בעקבות חשיפת עסקים: רשות ני"ע בודקת ניגוד עניינים בדירקטוריון אל על

הרשות חוקרת חשש לניגוד עניינים והפרת חובת נאמנות מצד הדירקטור פיני גינצבורג, שמחזיק ב-9% ממניות החברה, ובמקביל גם בסוכנות נסיעות. הרשות בודקת שורה של החלטות, ביניהן גניזת מערכת המוזילה את הטיסות ללקוח, בלחץ הסוכנים. גינצבורג: "הצהרתי על עיסוקיי לפני שנכנסתי לדירקטוריון"

ענת שיחור-אהרונסון | 20/10/2010 7:08 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
רשות ניירות ערך בודקת בימים אלה חששות לניגודי עניינים וחשד להפרת חובת הנאמנות בדירקטוריון אל על. למעריב עסקים נודע כי במרכז הבדיקה עומד הדירקטור, פיני גינצבורג, שמחזיק ב-9% ממניות החברה ומשמש כבעליה של סוכנות הנסיעות הלל טורס.

סוכנות נסיעות זו מייצגת בישראל את חברת התעופה הלאומית של תאילנד, תאי אייר, שנמצאת בהסכם קוד שרינג (הסכם לפיו חברות תעופה מוכרות כרטיסים במטוס של חברה אחרת שטסה בדרך כלל לאותו יעד - ע.ש.א) עם אל על.

לפני כחודשיים, פורסם במעריב עסקים כי אל על גנזה מערכת הזמנות אינטרנטית המכונה "אל על דינמי,? המאפשרת לנוסע למצוא את מחירי החבילות לחו"ל הזולים ביותר בעבורו. גורמים בחברה מסרו אז כי המערכת אינה מופעלת בעקבות טענות מצד סוכני הנסיעות שהמערכת פוגעת בהם ואינה מאפשרת להם לגבות עמלות. הסוכנים אף איימו כי יפסיקו למכור כרטיסים של אל על ויפנו את לקוחותיהם לחברות תעופה אחרות אם אל על תפגע בפרנסתם. חוקרי הרשות בודקים טענות לפיהן גינצבורג פעל לטובת הסוכנים ולא לטובת אל על, ובכך הפר למעשה את חובת הנאמנות שלו.

עוד כוללת בדיקת הרשות חשש לניגוד עניינים, שכן גינצבורג משמש גם סוכן נסיעות במקביל לתפקידו באל על ונציג החברה בישראל. החברה התאילנדית אינה טסה לישראל, אולם במסגרת ההסכם מוכרת אל על לתאי אייר כמה עשרות מושבים על כל טיסה לבנגקוק לנוסעים שמעוניינים להמשיך משם ליעד אחר שאל על לא טסה אליו. גינצבורג, מרוויח בכל מקרה: אם טיסות אל על לבנגקוק מתמלאות הוא נהנה כבעל מניות בחברה - ואם אל על מעבירה נוסעים למקומות שתאי אייר רכשה מאל על בטיסותיה הוא נהנה כנציג תאי.
למען הסוכנים

במקביל, בודקת הרשות חשש לפיו גינצבורג פעל לכך שאל על תבצע מהלכים לטובת סוכני הנסיעות גם במסגרת ביטול הטבת "אל על פמילי" החל מאוגוסט השנה, שהיתה נהוגה במשך שנים ואפשרה גם לחברים של עובדי החברה לקבל כרטיסים בהנחה מבלי שאל על נדרשה לשלם עמלת סוכן על הכרטיסים הללו.

סוכני הנסיעות התרעמו על תחרות לא הוגנת בעקבות אל על פמילי, מפני שלישראלים רבים יש חברים שעובדים באל על והם מעדיפים לרכוש את הכרטיסים באמצעות אל על פמילי שמציעה מחירים נמוכים יותר מאלה שיכולים סוכני הנסיעות להציע.

סוכן

נסיעות סיפר למעריב עסקים כי המצב היה כל כך אבסורדי עד שסוכני נסיעות בעצמם היו מזמינים טיסות דרך אל על פמילי כי שם היו מקבלים הנחה של 10% בעוד הסוכן היה מקבל הנחה (בצורת עמלה) של 7% בלבד.

סוכנים התלוננו כי "היה מצב שלקוחות היו מתקשרים אליהם, מזמינים טיסה באל על, הסוכנים היו מטפלים בהזמנה ואז לקראת התשלום הנוסעים היו 'מגלים' איזה קרוב או חבר שעובד באל על והיו מבטלים את ההזמנות שבוצעה מול הסוכן ברגע האחרון ומזמינים דרך האתר של אל על פמילי בהנחות ענק שהגיעו לפעמים ל-20%-15%".

מוקדם יותר השנה פסלה הממונה על הגבלים עיסקיים, רונית קן, 6 הסכמי קוד שייר של אל על עם חברות תעופה זרות בטענה כי הן פוגעות בתחרות. עם זאת, ההסכם עם חברת תאי עבר את אישורה של קן.

מאל על נמסר בתגובה: "לא התקבלה כל פניה בנוגע לדיקטור זה או אחר". גינצבורג מסר בתגובה: "לא קיים כל ניגוד עניינים בין כהונתי כדירקטור באל על המחזיק בקרוב ל-9% ממניות החברה ובין עיסוקי האחרים כסוכן נסיעות וכסוכן כללי של חברת תאי בישראל. הצהרתי על כל עיסוקי השונים קודם כניסתי לדירקטוריון".

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים
vGemiusId=>/business_channel/economy/ -->