נתניהו: ההצטרפות לארגון ה-OECD - התפתחות חשובה לכלכלה
במסיבת עיתונאים מיוחדת לרגל הצטרפותה של ישראל לארגון היוקרתי, בירך ראש הממשלה על ההחלטה ואמר כי מדובר ב"יום ברכה ובשורה למדינה". לדבריו, אפיקי השקעה שהיו סגורים קודם לכן ייפתחו כעת. "צריכים כעת להתקדם הלאה. היעד - להיות בן 15 המדינות המובילות"
"31 מדינות הצביעו היום לקבל את ישראל לארגון ה-OECD. זו התפתחות חשובה מאוד לישראל ולכלכלת ישראל", הוסיף נתניהו והדגיש: "אמרתי שאנחנו בתוך תהליך פיתוח כלכלי של המדינה - תהליך של 10 צעדים מרכזיים. שישה מהם כבר נעשו, שניים נמצאים בעשייה בשנה זו ושניים נוספים אנחנו נשיק בשנה הקרובה".
לדבריו, יש שלושה יתרונות בהצטרפות ישראל לארגון. "האחד - קבלת תואר. בשוק העבודה אם יש לך תואר אוניברסיטאי בוגר טכניון או מנהל עסקים לדוגמה, זה נותן לך הכרה ונגישות לתחומים רבים ובתחום הכלכלי הדבר הזה חשוב. דבר שני, זה מייצר סטנדרטים שמצפים שניישם כלפי עצמנו, ואנחנו משתדלים לעמוד בסטנדרטים האלה. הדבר השלישי, הוא שזה פותח אפיקי השקעה שהיו סגורים קודם לכן".
"יש קרנות השקעה שמתעדות חלק עצום מקפיטל ההשקעה בעולם לכלכללות מפותחות - לא נמצאנו שם עד כה - נפתח בפנינו אפיק השקעה חדש", אמר נתניהו והוסיף כי היעד שלנו היה וצריך להיות - להתקדם הלאה. "כעת, אנחנו נמצאים בעשירון השלישי והיעד שלנו הוא להגיע ל-15 המדינות המובילות מבחינת הכנסה לנפש. אני קובע את זה כיעד ואני אומר - אנחנו נשיג את היעד הזה אם נמשיך במתווה שעשינו".
נתניהו ציין כי לא היינו מגיעים לארגון אלמלא היינו מפתחים יכולת כלכלית גבוהה. "כבר איננו בתחתית הרשימה, אלא בקבוצה המובילה".
ראש הממשלה הודה למזכ"ל הארגון, אנחל גוריה, "שלקח את המשימה הזו לעצמו וגם לכל המדינות שהצביעו בעד, שכן הן היו יכולות להטיל וטו", אמר והוסיף כי "בימים אלו מדובר בהישג שאין להקל בו ראש".

ראש הממשלה סקר את ההישגים והרפורמות הכלכליות של ישראל בעשור האחרון וסימן את המטרות של הממשלה בשנה הקרובה ביצירת צמיחה, ובראשן קידום החינוך ומלחמה בריכוזיות במשק ובין השאר בחברות אחזקה המחזיקות גם באחזקות ריאליות וגם במוסדות פיננסיים.
מבנה זה טוען נתניהו מוביל להצרת התחרות. "במשק
ראש הממשלה התייחס גם למשבר באירופה ואמר כי הוא בר שליטה. בנוגע לשאלה אם ישראל תושפע ממנו אמר נתניהו: "ברור, כי אירופה היא שליש מהיצוא הישראלי".
עם זאת ציין כי המשבר גילה שאנחנו מדינה גמישה וזריזה. "המהירות שבה היצואנים פונים לשווקים אחרים ראויה לשבח. אני נקווה שהדבר הזה באירופה לא ייצור בעיות במקומות אחרים".