים מולבנים פרוסים
1/4 כוס סומסום מלא
4 כפות שמן סומסום, פלפל שחור ומלח.

אופן ההכנה:

1. קוצצים את הכרוב דק
2. קולים את השקדים והסומסום על מחבת, על אש נמוכה מאוד
3. מערבבים את השקדים והסומסום עם הכרוב
4. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים
5. מצננים עד ההגשה
מנה שווה  - 1/2 מנת חלבון, 2 מנות שומן, 1/2 מנת לחם

קינוחים

קינוח

משקה מנגו-סויה (9 מנות)

1 ליטר משקה סויה "אלפרו" טבעי
3 מנגו בינוני (1.2 קילו)

אופן ההכנה:

1. מרסקים בבלנדר את הפרי יחד עם חלב הסויה, עד קבלת משקה במרקם חלק
2. מצננים ומגישים קר (ניתן להוסיף קוביות קרח או קרח מרוסק)
מנה שווה –  1.3 מנת פרי, 1/2 מנת שומן

עוגיות בריאות (25 יחידות)

1/2 כוס גרעיני חמניות
1/2 כוס צימוקים שחורים
1/2 כוס אגוזי לוז קצוצים
1/4 כוס גרגרי סומסום
1/3 כוס פתיתי שיבולת שועל
2 כפות חמאה
2 כפות דבש
1/2 כוס חמאת שקדים

אופן ההכנה:

1. מערבבים גרעיני חמניות, צימוקים, אגוזים, סומסום ושיבולת שועל
2. בפינג'אן מערבבים חמאה, דבש וחמאת שקדים על אש נמוכה מאוד, עד שהתערובת נמסה
3. מכניסים את תערובת האגוזים לפינג'אן ומערבבים היטב
4. מרטיבים את הידיים ויוצרים עיגולים מהתערובת – עיגולים בגודל של אגוז מלך
5. מניחים על תבנית עם נייר אפיה
6. אופים בחום של 150 מעלות, 15 דקות

מנה שווה – 1 מנת שומן, 1/3 מנת לחם

הכותבת היא דיאטנית מחוזית, מחוז הנגב, מכבי שירותי בריאות

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

nrgטורסדילים ונופשונים

nrg shops מבצעי היום

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...
לאייטמים קודמים לאייטמים נוספים
  • פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים