בתוך עשור שטח הדירות בישראל זינק ב-30%
הממשלה מנסה לקדם דירות קטנות לזוגות צעירים - אבל הישראלים דווקא רוצים את הדירות שלהם גדולות יותר. לראשונה נמכרו יותר דירות 5 חדרים מ-4. הלמ"ס: בעשור האחרון גדל שטח הדירה הממוצעת בישראל מ-133 מ"ר ל-172 מ"ר. בכירים בענף: "משפחות בוגרות עם ילדים אינן מסתפקות כיום בדירת 4 חדרים"
שנת 2010 מבטאת היטב את השינוי שחל בדרישה של רוכשי הדירות. מאז מרץ השנה נרשם מהפך באופי הביקוש לדירות ולראשונה נמכרו בארץ יותר דירות חדשות בנות 5 חדרים מדירות בנות 4 חדרים. עוד עולה מנתוני הלמ"ס שעובדו על ידי כלכלני התאחדות הקבלנים כי 43% מהדירות החדשות שנמכרו בבנייה פרטית ב-2010 הן דירות בנות 4 חדרים, זאת לעומת 44% של דירות בנות 5 חדרים.
מנכ"ל חברת אלדר שיווק רוני כהן אומר כי "הדגש בענף עבר היום לתכנון הפנים של הדירות. אם פעם חברות הבנייה חיפשו בתכנון מכנה משותף שייתן מענה לרוב הקונים, היום כבר לא בונים בחשיבה של 'תכנון ממוצע'. השוק התקדם והשתכלל מאוד בעשור האחרון וכיום, בעיקר כשאתה פועל בסביבה תחרותית, אין מקום לטעויות".
כהן מציין כי מסקרים שעורכת חברת אלדר בקרב רוכשי הדירות עולה כי בשנים האחרונות שמים הקונים דגש בעיקר על נושאי המרחב הפנימי של דירות ועל גמישות התכנון בתוך הדירה. מסתבר שרוב האנשים מעדיפים דירה מרווחת יותר על פני בריכה, מעצב ידוע או כל סממן יוקרה אחר. הדרישה הנפוצה ביותר, במיוחד בקרב משפרי דיור, היא לדירות מרווחות וחדרים גדולים - מסביר כהן.
הוא מוסיף כי בפרויקטים הנבנים כיום בשכונות החדשות ביבנה, פתח תקווה ונתניה ניתן לראות בבירור ששטחי האירוח (הסלון ופינת האוכל) גדלו משמעותית. במקביל התפתח גם "חדר משפחה" - שטח ייחודי בדירה המיועד לבילוי משפחתי בשעות הפנאי. החידוש האחרון בעקבות חוק המרפסות הוא מרפסות ענק של כ-20 מ"ר.

אינג' נתן חילו, מנהל האגף הטכני של התאחדות הקבלנים, מציין כי על פי החוק מידתו המינימלית של חדר היא 8 מ"ר. חדר שמידותיו בין 6 ל-8 מ"ר הינו חצי חדר בהגדרתו. לכן בעת רכישת הדירה יש לבדוק את התוכניות היטב על מנת שלא לגלות כי שילמת על דירת 4 חדרים שהיא למעשה דירת 3 חדרים - כיוון שחדרי השינה מוגדרים רק כחצי חדר.
"למרות שגודלו המינימלי של חדר הוא 8 מ"ר, כיום רוב הקבלנים בונים חדרי שינה גדולים בשטח של כ-12 מ"ר בממוצע. בשנים האחרונות זוכה חדר ההורים להתייחסות מיוחדת ולרוב הוא נבנה כיחידת הורים הכוללת גם חדר אמבטיה פרטי וגם חדר ארונות ששטחה מגיע ל-15 מ"ר ויותר", אומר כהן ומוסיף: "אופנה נוספת שהולכת ומתפתחת בפרויקטים יוקרתיים היא בניית דירות
מנכ"ל חברת רוטשטיין, אבישי בן חיים, סבור כי לשטח הדירה יש השפעה גדולה היום על רוכשי הדירות בהחלטה על הדירה המתאימה. "ככל שמדובר במשפחות של משפרי דיור, הגודל כן קובע", הוא אומר.
"משפחות בוגרות עם ילדים אינן מסתפקות כיום בדירת 4 חדרים טיפוסית. חדירת המחשב והאינטרנט לחיינו והפחתת היציאות מהבית למקומות בילוי ציבוריים הפכו את הבית למוקד הבילוי עבור הילדים, שעבר בשנים האחרונות מהחוץ אל הפנים. הילדים כיום נדרשים לשטח גדול יותר עבור מחשב, מסך טלוויזיה, אחסון וכן עבור אירוח של חברים".
