יש לכם חבר חדש ברשת: איך לעשות קניות בפייפאל

בחודש האחרון תרגמה חברת פייפאל את אתר האינטרנט שלה לעברית. זאת בדיוק ההזדמנות ללקוח הישראלי לנהל אורח חיים צרכני בטוח ופשוט יותר. כך תפתחו חשבון לרכישות ברשת

רותם סלע | 18/12/2010 11:17 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
חברת המסחר האלקטרוני PayPal (פייפאל) מתרגמת בחודש האחרון את ממשק האתר שלה לעברית, בניסיון להנגיש את הפתרון הצרכני שלה גם ללקוח הישראלי. אלא שמה שעשוי להיראות לכאורה כמידע רלוונטי לעכברי אינטרנט בלבד, הוא לא פחות ממהפכה אמיתית שבה כל אחד ואחד מאיתנו יוכל לבצע רכישות ברשת ולנהל אורח חיים צרכני חסכוני, יעיל, אמין, בטוח וגם פשוט יותר. מעט רקע אודות פייפאל, וכיצד עורכים קניות ברשת - המדריך למשתמש הישראלי.
SXC
רכישה ברשת. כבר לא משימה קשה SXC
מבחן אמינות ברשת

יציאה מהבית לקניות בימי חורף קשים כדוגמת אלה שחוותה ישראל לאחרונה, עשויה להיות חוויה מאוד לא נעימה, אולם פעמים רבות גם קנייה מקוונת בעודכם ישובים על הספה בבית עשויה לגרום לכאב ראש ואף לכאב פרקים רציני.

ראשית, צרכנים המעוניינים להשתמש ברשת לשם עריכת קניות, מגלים פעמים רבות כי הם מתבקשים לשים את מבטחם בעוסק אשר אמינותו אינה ידועה ושייתכן כי מדובר בנוכל רשת. במובנים רבים קיים היגיון רב יותר במסירת פרטי האשראי למוכר בדוכן ברחוב מהסיבה הפשוטה שאצלו ניתן לפחות לראות את המוצרים ולקבל אותם במקום - בעוד שהרשת רחבת הידיים מאפשרת לנוכלים להסתתר ולהוליך את הצרכן שולל בקלות.

שנית, במידה שעבר אתר

האינטרנט את מבחן האמינות הראשוני (בשל המלצה שקיבלתם, בשל היותו אתר קניות מוכר או משום שבחרתם לקחת סיכון), הרי שכעת אתם ניצבים בפני משימה טרחנית נוספת הכוללת את מילוי הפרטים האישיים שלכם: שם פרטי ומשפחה, מספר זהות, כתובת ומיקוד, פרטי אשראי כולל הספרות בגב הכרטיס, תוקף, טלפון, סלולרי ועוד.

בסיכומו של עניין, ניתן לומר כי שתי סוגיות אלה מהוות חסם משמעותי ביותר בפני הצרכן, המעוניין להשתמש בסחר האלקטרוני, ובשל כך נמנעת ממנו ומרבים נוספים האפשרות לנצל את היתרונות הגדולים הטמונים בצרכנות רשת: השוואת מחירים, מוצרים וקמעונאיים בזמן קצרצר, וכל זאת כמובן מבלי שיטריח עצמו לצאת לקניות בסופת הגשמים.

צילום מסך מתוך האתר
אתר פייפאל. גם בעברית צילום מסך מתוך האתר
אבטחה לבזאר הגדול ביותר בעולם

חברת פייפאל (חבר לעת קנייה), שהוקמה כסטארט-אפ ב-1998 על ידי מי שהפך לאחד ממשקיעי הון הסיכון הידועים בעולם - פיטר ת'יל, ביקשה להתגבר על בעיות האמינות והקלדנות הקיימות ברכישה ברשת ובכך לסייע לצרכנים להפיק ממנה יותר.

החברה, המקבלת את פרטי האשראי של הלקוח, משמשת כמתווכת בינו לבין אתר האינטרנט שבו מתבצעת הרכישה, כאשר הליך העברת הכספים על ידי פייפאל אינו כולל העברת פרטים אישיים מלבד פרטי המשלוח ומאפשר את העברת התשלום באמצעות הכנסת שם משתמש וסיסמה בלבד לשירות פייפאל.

למעלה מ-90 מיליון לקוחות פעילים כיום בחברת פייפאל, שנרכשה על ידי ענקית המסחר האלקטרוני,eBay ולמעשה מתבססת על התשתית הפיננסית של חשבונות בנק וכרטיסי אשראי קיימים. חלק מהותי מפעילותה הוא הסמכה ובקרה של אתרי אינטרנט העובדים עמה ושל אתרים קמעונאיים אחרים - במטרה להעניק ללקוח פתרון אבטחה. למעשה, הלקוח הישראלי הממוצע יכול לראות בפייפאל מעין מאבטח המתלווה אליו ואשר שומר על ביטחונו בבזאר הגדול ביותר בעולם.

איך עושים את זה?

באוקטובר 2010 השיקה פייפאל את השירות באתר בשפה העברית, לאחר שמ-2008 הוא תומך גם בהעברת כספים בשקלים. כדי להתחיל את השימוש בשירות, יש להיכנס לאתר  Paypal.co.il ולהירשם באמצעות לחיצה על כפתור ההרשמה. 

ניתן לבחור באחד מ-3 סוגי חשבונות: פרטי, פרמיום או עסקי. הרישום כלקוח פרטי הוא חינמי וכמוהו גם השימוש בשירות לרכישת מוצרים ברשת. את הכנסותיה גובה החברה בדומה לחברות האשראי - כאחוז ממחזור העיסקאות. בנוסף לכך, בעלי חשבונות פרטיים כמו גם בעלי חשבונות פרמיום יכולים לשדרג את חשבונם ללא תוספת עלות.

כדי לפתוח חשבון בפייפאל, כדאי להכין מראש כתובת מייל עדכנית ופרטי כרטיס אשראי. יש לציין כי החברה תומכת בכרטיסי אשראי מסוג ויזה או מסטרקארד אשר בעלי 16 ספרות, אולם לא ניתן להשתמש בכרטיס אשראי בעל 8 ספרות כדוגמת כרטיסי סטודנט. כשהפרטים בידכם יש לבחור את המדינה, השפה וסוג החשבון הרצוי, ולמלא את השדות השונים בפרטים הרלוונטים.

המדריך לפתיחת חשבון בפייפאל
החזר של 8 שקלים

לצערכם, לא ניתן להשתמש בשירות מיד לאחר ההרשמה, יש להמתין 72 שעות להליך אישור הפרטים. התהליך מתבצע על ידי שליחת קוד אישור אל מנפיק כרטיס האשראי תוך חיוב החשבון בסכום של 8 שקלים (החשבון מזוכה לאחר מכן).

בדף החיובים של חברת האשראי (שאת פרטיו אתם יכולים למצוא באינטרנט או בשיחה עם נציג השירות של החברה), תמצאו את קוד האישור בסמוך לחיוב. במידה שאתם מנויים לשירות התראות בגין רכישות באינטרנט - תקבלו את הקוד באופן מידי במסרון לטלפון הסלולרי שברשותכם. לאחר הקלדת קוד האישור - תוכלו להתחיל לרכוש.

אפשר לקנות גם מחו"ל

חלק משמעותי מאוד מהרכישות בפייפאל מתבצע באתר האינטרנט eBay, המהווה את זירת המסחר הגדולה בעולם למוצרי יד שנייה. השימוש בפייפאל מבטיח לרוכשים המעורבים בעיסקה פרטית או לעוסק זעיר מעבר לים - ביטחון בביצוע העיסקה. כאשר במידה שהסוחר אושר על ידי החברה, לא רק שאינכם מסכנים את פרטי כרטיס האשראי שלכם, אתם זכאים גם לקבל את כספכם בחזרה אם לא תקבלו את המוצר שרכשתם.

בנוסף לכך, החברה עובדת עם 24 מטבעות שונים, ביניהם השקל, הדולר, הפאונד, היורו והין. כך שבדומה לשימוש בכרטיסי האשראי הבינלאומיים, החברה יודעת לתרגם את חשבון השקלים שלכם למטבע שבו מבוצעת העיסקה תוך לקיחת עמלה של 2.5% מגובה העיסקה.

נראה כי הרכישה באתרים בחו"ל וב- eBay הופכת לאפשרות קרובה יותר מתמיד. אך מומלץ לקחת בחשבון גם את תשלומי המכס השונים אותם ייתכן ותיאלצו לשלם עם הכנסת המוצר לארץ.

המתכון לרכישה בטוחה

לאחר פתיחת החשבון בפייפאל, הבירור הראשוני והפשוט שכדאי לכם לעשות הוא האם אתר המכירות שבחרתם עובד עם פייפאל. אם התשובה חיובית, אתם כאמור מכוסים. עם זאת, רצוי לנקוט בצעדים נוספים לשם ביטחון.

הראשון שבהם הוא בחירת סיסמה "חזקה". גולשים רבים נוטים לבחור סיסמה המורכבת מפריט מידע טריוויאלי דוגמת תאריך לידה או מספר טלפון. אולם, מאחר שסיסמה זו היא למעשה המפתח לשימוש בלתי מוגבל בכרטיס האשראי שלכם, מוטב שתהיו יצירתיים יותר. לדוגמה, מילה אקראית מתוך ספר או מאמר עשויה להיות רעיון מקורי לסיסמה.

עיקרון נוסף הוא לבחור בסיסמה שתהיה שונה מאלה שבהן אתם משתמשים באתרים אחרים (למשל בדואר האלקטרוני שלכם). מלבד זאת, מוטב לוודא כי כתובת המשלוח שאותה עדכנתם רשומה באנגלית, כדי לא ליצור בעיות ברכישת מוצרים באתרים בחו"ל.

לבסוף, כמו בכל קנייה, שמרו ובמידת האפשר הדפיסו את קבלת הרכישה או אישור העיסקה, הכוללים את פרטי המוצר, מחירו ופרטי הקמעונאי האלקטרוני שזכה באמונכם ובעיסקתכם.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/tehnology/ -->