הרופאים לא הבחינו בגידול והתינוקת התעוורה
הוריה של התינוקת יקבלו פיצוי של 2.1 מיליון שקל משירותי בריאות כללית וממדינת ישראל
חודשי חייה הראשונים של התינוקת, המתגוררת במרכז הארץ, היו תקינים והיא התפתחה בצורה טובה. ואולם, בגיל חצי שנה החלה לסבול מהקאות חוזרות ונשנות. הרופא אשר בדק אותה המליץ להוריה על שינויים בהרכב המזון, אבל זה לא עזר.
בגיל עשרה חודשים, הובאה התינוקת למרפאה של הכללית לבדיקה אצל רופא לאחר שהתברר שהיא לא מתפתחת כמצופה. הרופא הפנה אותם לבדיקה אצל אורטופד - וכך התגלגלו ההורים ובתם מרופא לרופא, כשאף אחד מהם לא מצליח לאבחן את הסיבה להתפתחותה הלא תקינה של התינוקת.
בשלב מסויים הבחינו ההורים שבתם פוזלת בעין ימין ולקחו אותה לרופאה של 'טיפת חלב', וזו הפנתה אותם לרופא עיניים. אך גם זה לא איתר את הבעיה ממנה סבלה הפעוטה והיא נשלחה לבדיקה במרכז להתפתחות הילד.
לאחר תשעה חודשים של טרטורים הידרדר מצבה של הפעוטה עוד יותר והיא החלה לפרכס. הוריה הבהילו אותה לבית החולים אסף הרופא, ושם החליטו הרופאים לבצע לה צילום C.T. תוצאות הצילום גילו, כי לפעוטה יש גידול בראש אשר מפעיל לחץ על המוח. הרופאים הכניסו אותה במהירות לחדר הניתוח והצליחו להציל את חייה, אך היא נותרה עיוורת, משותקת בחצי גופה וסובלת מפיגור שיכלי קל.
לא מודים באחריות למחדל
באמצעות עו"ד ישראל ויינברג הגישו הורי הפעוטה תביעת נזיקין לבית המשפט המחוזי בבאר שבע נגד שירותי בריאות כללית ומדינת ישראל על רשלנות רפואית, בטענה שהרופאים טעו באבחון ובעקבות זאת החמיצו את הגידול בראש אשר גרם לה לעיוורון.
במהלך המשפט התברר, כי הרופא אשר טיפל בפעם הראשונה בפעוטה אינו
מומחה ברפואת משפחה וילדים וכי הוא טעה כאשר לא טרח לשלוח אותה לצילום C.T, אשר היה מביא לגילוי מוקדם של הגידול ולמניעת העיוורון בעינה והשיתוק בגופה.
לאחר כמה דיונים, הגיעו הורי הפעוטה והנתבעים להסדר פשרה, לפיו הם יקבלו פיצוי של 2.1 מיליון שקל - מבלי להודות באחריות למחדליהם.