לא לירושלמים בלבד

לארטישוק הירושלמי אין כל קשר לא לארטישוק ולא לירושלים, אבל הוא מלא סגולות רפואיות. המתכונים

דקלה קפקא | 17/9/2006 15:33 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
ארטישוק ירושלמי נחשב כבר ברפואה העתיקה כמתאים לחולי סוכרת. כיום ברור שהדבר נובע מתכולת האינולין הגבוהה שבו. אותו אינולין, שהוא סיב תזונתי, משמש גם מצע מזון לחיידקים הידידותיים של מערכת העיכול ולכן מתאים לחיזוקה. בין היתר, הוא תחליף גם לא רע בכלל לתפוח אדמה. לקראת תחילת העונה, מציעים מפעלי חבל מעון, יצרני ויצואני ירקות השורש הגדולים בישראל, מספר מתכונים. בתיאבון!

מחית תפוח אדמה, שורש סלרי וארטישוק ירושלמי

חומרים:

½ לימון, 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לרבעים, 375 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף, 1 שורש סלרי בינוני קלוף וחתוך לפרוסות דקות, 30 גרם חמאה או מרגרינה בטעם חמאה בטמפרטורת החדר, מלח ופלפל טחון טרי

אופן ההכנה:

משרים את תפוחי אדמה והארטישוק ירושלמי בקערת מים עם מיץ מחצי לימון סחוט למניעת
השחרה. בסיר נפרד מרתיחים מים ומבשלים את פרוסות הסלרי במים כ- 10 דקות עד שהן מתרככות מעט. מוסיפים את הארטישוק הירושלמי ומבשלים 10 דקות נוספות. מסננים, מועכים למחית (אין למעוך יתר על המידה), מוסיפים את המרגרינה או החמאה ובוחשים לתערובת אחידה. מתבלים במלח ופלפל. מגישים חם כתוספת או מנה עיקרית.

עוף בארטישוק ירושלמי ולימון

חומרים:

250 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף, 1 עוף בינוני חתוך לרבעים, ½ כוס מיץ לימון טרי, 4 כפות שמן זית, 
10 שיני שום קלופות וחצויות לאורכן, 6 חוטי זעפרן, מלח ופלפל, עלי בזיליקום טריים, 4 כפות צנוברים קלויים

אופן ההכנה:

מערבבים במחבת את מיץ הלימון ושמן הזית. מוסיפים שום, ארטישוק ירושלמי וזעפרן, וכן מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה על אש בינונית. מוסיפים את רבעי העוף, מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כשעה וחצי. מוסיפים בזיליקום, בודקים תיבול ומבשלים כ- 10 דקות נוספות. מקשטים בצנוברים קלויים ומגישים חם כמנה עיקרית בתוספת אורז לבן.
כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים