אחרי 15 שנים של מאמצים: ישראל מצטרפת ל-OECD

31 המדינות החברות בארגון היוקרתי אישרו את צירופה של ישראל. ב-27 במאי יתקיים בפריז טקס ההצטרפות בנוכחות ראש הממשלה ושר האוצר. שטייניץ: "זו חותמת שאי אפשר להתעלם ממנה. רווח של מיליארדים למשק הישראלי"

יהודה שרוני | 10/5/2010 12:11 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
אחרי 15 שנים של מאמצים, ישראל התקבלה היום (ב') באופן רשמי לארגון ה-OECD, לאחר ש-31 שגרירי המדינות החברות בארגון אישרו את צירופה. שר האוצר, יובל שטייניץ, וראש הממשלה, בנימין נתניהו, ייצאו ב-27 במאי לישיבה מיוחדת בפריז שבה תצורף רשמית ישראל לארגון היוקרתי.

רווח פוליטי, כלכלי וחברתי: שאלות ותשובות על ה-OECD

הודעה על כך תימסר במסיבת עיתונאים מיוחדת שתתקיים היום אחר הצהריים שאותה יוביל אנחל גוריה, מזכ"ל הארגון.

ראש הממשלה בירך על צירופה של ישראל לארגון לאחר שנים של מאמצים. נתניהו מתכוון לתת התייחסות נרחבת יותר למהלך ההיסטורי במהלך היום.

בנוסף לישראל, יצורפו גם אסטוניה וסלובניה, כך שהארגון יגדל ל-34 מדינות. "ישראל, אסטוניה, סלובניה וצ'ילה שהצטרפה לא מכבר לארגון, יהפכו לשותפות מלאות. מהלך זה יתרום לפתיחות וגיוון בארגון, המשחק תפקיד חשוב בעיצוב מבנה הכלכלה העולמית", אמר היום גוריה.  
חותמת איכות לישראל

בימים האחרונים פעל שר האוצר כדי להבטיח את צירוף ישראל לארגון, גם במהלך ביקורו בסין. לצורך העניין שוחח שטייניץ עם מזכ"ל הארגון ועם מספר חברות נוספות. "הסיכויים לצירופה של ישראל לארגון טובים מאוד",‬ אמר השר בראיון למעריב עסקים, "כבר לפני שנה נתתי לנושא עדיפות גדולה והגעתי למסקנה שיש לתת לתהליך זה דרגת עדיפות גבוהה, עם תאריך סיום מוקדם ותוכנית האצה של כל התהליכים".

שטייניץ מתגאה בכך שהמהלך הסתיים תוך 9 חודשים, הישג משמעותי בהשוואה למדינות אחרות. "נפגשתי עם רוב שרי האוצר של המדינות השונות כדי להבטיח שכולם יתמכו וכדי שכל היסוס של מדינה יטופל מיד",‬ מספר השר והוסיף שהוא מקווה שלא יהיה עיכוב של הרגע האחרון.

לדבריו של שטייניץ, צירופה של ישראל לארגון יתרום משמעותית לכלכלה המקומית. "לפי רוב המומחים, בשנתיים הקרובות זה יתרום לתוספת של כמה מיליארדים של השקעות בישראל. יש לכך ערך מוסף עצום".

יתרון נוסף שמונה שטייניץ הוא הצירוף לגופים הקובעים את הרגולציה הבינלאומית, "ולמועדון שבו מדינות אחרות משתפות איתך פעולה. זה נותן לך הגנה מסויימת, זה עוזר לנו להשתפר בכל מיני תחומים נוספים כמו איכות החיים והסביבה ושירותי הבריאות".

לדברי שר האוצר, ה‭OECD-‬ הוא "המועדון הבינלאומי הכי מכובד שישראל הקטנה יכולה להתקבל אליו. לא שהכל מושלם, אבל זה נותן חותמת, שאתה אחת המדינות המפותחות בעולם מבחינת כלכלית, רגולציה וסדרי שלטון - ואי אפשר להתעלם ממנה".

