אילן בן דב לא העביר את אישורו למתווה הסדר החוב
טאו פרסמה הבוקר את מתווה הסדר החוב שהושג בין נציגות בעלי אגרות החוב לנציגי החברה, לפיו חוב של 400 מיליון שקל יומר בשתי סדרות חדשות בהיקף 248 מיליון שקל; בעל השליטה, שיידרש להעביר 20 מיליון שקל,עדיין לא אישר את המתווה
בתגובה החליטה נציגות בעלי אגרות החוב לקיים שיחת ועידה טלפונית, במהלכה הביעו הנציגים תקווה שמתווה הסדר החוב יאושר בקרוב על ידי בן דב.
הסדר החוב פורסם היום על ידי החברה, והוא כולל החלפת החוב הקיים שהיקפו 400 מיליון שקל, בחוב חדש בהיקף של 248 מיליון שקל. שתי סדרות אגרות חוב חדשות יונפקו: הסדרה הראשונה תהיה צמודה למדד המחירים לצרכן, בהיקף של 170 מיליון שקל אשר תשולם בחמישה חלקים שווים, כשלוש שנים לאחר הנפקתה. בשלוש השנים הראשונות הריבית על אגרות החוב תהיה 4.5% ובחמש השנים שלאחריהן הריבית תהיה 5.5%.
הסדרה השנייה, שהיקפה 78 מיליון שקל, תתפרס על שבע שנים ותישא ריבית של 2%. סדרה הזו ניתנת להמרה ב-40% ממניות החברה על פי שווי של 120 מיליון שקל. במידה והחברה תיסחר על פי שווי של 160 מיליון שקל במשך 90 יום רצופים, החברה תהיה רשאית לחייב את בעלי אגרות החוב להמיר את החוב למניות החברה.
בנוסף יקבלו מחזיקי אגרות החוב תשלום של 30 מיליון שקל: 10 מיליון שקל מיום השגת ההסכמה ו-20 מיליון שקל באפריל בשנה הבאה. לטובת אגרות החוב החדשות שיונפקו ישועבדו 16.25% ממניות סאני, אשר דרכה, שולט בן דב בחברת הסלולר פרטנר ושווי השוק שלה נאמד ב-300 מיליון שקל בלבד. בנוסף יועמדו כבטוחות לאגרות החוב 24% ממטעי הדר וקרקע חקלאית ברומניה.
"מטעה את המשקיע הסביר".
חלקו של בן דב בהסדר החוב הוא הזרמה של 20 מיליון שקל לחברה אשר ישרתו את החברה לתשלום החוב החדש. בן דב יוותר כצפוי על החוב של החברה כלפיו, בהיקף של 100 מיליון שקל. דירקטוריון החברה אישר את המתווה אך עדיין דרוש כאמור אישורו של בן דב, כמו גם הסכמתו של בנק לאומי, שצריך להגיע להחברה צריכה להגיע להסדר חוב.
בא כוחו של אילן בן דב צוטט היום בדיווח המיידי אומר, "התבקשתי על ידי בן דב לעבור על המתווה אך מתעוררות מספר הסתייגויות
וכן נראה, כי הוא איננו מתייחס למספר נושאים מהותיים. בכוונת בן דב להעביר אליכם את התייחסותו לאחר שיבחן לעומק את המסמך את משמעותיו".
חלק ממתווה הסדר החוב נחשף בתקשורת הכלכלית בסוף השבוע שעבר והחברה הודיעה שהמתווה שפורסם בתקשורת "מטעה את המשקיע הסביר". בשל כך, המסחר בניירות הערך של החברה הופסק. החברה מסרה בדיווח, כי צפויה להתקיים פגישה במוצאי שבת בין בעל השליטה לנציגות בעלי אגרות החוב, פגישה שכאמור לא התקיימה.
טאו הודיעה בתחילת יולי כי היא אינה יכולה לשלם את חובותיה לבעלי אגרות החוב והציעה הסדר חוב לו קמה התנגדות בקרב בעלי אגרות החוב שאחד מהם, אגב, הוא אליעזר פישמן המחזיק על פי הערכות 20% מהחוב של טאו.
הצעתו הפושרת של בן דב ששיקפה מלכתחילה מחיקה של 50% מהחוב הפכה ללא רלוונטית לאחר שמניית פרטנר, נכס הבסיס של בן דב, ירדה ב-36%. הסדר החוב שהוצע על ידי בן דב התבסס על העברת הנכסים של סאני השולטת בפרטנר לתוך טאו תשואות הכושלת אך מאחר ששווי השוק של חברת הסלולר ירד ל-5.3 מיליארד שקל משווי שוק של 8.4 מיליארד שקל, שיעור מחיקת החוב נסק ל75%-80%.
בואו להמשיך לדבר על זה ב-
