דוראל חתמה על הסכמים עם כ-30 קיבוצים להקמת מתקנים סולאריים
עלות הפרויקט הוא 100 מיליון שקל וייוצר בו חשמל בהיקף של 30 מגה וואט. המהלך יבוצע באמצעות תאגידים משותפים שיוקמו בין החברה לקיבוצים

קולטים סולאריים לייצור חשמל. תשואה של 15% צילום: איי-אף-פי
המהלך, שיבוצע באמצעות תאגידים משותפים שיוקמו בין סולארית דוראל לקיבוצים, ייצא לדרך בין השאר בקיבוצי שער הגולן, אלרום, כפר מכבי, כרמיה, יטבתה, סמר, מעלה גלבוע, כפר חרוב, רבדים, איילת השחר ומירב.
בחברה הבהירו כי התאגידים המשותפים יאפשרו לכל קיבוץ לרכוש, להקים ולתפעל את המערכת הסולארית – שתיועד כאמור לצריכה עצמית - וכי את הצריכה הנוספת בשעות השיא יצרוך כל קיבוץ מחברת החשמל. "הקיבוץ יקנה מהתאגיד את כמות החשמל שהמתקן הסולארי ייצר
ובאופן זה בעצם, הקיבוץ יקנה מעצמו את החשמל. החזר ההשקעה לתאגיד הסולארי המשותף מוערך בכ-8 שנים", הבהירו בחברה.
דורי דוידוביץ', מנכ"ל דוראל, אמר כי "נוכח הירידה בעלויות הציוד וההקמה, ולאור השיפורים הטכנולוגיים, נוצרה מציאות המאפשרת לנו לעשות שימוש עצמי באותו חשמל שמופק על ידי המתקנים הסולאריים, ללא מכירתו לחברת החשמל תמורת תעריפים מובטחים. הפרויקט נושא תשואה של כ-15% כמעט בכל מיקום בארץ". בשיחה עם nrg עסקים ציין דוידוביץ' כי המהלך יכלול בעתיד הקרוב התקשרות עם 50 קיבוצים נוספים.
בחברה הבהירו כי הפרויקט מתוכנן על גגות בלבד, וכי בכל קיבוץ שבו נחתמה עסקה יותקנו פאנלים סולאריים המסוגלים לייצר חשמל מאנרגיית השמש בהיקף של בין 1 מגה ל-1.5 מגה.