בארגון ה‭OECD-‬ חברות 31 מדינות, שמרביתן מאירופה,

והן מתאפיינות בעוצמה כלכלית רבה. בין המדינות ניתן למצוא את ארה"ב, יפן, בריטניה, קנדה, צרפת, גרמניה ואוסטרליה. מנגד, בארגון לא חברות מדינות משמעותיות אחרות כמו סין, רוסיה, הודו וברזיל.

מבחינתה של ישראל, ההצטרפות לארגון מעידה במידה רבה על חוסנה של כלכלת המדינה. קבלת ישראל לארגון היא מעין "חותמת איכות" - אישור מגוף מכובד על כך שישראל נוהגת בליברליזציה בכלכלה, שאין בה מגבלות על משקיעים זרים ומעודדת סחר חופשי עלידי צמצום סובסידיות ומכסים.

הצטרפות ישראל ל‭OECD-‬ תקטין את תשלום פרמיית הסיכון שמשלמות חברות ישראליות על לקיחת אשראים מבנקים זרים. משמעותה של הקטנת הפרמיה היא הוזלת עלויות גיוס ההון הן עלידי הממשלה והן על ידי חברות. שיפור מצבה הגיאופוליטי של ישראל, בהיותה חברה בגוף כלכלי חשוב ומשפיע, יסייע לעודד השקעות זרות, ויקדם החלפת מידע כלכלי וניסיון בין ישראל למדינות אחרות.

ישראל גם תוכל ליהנות מהמידע והניסיון שהצטבר בארגון, שמרכזו בפריס, בתחומים כלכליים ומנהליים שונים. ההסתייעות במומחי הארגון בביצוע רפורמות בתחומים שונים, כולל בריאות, חינוך, רווחה ועוד, תוכל לעזור בייעול מערכות אלה, שעלותן גבוהה לקופת המדינה.

במהלך המו"מ על הצירוף לארגון, בדקו אנשי ה‭OECD-‬ את עמידתה של ישראל בקריטריונים ב‭18-‬ תחומים. בעוד שהם חלקו שבחים לעבודת הרשות להגבלים עסקיים והמשרד להגנת הסביבה, התנהל מו"מ קשה ומורכב ביחס לדרישה שישראל תעמוד בדרישות קניין רוחני - תביעות שאליהן נאלצה ישראל להיענות. 

בדיקה מקיפה על הכלכלה הישראלית

מו"מ קשוח נערך גם באשר לעמידתה של ישראל בדרישות האמנה למניעת שחיתות במכרזים בינלאומיים. היה זה המכשול האחרון בדרך לקביעה שישראל עומדת בכל דרישות הארגון.

כבר לפני כמה שנים הצטרפה ישראל לאמנה למלחמה בהלבנת הון של הארגון, לאחר שנערכה על פי דרישות כוח המשימה של ה‭.OECD-‬ ללא היערכות נכונה, ישראל הסתכנה בצירופה לרשימה השחורה של מדינות המטפחות הלבנת הון.

כעת שהתקבלה ישראל לארגון, יבצעו כלכלני ומומחי ה‭OECD-‬ מדי שנתיים בדיקה מקיפה של הכלכלה הישראלית, הרווחה, החינוך והבריאות.

הדוח המקיף על ישראל שערך הארגון הוגש בתחילת השנה - מחד גיסא הוא חילק שבחים על ביצועי המשק הישראלי, ומאידך גיסא היה ביקורתי מאוד בתחומי הרווחה וקבע כי "ישראל היא מדינה ענייה ואי שוויונית ביותר".‬ במשרדי הארגון כבר שוקדים על הכנת דוח חדש על ישראל.

כל המבזקים של nrgמעריב לסלולרי שלך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

מדורים

  

פורומים

כותרות קודמות
כותרות נוספות
;
תפוז אנשים