חוק החלב אושר בכנסת; שמחון: "משרת את הרפתנים ואת הצרכנים"
החוק מגדיר את מחירי מוצרי הענף, וקובע כי שיווק חלב יהיה מייצור מקומי בלבד או מיבוא שהותר ע"י שר התמ"ת בהתייעצות עם שר החקלאות. מנכ"ל מועצת החלב: "חוק החלב הוא ציוני, צרכני, חברתי וסביבתי"
נוסח החוק שאושר הוא תוצאה של הסכמים עם כלל הגורמים בענף, והוא קובע כי שיווק חלב ומוצריו בישראל יהיה מייצור מקומי בלבד, או מיבוא שהותר על ידי שר התמ"ת בהתייעצות עם שר החקלאות.
בנוסף מגדיר את החוק את נושא קביעת מחירים ומקבע את מחיר המטרה (המחיר למגדל עבור ליטר חלב). לדברי יוזם החוק, שר החקלאות לשעבר ושר התמ"ת כיום, שלום שמחון, הדבר מהווה תקדים המבטיח את הרווחיות עבור החקלאים, שכן באף אחד מענפי החקלאות השונים המחיר ליצרן אינו מעוגן בחקיקה.
בנוסף מעגן החוק את פעילותה של מועצת החלב כגוף המופקד על יישום התכנון בענף, מעניק לה את הסמכויות הנדרשות לשם כך וקובע מסגרת של בקרה ופיקוח על פעולותיה. כיום, מועצת החלב היא חברה פרטית המוגדרת כחברה לתועלת הציבור.
כעת, בעקבות אישור החוק, תהיה המועצה מוסמכת להסדיר את ייצור החלב ושיווקו לציבור,
לעודד, ליזום ולממן פעולות הדרושות לפיתוח ולייעול ענף החלב, ובכלל זה ביצוע מחקרים, הדרכה מקצועית וביטוח המיקנה, ולעודד צריכת חלב ומוצריו. עם זאת, קביעת המדיניות בענף תתבצע על ידי הממשלה באמצעות שרי החקלאות והאוצר, בדרך של קביעת תקנות.
השר שמחון ציין כי מדובר בחוק מאוזן שיחזק את הענף. "הוא משרת הן את טובת הרפתנים באמצעות הבטחת רווחיותם, והן את טובת הצרכנים. בנוסף הוא יבטיח תנאים הולמים לפעילות המחלבות".
מנכ"ל מועצת החלב, שייקה דרורי, הוסיף: "חוק החלב הוא חוק ציוני, צרכני, חברתי וסביבתי. הסדרת פעילות הענף בחוק מבטיחה יציבות באספקה של מלוא המגוון האיכותי של מוצרי החלב במחירים סבירים לצרכן, ומאפשרת המשך פיתוח של תעשיית החלב הישראלית".
יעקב בכר, מנכ"ל התאחדות מגדלי הבקר, אמר היום: "כי החוק ייגן על הענף החקלאי החשוב ביותר במדינה - ענף החלב - שהיקף הייצור השנתי שלו עומד על 8.5 מיליארד שקל. לדבריו, החוק יביא לייצוב הענף ולהגן על יצרני החלב הישראלים מפני איומים מבחוץ (יבוא) וכן על המחירים לצרכנים".